10 activiteiten om Oud en Nieuw door te brengen met kinderen

Of je nu thuis bent met oud en nieuw of bij familie of vrienden. Of de kinderen op mogen blijven op oudejaarsavond of al op bed liggen. Dit jaar hoef jij je niet te vervelen en de kinderen ook niet. Tussen deze tien ideeën staat voor iedereen iets tussen wat geschikt is. Voor de buis, met spelletjes of … En anders kan je er altijd nog voor kiezen om een weekendje weg te gaan, het liefst naar een gebied waar ze minder vuurwerk afsteken zoals op de Veluwe of op de Waddeneilanden. 

1. Oudejaarsconference oudejaarsavond

Een echte typische Nederlandse traditie; op Oudejaarsavond naar de Oudejaarsconference kijken. Een aantal jaar geleden was het nog echt een eer als je daarvoor gevraagd werd, nu lijkt iedere zender zijn eigen versie te hebben. Nieuw zijn speciale spelletjesshows zoals Ik Hou van Holland die ook erg populair zijn op Oudejaarsavond. En natuurlijk om iets voor twaalf de klok.

Lees ook: Opblijven, wakker maken of doorslapen met oud en nieuw?

2. Oudejaarsloterij

Zelfs mensen die normaal niet meedoen met de loterij, zoals wijzelf, kopen toch een eindejaarslot. Natuurlijk is de kans dat je wint minimaal, maar je weet maar nooit. Oudejaarsavond is dan ook een perfecte avond om met een lot in je handen te wachten op de uitslag terwijl je ondertussen droomt over wat je allemaal wel niet met dat geld kan doen. Natuurlijk mogen de kinderen meedromen.

Lees ook: Leukste oud en nieuw knutsels diy’s

3. Vuurwerk afsteken

Als je vuurwerk hebt gekocht mag je dit vanaf 18.00u officieel afsteken. Natuurlijk is het leuker om te wachten tot middernacht, maar als je heel veel hebt gekocht kun je daar natuurlijk vroeger mee beginnen. Of kan je kind een rondje maken met zijn vrienden.

Lees ook: Veilig vuurwerk afsteken met kinderen

4. Spelletjes spelen

Vroeger kwam de hele familie bij elkaar op Oudejaarsavond. Dan mocht je opblijven en deden we spelletjes zoals Monopoly of Triviant.

Lees ook: De leukste gezelschapsspelletjes

5. Oliebollen bakken

Oudejaarsavond is ook nog een prima moment om oliebollen te bakken. Kunnen ze heerlijk vers en warm gegeten worden. Appelflappen zijn ook een prima alternatief.

Lees ook: Recepten voor (gezonde) oliebollen

6. Gourmetten

In december zijn er een aantal momenten zoals Sinterklaas, Kerst en Oudejaarsavond die prima geschikt zijn om te gourmetten. Dit hebben wij nog nooit gedaan maar staat voor ons wel op de planning. Dan wordt het waarschijnlijk ook iets later voordat de kinderen op bed liggen en slapen ze de volgende ochtend heerlijk uit.

Lees ook: Gourmetten met kinderen

7. Oudejaarsvuren

Niet alleen op de stranden van Scheveningen en Kijkduin is het een traditie om Oudejaarsavond heerlijk warm door te brengen bij een oudejaarsvuur. De laatste jaren is het wel steeds meer gereguleerd waar dit toegestaan is.

8. De kerstboom

Wij doen altijd pas na oudejaarsavond de kerstboom de deur uit zodat deze niet gebruikt wordt door jongeren om in de fik te steken. Enorme stapels, de één nog hoger dan de ander, zorgen de hele avond voor warmte. Vaak zijn er ook speciale tenten met een bar zodat je wat lekkers kan drinken. Of is er de mogelijkheid om samen met de kinderen een kleiner vuurtje aan te steken.

Lees ook: Tips om de kerstboom te versieren

9. Winter-BBQ

Mocht je het gourmetten niets vinden, ga dan voor de winter-BBQ. Dat is dit jaar helemaal hot. Heb jij even geluk dat het deze winter erg mild is en je het gevoel hebt dat het al voorjaar is. Hoef je niet helemaal te verkleumen in de kou. Natuurlijk horen er ook marsmallows bij!

10. Jaaroverzicht Oud en Nieuw

Maak je eigen jaaroverzicht met de leukste momenten van het jaar. Ga samen herinneringen ophalen, wie weet kun je er toepasselijke foto’s bij vinden die je kan printen zodat je er samen een collage van kan maken en ophangen. Om dit volgend jaar makkelijker te maken kun je samen een memoriepot versieren.

Wat zijn jullie plannen voor Oudejaarsavond?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Oud en Nieuw met kinderen; Spelletjes en activiteiten
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 2 )

  • Wij gaan idd gourmetten was zo’n succes met kerst. En wij steken na 6 uur wat vuurwerk af voor dochterlief zodat ze ook kan genieten.

  • Wij zijn voor het eerst in jaren zonder anderen thuis. Normaal komen er wat vrienden over de vloer maar dat lukte dit jaar niet. De plannen zijn: spelletjes spelen, hopen dat de kleine doorslaapt, hopen dat wij het volhouden tot 12u en dan vuurwerk kijken! We wonen hoog in een flat met vrij uitzicht dus dat is altijd geweldig.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top