De naam van deze mama blog Mamaliefde geeft het al aan, een blog die gaat over de liefde die je als moeder voelt voor je kinderen. Een alles overtreffende liefde, van de vroegste uurtjes in de ochtend tot de meest dramatische puberbuien. Zelfs als je ze op die momenten het liefste achter het behang plakt. Of voor de tv ;-) Voor mij ook een logische stap om daar veel over te schrijven. Dat zou ik de hele dag wel kunnen. Mijn kinderen zijn mijn alles. Daarom valt Mamaliefde ook binnen de categorie mamablog. Mama zijn gaat echter verder dan alleen maar praten over kinderen. Als ik een DIY deel of een recept is dat voornamelijk afgestemd op een gezin met jonge kinderen.  Ik heb er dan ook geen moeite mee om in een hokje ingedeeld te worden. Geeft zelfs een beetje houvast Maar wat als dit geen mamablog zou zijn, er zijn meerdere soorten blogs…

Lees ook; Blogtips; alles over beginnen met bloggen tot geld verdienen

Travelblog

Soorten blogs; traveltag - Mamaliefde

 

Grote kans dat je dan nu op een travelblog terecht was gekomen. Hier ben ik ook mee begonnen. Ok, niet als blogger weliswaar. De verslagen van de eerste reizen pende ik neer in een schriftje. Later deelde ik ze ook online, als verhaal op hyves en toen ik in 2007 lid werd op facebook. Ongeveer tegelijkertijd was de site waarbenjij.nu helemaal hip. De site om je reisverslagen en foto’s mee te delen met vrienden. Na afloop kan je het zelfs gelijk af laten drukken als fotoboek. Heb een keer gekeken hoe dat er uit zou zien. Vooral heel veel tekst en voor een deel plaatjes. Foto’s kost natuurlijk veel ruimte, dus wordt vrij snel beperkt. Reizen en nieuwe plekken ontdekken is nog steeds een hobby van me. Misschien besteed ik er nu minder tijd aan, maar dat komt vast wel weer terug. Voorlopig heb ik genoeg aan de terugblikken aan reizen op vier van de vijf continenten. Van all inclusive vakanties tot backpack tripjes. Gelukkig is er nog een hele lijst aan bestemmingen die op mijn wishlist staan.

Trouwblog

Soorten blogs; trouwblog - Mamaliefde

Geen idee of dit een aparte categorie blogjes is. Het is er in ieder geval eentje met een zeer specifiek thema. Ter voorbereiding op de bruiloft heb ik een soort online dagboekje bijgehouden. Echt bloggen was een paar jaar geleden nog niet zo bekend. Ik kwam wel veel op de site Offbeat Bride. Jammer, want hierdoor is alles verloren gegaan. Alle voorbereidingen, foto’s, DIY’s werden gedeeld. Het organiseren en plannen van de bruiloft vond ik echt heel gaaf. Ik heb zelfs een moment geroepen dat het me leuk leek om als wedding planner aan de slag te gaan. Na de huwelijksreis was dit echter helemaal weggeebt. Je eigen bruiloft voorbereiden is leuk. De bruiloft van een ander is niet aan mij.

Foodblog

Soorten blogs: foodblog - Mamaliefde

Misschien zou een foodblog ook wel bij me passen. In ieder geval als het gaat om recepten. En dan vooral de ‘normale’ recepten met een kleine persoonlijke twist. Niet om het anders te doen dan anders, maar gewoon naar eigen smaak. Of door de recepten te vervangen met eenvoudige ingrediënten die je toch al in huis hebt. Foodfotografie is echt een vak apart en niet aan mij besteedt.

DIY Blog

Soorten blogs - DIY blog - Mamaliefde

Ok, ik kan niet haken en breien. Naaien laat ik over het algemeen over aan manlief. Maar zo af en toe vind ik het wel leuk om een DIY projectje van pinterest te maken. Het lijkt me stiekem wel grappig om dan blogjes te schrijven met de foto’s van pinterest en hoe het er in het echt uitziet. Zonder dat je er professioneel mee bezig bent. Maar gewoon als iemand met twee linker handen. Ziet er toch altijd anders uit. Een beetje mythbusters met DIY.

Lifestyle blog

Dit is natuurlijk lekker algemeen en valt al het bovenstaande ook onder. Een soort omni-blog dus. Gewoon lekker schrijven over wat je die dag hebt gedaan en plogjes delen. Of het delen van je hersenspinsels of andere dingen waar je mee zit. Van alles wat. Maar he, doe ik dat niet stiekem nu ook al een beetje?

Wat zou jouw alternatief zijn voor de blog die je nu hebt?