Eén van de bekendste tradities rondom Pasen is het zoeken van verstopte eieren. Of dit nu eieren zijn die je zelf vooraf hebt versierd. Chocolade-eieren, plastic eieren of gewone eieren, het gaat om het plezier van het zoeken. Eieren verstoppen, als je kinderen hebt kan je hier met Pasen eigenlijk niet onderuit komen. Heb je het eieren zoeken wel een beetje gehad? Misschien heb je dan wat aan deze tips om het voor dit jaar nog leuker te maken!

Lees ook: De leukste uitjes en activiteiten tijdens het Paasweekend; van paasvuren tot paasmarkten en festivals
Lees ook: Paaseieren zoeken uitjes Nederland
Lees ook: Last-minute weekend weg tijdens het Paasweekend

1. Paasspeurtocht maken

Maak een speurtocht van het zoeken van de eieren. Gebruik een schatkaart waarop ze zijn aangegeven, maar bijvoorbeeld wat landschapskenmerken zijn weggelaten zodat ze moeten beredeneren waar de eieren ten opzichte van elkaar zijn verstopt. Je kunt een speurtocht maken met verschillende hints. Bijvoorbeeld verstopt in plastic eieren met verwijzing naar de volgende en op het einde een kleine schat met chocolade paaseieren. Of speel het spel warm en koud waarbij de kinderen warm worden als ze in de buurt komen van een ei en kouder als ze er verder vandaan raken. Tot slot kun je foto’s maken van de versierde eieren waar je ze hebt verstopt. Aan de kinderen om de bijbehorende locaties te vinden.

2. Buitenshuis eieren zoeken

Alleen paaseieren zoeken is maar zo alleen. Met je familie en nichtjes en neefjes samen zoeken is natuurlijk al een stuk gezelliger. Ook zijn er veel musea, natuurgebieden, pretparken en meer waar je eieren kunt zoeken. Eieren op papier aan de boom met diverse opdrachten of een zoektocht naar een gouden ei.

3. In het donker zoeken

Bij de Hema vind je betaalbare plastic eieren die uit twee delen bestaan. Vervolgens heb je een kleine verzameling aan nepwaxinelichtjes nodig. Deze stop je in het ei, lichtje aan en dan maar verstoppen. Als je kind diep slaapt misschien zelfs op zijn eigen kamer. Zodra het wakker wordt kan het direct beginnen met zoeken (zelfs al schemert het lichtjes) en kun jij je nog even omdraaien!

Lees ook: Zelf gevulde chocolade pinata paaseieren maken

4. Reuzepaasei

Als verrassing kun je ook een reuzepaasei maken. Op Pinterest zag ik veel voorbeelden voorbij komen van eieren en mandjes die met draad waren gemaakt. Eén daarvan waren vrij klein opgeblazen ballonnen die waren gevuld met een chocolade paasei. Dat vond ik wel een erg leuk idee dus ging ik eens kijken of het echt zo makkelijk ging. Je hebt nodig een ballon, lijm, water, touw, schaar en twee chocolade eitjes. Deze stop je in de ballon, blaast hem zachtjes op en wikkelt hem daarna in met het garen. Als de gaten goed opgevuld zijn zodat de mini-eitjes er niet makkelijk uitkomen, ben je klaar. In een bakje meng je 50% water en 50% lijm, je hebt best wat nodig en dompelt de ballon hierin. Als dit niet goed lukt, is het even vieze handen werk door te zorgen dat alles goed nat is. Daarna is het wachten tot het is opgedroogd, ballon doorprikken en klaar zijn je reuze-eieren. Natuurlijk kan je ook voor een enorme chocolade paasei gaan!

5. Slalom eieren zoeken

Althans, op deze manier is er weinig zoeken meer aan. Maar het ziet er wel heel vrolijk uit. Je kan er ook een soort parcours mee uitzetten waar je kind doorheen moet als het een ei heeft gevonden om in het mandje te stoppen.

6. Paashaas trail

Dieren laten voetsporen achter, met behulp van bloem kan je je eigen voetafdrukken achterlaten van de paashaas die laat zien waar de eieren verstopt zijn.

7. Ballon trappen

In deze balloneieren zitten verrassingen verstopt, die je op de trap kapot moet trappen. Vanwege de inhoud is de trap ingepakt zodat het na afloop makkelijk schoongemaakt kan worden ;-)

8. IJs eieren

In plaats van eieren zoeken, ga je op zoek naar de verrassingen in het ei. Een soort surprise-ei, maar dan net iets anders.

9. Fitness zoektocht

Om het eieren zoeken af te wisselen kan je hints of opdrachten verstoppen in eieren. Die moeten ze vinden om zo het volgende ei te vinden.

10. Bellen blazen

Oké, heeft niet direct iets met het eieren zoeken te maken, maar wel een prima afwisseling op het eieren zoeken.

11. Aprilgrap

Eén keer in de zoveel jaar, zoals in 2018, valt Pasen op 1 april. Iedereen zal op de grond zoeken en niet deze eieren vinden die aan het plafond zijn bevestigd ;-)

12. Voor de lekkere trek

Plas