Welke tag past er beter op het einde van dit jaar dan eentje in het thema Oud en Nieuw. Eentje die gaat over het ‘feest’ met oliebollen en vuurwerk. Maar ook over oude herinneringen en nieuwe voornemens. Ik kon er geen vinden dus heb zelf een aantal vragen bedacht.

Lees ook: Oud en nieuw vieren met kinderen

Wat is je mooiste herinnering van het afgelopen jaar?

Dat is moeilijk te zeggen, binnenkort volgt er een jaaroverzicht met de mooiste momenten van het afgelopen jaar. Zowel als moeder en als blogger. Als ik er een moet uitkiezen ben ik erg blij met het dagje en nachtje zonder kinderen anderhalve week geleden. Gewoon weer even man en vrouw. Met kinderen ga ik voor de vakantie in Frankrijk met een bezoekje aan Parijs en Disneyland.

Steek jij vuurwerk af dit jaar?

Ja en nee, in principe steken we geen vuurwerk af. Vind dat echt zonde van het geld. Gelukkig denkt manlief er net zo over. Thuis kregen we vroeger altijd vijf euro om zelf vuurwerk van te kopen, of na oud en nieuw het dubbele. Een soort ontmoedigingsbeleid dus. Dat wil ik later zeker ook gaan doen. Wel heb ik wat lange sterretjes gekocht van een halve meter om in de grond te steken en wat ijsfonteinen die je normaal in het toetje steekt. Misschien gaat er ook nog wel een Zweedse fakkel of een vuurkorf aan.

Wat eten jullie op oudejaarsavond?

Bij mijn schoonfamilie is het traditie om de hele dag en avond oliebollen te eten. En misschien ook een paar appelbeignets.

Wat kijk jij op tv?

Dit jaar zijn we bij oma en opa. We kijken dus wat de rest van de familie ook wil zien. Ik zou het niet erg vinden om beide oudejaarsconferences te kijken. De uitslag van de oudejaarsloterij zal vast ook nog voorbij komen.

Mogen de kinderen opblijven?

Nee, daar zijn ze nog veels te jong voor. De oudste gaat gewoon om zeven uur naar bed en de ander wanneer hij moe is. Als ze wakker worden rond twaalf uur mogen ze er uit komen. Gelukkig wordt er op Texel beperkt vuurwerk afgestoken.

Doe je mee aan de nieuwjaarsduik.

Nee, mij veels te koud. Heb er wel eens gestaan in Scheveningen, we wonen tenslotte in de buurt. Maar dan als supporter. Mij krijg je niet in het water.

Wat is een van je voornemens voor het nieuwe jaar?

Aan echte voornemens doe ik niet. Tenminste niet voor een heel jaar. Het komt zoals het komt. Ik zou het erg fijn vinden om fit en gezond 2016 in te gaan. Natuurlijk zou het mooi zijn als ik voor mijn blog dit jaar de 10.000 unieke bezoekers zou bereiken.

Vond je het een leuke tag? Wees dan vrij om hem zelf ook over te nemen.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.