Het verzamelen van speelgoed bestaat al jaren; denk bijvoorbeeld aan de flippo’s die je kon krijgen in de zakken chips toen je vroeger nog jong was. Om je map compleet te krijgen nam je dubbelen mee naar school om met een spelletje te ruilen. Of wat dacht je van zeepjesverzamelingen of trollen? Wist je dat het verzamelen teruggrijpt op een oergevoel uit de oertijd, waar het een manier was om te overleven? Zonder voedsel kwam je de winter echt niet door. Noten en zaden verzamelen is geen noodzaak meer, maar die verzameldrang zit diep in ons geworteld. Ook nu is het unboxing en verzamelen van speelgoed enorm populair. Zeker in combinatie met de unboxing trend, waarbij het een verrassing is wat er in je verpakking zit. Bij jonge kinderen is /was het bijvoorbeeld heel erg populair om op YouTube te kijken naar unboxing filmpjes van surprise-eieren. Ze pakken het weliswaar niet zelf uit, maar doordat de handen gefilmd worden geeft dat hetzelfde gevoel alsof je het zelf doet. Er is tegenwoordig steeds meer unboxing & verzamelspeelgoed op de markt. Tijd dus voor een overzicht.

Lees ook: Nieuwe speelgoed trends 2019, evenals rages en hypes
Lees ook: Populairste speelgoed trends, hypes en rages 2019

Crate Creator Surprise! (MGA Entertainment)

Unboxing trends alleen voor meisjes? Absoluut niet! Zij liepen wellicht iets voor, maar er is nu een grote inhaalslag gaande. Crate Creator Suprise! is de mannelijke versie van L.O.L. surprise! Welk wezen zit daar nou opgesloten in het kratje? Is dat een Crate Creature? Ja, zeker! Maak kennis met:

  • De stoere Sizzle heeft een superlange tong en draagt een stoere outfit om al zijn tegenstanders de stuipen op het lijf te jagen. Maar, stiekem is hij heel erg lief hoor. Trek aan zijn tong en zie hoe zijn ogen opgloeien en hij begint te schudden van woede. Bovendien maakt hij tal van geluidjes als je hem schudt of omver duwt en begint hij heerlijk te smakken als je hem zijn marshmallow voert.
  • De schattige Blizz heeft een superlange tong en mooie witte vacht. Schud aan zijn staart en hij begint spontaan te klappen. Bovendien maakt hij tal van gekke geluidjes als je aan zijn tong trekt en begint hij heerlijk te smakken als je hem zijn ijsje voert.
  • De brutale Snort Hog heeft een superlange tong en mooie bruine vacht. Trek aan zijn tong en hij maakt tal van gekke geluidjes. Bovendien begint hij heerlijk te smakken als je hem zijn worstenbroodje voert.
  • De grappige Pudge heeft een superlange tong en draagt een prachtig blauw/geel gewaad. Druk op zijn hoorn om te zien wat voor raar trucje Pudge kan doen met zijn ogen. Bovendien maakt hij tal van gekke geluidjes als je aan zijn tong trekt en begint hij heerlijk te smakken als je hem zijn pizza voert.

Meer informatie vind je hier.

Flush Force (MGA Entertainment)

Diep in het riool zijn giftige stoffen gelekt, waardoor er een heel nieuwe (ondergrondse) wereld is ontstaan waar wij het bestaan (nog) niet van weten: Flush Ville. Alles wat ooit door het toilet is gespoeld, komt nu als gemuteerd Flushie-wezen naar boven. Flushies leven maar al te graag in smerige wc-potten en zijn dol op slijm én het maken van vieze geluiden. Houd je neus maar dicht met al die scheten en boeren. In totaal zijn er 11 Flush Force-families met namen als Stink Eye, Pooperoni, Barf Bag en Night Terror.

De wereld van Flush Force draait om het verzamelen van Flushies. De grappige, smerige en gemuteerde wezens zijn rechtstreeks uit het riool gekropen. De nieuwe verzamelhype uit 2018 is gericht op jongens in de leeftijd van 6 – 9 jaar. In totaal zijn er ruim 150 soorten Flushies om te verzamelen. Vul de stortbak van de wc-pot met water, schudt en onthul welke Flushie jij hebt gescoord. Is het water groen of paars gekleurd? Zeg het tegen niemand, want je hebt een zeldzame Flushie in handen. Verzamel ze allemaal om hun wereld, Flush Ville, compleet te maken. Unboxen kan in een 2-Pack, 5-Pack, Bizarre Bathroom 8-Pack of in de Collector Toilet verpakking. De Collector Toilet is een XL wc-pot die de Flush Force beleving compleet maakt. De wc-pot produceert namelijk vieze geluiden én je kunt hem doorspoelen. Dit collectors-item is groot genoeg om meerdere Flushies in te bewaren; de ideale thuisbasis van elke Flushie.

Wil je Flush Ville met jouw eigen ogen bekijken? Dat kan! Download de Flush Force-app en speel mini-games of verzamel nog meer Flushies. Ontgrendel nieuwe Flushies en voer ze snacks zoals kippenpootjes, visgraten en pizzapunten. Speel de mini-games/spelletjes, zoals “Toilet Plunger Game”, en verdien doortrekmunten en ontstoppers voor het verzamelen van nog meer (zeldzame) Flushies. Houd bij welke Flushies je hebt verzameld in het verzamelboek, wat je favoriete Flushie is en welke je nog wil ontdekken. In de Flush Force App zijn ook webisodes te bekijken, waarin je alle avonturen van de Flushies voorbij ziet komen. Je vindt een overzicht van de verschillende werelden en families via de Collectors map op www.theflushforce.com of via de Google Play Store / Apple App Store.

Meer informatie vind je hier.

Hatchimals CollEGGtibles (SpinMasters)

De Hatchimals CollEGGtibles komen uit de magische wereld: Hatchtopia. In deze fantasierijke wereld van alle CollEGGtibles, leven meer dan 13 verschillende Hatchimal-families met namen als ‘Shimmering Sands’, ‘Cloud Cove’ en ‘Friendship Farm’. Hun familienamen zeggen veel over de plek waar ze vandaan komen, zoals Oceaan, Bos, Jungle, Boerderij of Woestijn. Sinds de introductie van Hatchimals Colleggtibles in het voorjaar van 2017 zorgen de schattige beestjes voor een heuse verzamelwoede. Kan jij geen genoeg krijgen van Hatchimals CollEGGtibles? In juni werden de webisodes gelanceerd, waardoor je nóg meer te weten komt over Hatchtopia! Het stappenplan voor het unboxen gaat van vertroetelen en broeden tot spelen en ruilen.

  • Vasthouden: verzorg het ei goed. Geef het beestje extra veel liefde, zodat de Hatchimal kan uitkomen. Houd het eitje goed vast en wrijf zachtjes over het hartje.
  • Openbreken: wanneer de kleur van paars naar roze verandert, is het tijd om de Hatchimal uit te broeden.
  • Sparen: breek het eitje voorzichtig open en ontdek snel welke Hatchimal je hebt uitgebroed.

De populaire Hatchimals kregen in het voorjaar van 2017 een nieuw jasje; namelijk de Hatchimals CollEGGtibles: een collectie van 100 kleurrijke, gespikkelde eitjes die je zelf kunt helpen uitbroeden én verzamelen. Mis jij nog Hatchimal-familieleden? Kijk dan goed naar de spikkels op de eitjes. Dit is namelijk een aanw