Originele & low-budget Sinterklaasideeën

De supermarkten lagen er in augustus al vol mee. Kruidnoten. In AUGUSTUS. De helft van de mensheid was nog niet terug van zomervakantie, of het snoepgoed voor hét winterfeest lag al in de schappen. En het werd ook gekocht. Voor kinderen duurt Sinterklaas nog niet-te-begrijpen-hoeveel nachtjes. Maar de tijd gaat snel. Op zoek naar originele Sinterklaasideeën? En een beetje low-budget?

Lees ook: Sinterklaasgedicht maken; Praktische tips van trefwoorden tot rijmmachine om een uniek of grappig gedicht te schrijven

Originele decoratie-ideeën…!

Over zes weken gaan wij verhuizen en dan hebben we een ‘echt’ huis. En dan komt Sinterklaas… Ik kan niet wachten om Sinterklaas te vieren bij de echte open haard, ook al snapt mijn babydochter er nog niets van. De dagen worden al korter, het is echt al vroeg donker buiten. En dan gezellig binnen, plaidje op de bank, kruidnoten op tafel…

Echt een té simpel leuk idee: koop een paar stolpen bij de Action, Xenos of Hema en vul er één met kruidnoten. Ziet er superleuk uit en je bent in zo’n 10 seconden klaar (en je kind kan er niet zomaar één stiekem pakken. Dat doet ‘ie één keer). In een wat grotere stolp kan je een chocoladeletter zetten of een Sinterklaaspoppetje. Ook leuk: samen met je kind een bootje vouwen en versieren met een slingertje of een Sinterklaas erop tekenen, wat kruidnoten eromheen, stolp erover en klaar is je kunstwerk.

Heb je nog een oude krans in de schuur liggen? Haal wat stro en wikkel dat er met een touw omheen. Pak een paar blokjes piepschuim in en prik die met een satéprikker in de krans. Touwtje om een paar wortels en bindt die er met een ander touwtje omheen. Paar kleine schoentjes vullen met stro en een wortel en onderaan vastbinden. Leuk voor op de deur!

Vraagt je kind elke dag of het morgen nu eindelijk Sinterklaas is? Dit is een heel leuke en makkelijk te maken aftelkalender! Heb je de knijpers eenmaal gemaakt? Bewaar die dan goed, want die kun je ook gebruiken voor verjaardagen en vakantie. Ander rondje in het midden en je bent klaar. How to: print een rondje uit en plak dat op karton. Maak twee gaatjes met een perforator en hang het aan een touwtje op. Pak 30 houten knijpers en plak de cijfers op de knijpers. Je kind kan de getallen en het middenrondje uiteraard kleuren en pimpen!

Heb je een paar halftransparante kaarsenglaasjes? Knip uit zwart of ander donkergekleurd papier een paar Sinterklaasvormpjes, zoals pakketjes, een mijter… En plak die op de kaarsglaasjes.

Knutsel samen met je kind een paar Pietjes en een pakketje. Hang ze aan een touw voor het raam en iedereen weet dat jullie vast in de stemming zijn!

Nog een Sinterklaas raamdecoratie: Maak een mijter met vouwblaadjes. Maak een baard door stroken van printerpapier te knippen en daar een rondjesslinger van te maken.

Gratis Sinterklaasvlaggenlijn printen? Dat kan hier. Je kunt natuurlijk ook zelf driehoeken uitknippen en je kind die laten versieren! Wat ook kan: Een stuk of 20 Sinterklaaskleurplaten uitprinten, daar driehoeken uitknippen (beetje goed uitkienen waar je de driehoek tekent en uitknipt) en je kind de kleurplaatslinger in laten kleuren. Hoeft niet meteen vol, kan je volgend jaar gewoon weer verder gaan.

Ken je dat, een tak voor het raam met een paar dingen eraan? Je ziet het regelmatig bij iemand in de tuin of als er een baby geboren is. Zoek een tak of een paar dunne takken, hang ze met een touwtje voor het raam en hang wat dingen aan de tak. Bijvoorbeeld kleine cadeautjes!

Geen open haard thuis? Haal een bananendoos (ideaal, daar zit al een gat in) bij de supermarkt en beplak hem met cadeaupapier. Paar takjes in het gat, geknipte vlammen uit vouwblaadjes en een nepkaarsje (het mooiste effect heb je met zo’n nepkaarsje dat knippert). Ook superleuk: heeft je kind veel Lego of Duplo? Laat hem dan een open haard maken! Zeker weten dat hij een aantal middagen heel gemotiveerd aan het werk is!

Is je kind gek op strijkkralen? Print dan deze strijkkralenpatronen uit. Je kind vindt het leuk om te maken en jij hebt een set onderzetters in stijl!

In een gekke bui of helemaal in de Sinterklaasstemming? Check dan dit nagellakkunstwerkje!

Martine Pieters-de Wit

Martine Pieters-de Wit

Op koningsdag 2018 was het zo ver, ons prinsesje Hadewych Elizabet Alicia is geboren! En ik merkte al snel: wat is het belangrijk om foto's te maken, Hadewych groeit als kool!

Bij een eerste kindje horen duizend en één nieuwe vragen en nieuwe keuzes. Gelukkig is mamaliefde.nl er met alle info, eerlijkheid en een lolletje. Ik vind het super leuk om via deze blog een stukje van mijn zoek- en vindtocht in babywereld met jullie te delen!
Martine Pieters-de Wit
Summary
Review Date
Reviewed Item
Originele Sinterklaas ideeën; goedkope en budget inspiratie
Author Rating
51star1star1star1star1star

No Comments

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top