Naar een dierentuin gaan blijft gewoon leuk. Kinderen vinden het geweldig. En als ouders geniet je van de gezichtjes van je kinderen (en ja, stiekem ook nog van de dieren). Een bijkomend voordeel is dat je meteen de nodige beweging af kunt vinken. De grote dierentuinen kent iedereen wel: Artis, Ouwehands dierenpark, Blijdorp… Maar er zijn ook tientallen kleine (goedkopere) dierentuinen in Nederland.

Lees ook: Leukste dierentuinen met kinderen in Nederland, ook met speeltuin voor peuters en kleuters!
Lees ook: Binnenspeeltuin Nederland; Overzicht van leukste indoor speeltuinen voor peuters, kleuters en kinderen

Inhoudsopgave

Dierentuin en thematuin

Er is een verschil tussen een dierentuin en een zogenaamde ‘thematuin’. In een dierentuin vind je allerlei soorten dieren, in een thematuin vind je van één soort veel verschillende dieren. Denk aan vogelparken en vlindertuinen. Hieronder vind je ze gegroepeerd. Wij hebben als gezin nog heel wat af te vinken, en van de meesten had ik nog nooit gehoord. Mooie lijst voor komende zomer dus! Hieronder vind je eerst lijsten met themaparken, daarna vind je een lijst kleine dierentuinen.

Vogelparken in Nederland

Uilen- en dierenpark De Paay – Beesd

Het leukste van dit dierenpark vind ik de plaatsnaam: Beesd. ‘Ik ga naar de dierentuin in Beesd’. Dat klinkt toch alsof het zo uit een kinderboekje komt? Dit park is vooral leuk als je van uilen houdt, ze hebben er allerlei soorten uilen. Daarnaast hebben ze andere vogels zoals kraanvogels, papegaaien en caracara’s. Het park heeft een kleine collectie andere dieren zoals kamelen, muizen (om maar een tegenstelling te noemen), vossen en aapjes.

Meer informatie vind je