De afgelopen dagen heb ik gezocht naar inspirerende activiteiten om te gaan doen met de kinderen voor Pasen. Er is zo ontzettend veel te vinden, het één nog leuker dan het ander. Maar veel daarvan vergt wat voorbereiding, en om de een of andere reden kwam het er gewoon niet van. Geen probleem, de kinderen bedenken dan zelf wel iets. Niets hoogdravends, maar wel goed voor uren speelplezier. 

Het is zo ontzettend simpel. Daar was ik zelf niet eens opgekomen. Alles wat je nodig hebt is een rieten mandje. Deze stond op tafel, gevuld met wat plastic en schuimeieren. Onderdeel van de paasdecoratie. Nu probeer ik er altijd voor te zorgen dat de decoratie die ik gebruik ook geschikt is voor jonge kinderen. Om gewoon lekker mee te spelen in plaats van naar te kijken. En dat deden ze. Het mandje was een ontzettend groot succes. Er werden boodschappen mee gedaan, gebruikt als soort van maxi cosi voor de pop, er werd allerlei speelgoed in verzameld. Kortom een multi-functioneel mandje.

Ik heb dit keer niet veel foto’s gemaakt. Vond het fijn er om er gewoon heerlijk van te genieten. Ik vind het altijd zo leuk om te zien wat voor spel ze zelf bedenken dat dit dus ook mijn paasactiviteit is geworden voor de minichallenge. Misschien niet heel inspirerend, maar wel een eye-opener. Kinderen hebben namelijk niet veel nodig om zich te vermaken. Vaak zoeken ze zelf wel iets uit. Of het nu de recycle bak is met lege eierdozen en flesjes, de la met tupperware of je la met ondergoed die je vervolgens door de hele slaapkamer aantreft.

Waar spelen jouw kinderen het liefste mee, naast het speelgoed?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.