Nu onze dochter naar school gaat, loop ik tegen heel nieuwe vraagstukken aan; zoals wel of niet overblijven en vanaf wanneer? Op de school waar ze heen gaat is er helaas nog geen continurooster. Dit was ze al wel een soort van gewend op de peuterspeelzaal, waar de ochtenden begonnen om half negen en duurden tot half twee. En ze dus ook met de groep een boterham aten.

Lees ook: Scholen zoeken en vergelijken; Van kwaliteit onderwijs tot de beste basisschool voor jouw kind?
Lees ook: Je laat je kind toch niet overblijven als je thuis werkt?

Het zal dus even wennen worden dat heen-en-weer-fietsen. Gelukkig is het niet heel ver, dus dat is het probleem niet. Wel is het een uitdaging met twee kinderen die nog niet zelfstandig fietsen. Dat wordt dus de fietskar. Met de auto mag je die straat niet in omdat er twee scholen naast elkaar liggen en dan alles geblokkeerd wordt. Is in principe ook niet nodig. Echter op de dagen dat zoonlief naar de peuterspeelzaal gaat (andere dagen dan voorheen) zijn toevallig ook de dagen waarop ik werk als gastouder en dus te maken heb met middagslaapjes etc. Kortom een dilemma voor twee dagen per week; hoe kan ik dat handig aanpakken?

Zelf ben ik van mening dat tegenwoordig de meeste ouders fulltime werken. Tijdens het wennen en de eerste schooldag wordt er misschien vrij genomen en kan er heen-en-weer-geraced worden. Daarna zal het kind toch gewoon moeten overblijven, in ieder geval op de dagen dat er gewerkt wordt. Waarom zou mijn kind dan niet twee dagen per week over kunnen blijven? Misschien nog niet in de eerste week, dan zijn er al genoeg nieuwe indrukken. Maar wel vanaf de tweede week. Gewoon maar zo snel mogelijk mee beginnen.

Mijn ouders hadden het vroeger zo verdeeld dat mijn vader kantoortijden werkte en mijn moeder in de avond en weekend. Er was dus altijd iemand thuis en overblijven was dus geen noodzaak. Mijn beste vriendin bleef echter iedere maandag over en regelmatig vergezelde ik haar. Niet omdat het nodig was, maar omdat het leuk was. Zelfs al vond ik de overblijfmoeder nooit zo aardig ;-)

Dus nu mama’s: wat vinden jullie? Hebben jullie de luxe van een continurooster? Zouden jullie je kind over laten blijven? Waarom wel of niet?

Lees ook;