Wat papa wil voor vaderdag…

Het is weer bijna zover, de dag dat wij papa’s in het zonnetje gezet mogen worden. De grote dag voor elke papa: Vaderdag! De dag dat elke papa verwend wordt door zijn kinderen. Oké, ik generaliseer even. Ik weet heus wel dat er zat vaders zijn die geen verrassing krijgen van hun kinderen of hun kinderen zelfs helemaal niet (mogen) zien. Voor deze papa’s zal de grootste wens zijn om hun kinderen te zien, al is het maar heel even op deze speciale dag.

Linda vroeg mij om te vertellen wat ‘papa nu eigenlijk wil voor Vaderdag’. Eerlijk gezegd, ik weet niet wat dé papa wil voor Vaderdag. Waarom niet? Omdat dé papa nu eenmaal niet bestaat. Ieder mens is anders en heeft zijn eigen wensen, dat geldt ook voor papa’s. De een zal tevreden zijn met een dagje uitslapen en een ontbijtje op bed, de ander zal vinden dat de auto die hij van zijn kinderen krijgt niet duur genoeg is. Ja, natuurlijk overdrijf ik. Misschien ook niet. Wat de papa wil voor Vaderdag zal ik dus nooit kunnen beantwoorden. Wat ik wel kan beantwoorden is wat ikzelf zou willen voor deze speciale dag. Daar ga ik dan ook maar vanuit.

En toen was het heel lang stil. Eigenlijk weet ik nog helemaal niet elke wensen ik heb. Op Vaderdag wil ik graag samen zijn met mijn gezin en leuke dingen doen. Het nadeel is dat dingen die ik leuk vind om te doen, nog helemaal niet kunnen met de kids erbij. Het zal dus een uitgesteld uitje moeten worden met een extra leuk iets op Vaderdag zelf. Wat zou ik dan willen doen op een dag buiten Vaderdag om:

 • Een dagje naar Legoland of een ander pretpark om daar flink de attracties uit te testen die ik nog niet gedaan heb. Ondanks dat ik geniet van de dagjes Efteling met mijn gezin, kom ik op deze dagen meestal niet aan een lekkere achtbaanrit toe.
 • Een bierproeverij samen met andere personen die dit ook lekker vinden. Mijn vrouw drinkt geen alcohol en de kids mogen nog lang niet drinken. Om dan als enige te proeven is dan ook niet zo heel gezellig.

Op de dag van Vaderdag zelf vind ik het heerlijk om even uit te slapen. Even iets langer als normaal en dan wakker gemaakt worden met een klein ontbijtje en een lekkere kop koffie. Wakker worden met de glimlach van een enorm trotse zoon die wil laten zien dat hij meegeholpen heeft. Met z’n allen, inclusief de hond, op bed ons ontbijtje eten. Cadeautjes zijn niet zo nodig, en als het dan toch komt, dan een niet zo dure. Liever iets waarover nagedacht is en dat bij me past, dan dat er een duur cadeau komt dat verder geen betekenis heeft. Vorig jaar kreeg ik bijvoorbeeld een Wii-spel van Lego. Een spelletje dat ik al langer wilde hebben en wat ik daarna ook veel gespeeld heb. Het heeft dus ook na Vaderdag nog voor veel leuke momenten gezorgd. Het moet dus iets zijn dat niet na één keer gebruiken klaar is. Het leuke aan het spelletje is dat Liam het ook leuk vond om met mij mee te kijken en mee te spelen met een lege controller. Als hij straks wat ouder is, kunnen we het spelletje nog eens spelen, maar dan echt. In die lijn past een doosje echte Lego ook. Nu kan papa nog even zelf bouwen en later kan het nog eens samen.

Mijn grootste wens voor Vaderdag? Nu ik tegen het einde van deze tekst loop, schiet het me ineens te binnen. Altijd heb ik al een kippenhok willen hebben met echte kipjes erin. Momenteel heb ik er eentje op het oog die wat opknapwerk nodig heeft, een paar straten verderop. We bedenken nog hoe het hier moet komen qua vervoer, maar als deze er op Vaderdag in ieder geval zou staan, dat zou al wel heel leuk zijn. Dan zal een stukje van één van mijn dromen dichterbij komen. Op Papa’s Wereld zal ik hier nog wat uitgebreider op ingaan.

Social media

Maarten Fest

Blogger at Papa's Wereld
Ouderschap door de ogen van een papa
Social media
Volgende
Vorige

Comments ( 4 )

 • Zo moet vaderdag zijn. heerlijk. Die bierproeverij staat bij mij toevallig ook in het lijstje van te geven cadeaus.

  • Hihi, zal vast wel gewaardeerd worden dan 😉

 • Ik weet nog dat onze kinderen klein waren, Vaderdag leuk werd gevierd.
  Ze kropen dan bij ons op bed en kreeg ik een cadeautje. Uitpakken…spannend.
  En já hoor…papa kreeg een grote steen helemaal door zoonlief geschilderd.
  En daar stond op geschreven… ‘een KEI van een papa.’ Ik heb deze nog steeds…nou en dat is al hééééél lang geleden. Ben er nog trots op.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top