Op een vrije middag vind ik het heerlijk om met de kinderen te knutselen. Vaak zijn er al zoveel dingen die moeten dat een middagje aan de keukentafel met allerlei spulletjes om je heen enorm ontspannend kan werken. En dat een leuke knutsel niet duur hoeft te zijn hebben we inmiddels al vaker laten zien op onze site. Afgelopen weekend besloten we iets leuks te knutselen voor Pasen.

Lees ook: Krijtstift raamtekeningen Lente & Pasen; Met gratis voorbeelden van paashaas tot paaseieren

Wat heb je nodig?

  • Een oude cd of dvd
  • Een bol wol in een kleur die jij mooi vindt
  • Decoratiematerialen

Hoe maak je het?

De tijd van cd`s en dvd`s ligt inmiddels al een beetje achter ons. Tegenwoordig kunnen we veel op een USB-stickje zetten en met Netflix binnen handbereik worden dvd`s niet meer zo snel bekeken. Ik ga er dan ook min of meer vanuit dat iedereen wel ergens in een verloren hoekje een cd of dvd heeft liggen die niet meer gebruikt wordt. Mocht je dat niet hebben dan kun je ook een stuk stevig karton gebruiken voor deze DIY. Simpelweg een cirkel uitknippen met in het midden een gat en je bent klaar om te beginnen.

De wol wikkel je om de cd heen. Het makkelijkste is om steeds kleinere stukjes af te knippen en daar mee te werken. Anders komt het vrij snel in de knoop. Om de hele cd ‘ingepakt’ te krijgen met de wol ben ik iets meer dan een half uurtje bezig geweest. Met plakband of een druppeltje lijm kun je de uiteindes van de wol vastplakken.

Nadat je klaar bent met het wikkelen van de wol is het tijd om te gaan decoreren. In dit voorbeeld heb ik groene wol gebruikt met decoratiekwartel-eitjes van de Action ( €0,89 en €0,65 ), maar je kunt de kleuren en decoratiematerialen gebruiken die jij leuk vindt. Nu hebben we dus iets leuks voor Pasen, maar met een klein beetje andere decoratie heb je iets leuks voor Kerst. Met rode wol en wat leuke kraaltjes heb je iets moois voor Moederdag of Valentijnsdag.

Volg mij via

laura

Mijn naam is Laura, bouwjaar 1982, getrouwd met Dave en moeder van zoon Damiën ( 2006 ) en dochter Daelyn ( 2009 ) Ik blog met veel liefde op mijn website Wereld van Mama en Wereld van Kinderen. Zo nu en dan kun je hier ook een blog van mij terugvinden.
laura
Volg mij via

Latest posts by laura (see all)