De eerste keer dat ik overtijd was, hebben mijn man en ik samen een test gedaan. Superspannend en wat doe je eigenlijk in die 2 uren (euh, minuten) dat je op de uitslag moet wachten? Balancerend tussen twee werelden… En toen was hij positief. Waan-zinnig. Maar… de volgende keer (als die hopelijk komt) doe ik de test alleen en wil ik hem verrassen. Want er zijn gewoon té leuke manieren om de papa-to-be ‘het nieuws’ te vertellen.

Lees ook: Taken vader om te betrekken bij zwangerschap; inclusief tips gedrag en gevoelens partner

Nijntjeknuffel

Als het jullie eerste kindje is, hoe leuk is het dan om deze Nijntjeknuffel in het interieur te zetten en dan gewoon af te wachten? Deze Nijntjeknuffel is van de Corduroycollectie en daardoor superzacht én heel mooi in je interieur. Hoe lang duurt het voor je partner zich afvraagt waarom er eigenlijk een Nijntje op de vensterbank zit? (en zeker weten dat dát Nijntje altijd speciaal blijft)

De post!

Haalt jouw partner de brievenbus altijd leeg? Stuur hem dan deze kaart! Enne… ‘wij’ is natuurlijk jij en de kleine hè… En je hebt er daarna nog twee over om naar de opa’s en oma’s te sturen. Misschien toevallig op visite gaan als de post wordt bezorgd?

Sleep well….

Of wat dacht je van dit boek onder het dekbed leggen? Dat is toch de hele dag voorpret hebben en zoveel geluk voelen op het moment dat hij het dekbed open slaat en de titel van dit boek leest. Het is erg, ik weet het, maar ik zou er echt 40 jaar om kunnen lachen.

Koekje erbij?

Kamer netjes opgeruimd, kaarsjes aan, fijne rijsttafel op tafel… Nee, schat, er is niets, ik had gewoon zin in een gezellig avondje… En dan dit koekje bij het dessert.

Nieuw shirt

En, wat vind je van m’n nieuwe shirt?

High tea…

Haal (een beetje) overdreven veel in huis van wat jullie lekker vinden: high tea zoetigheden, tapas, Hollandse worst en kaas… En als je partner verbaasd vraagt of dat niet wat veel is, kun je zeggen dat je voor twee moet eten.

Nog een foodtip…

Bestel taart en schrijf aan de binnenkant van de deksel: ‘Eet smakelijk! Ik wil niet de enige zijn met een buikje!’. Knipoog erbij en dan afwachten of hij het begrijpt…

Blote buik

Het is zó simpel…: Schrijf het gewoon op je blote buik en wacht af. Schrijf bijvoorbeeld ‘Baby inside’ met een pijl op je buik. Of ‘Progress…’ of ‘Loading…’, ‘expected in ….’, enzovoort. Laat het even drogen, trek je shirt weer aan en kijk wat er gaat gebeuren.

Bord voor je …

Pak een vel papier, een krijtbord of een fotolijst en schrijf daar je boodschap op. Bijvoorbeeld ‘Je wordt papa!’. Zeg dat je partner zijn ogen dicht moet doen, dan je hem een vel papier/krijtbord/fotolijst geeft. Dan mag hij zijn ogen open doen, maar hij mag níet naar datgene in zijn handen kijken. Jij maakt een foto en vervolgens mag hij kijken terwijl jij foto’s blijft maken. Dat worden de leukste foto’s ooit zoals in deze shoot hier!

De zwangerschapstest

Op de test zit zo’n mooi dopje, en als je die er op doet is er niets vies aan. Strikje erom, en klaar… Je kunt hem ook nog in een mooi doosje doen zodat niet meteen zichtbaar is wat het is.

L