Opvallend besluit om te nemen tijdens de zwangerschap - Mamaliefde.nl

Opvallend besluit om tijdens de bevalling te nemen

De bevalling is een moment dat je nooit zult vergeten. Tenminste, in ieder geval bepaalde flarden daarvan zolang je niet onder de verdovende pijnstillers zit. Onlangs schreef Miriam dit geweldige blogje over beledigingen tijdens de bevalling en dat deed me terug denken aan mijn eigen bevallingen. Met name de eerste. Niet zozeer vanwege de beledigingen. Ja, natuurlijk had ik een momentje dat ik dacht dat ik het allemaal niet meer kon en alles zou doen om uit de situatie te komen. Waarom je er dan vrijwillig voor kiest om dat nog een keer te ondergaan, is me nog steeds een raadsel. Althans, het moment en wat het oplevert is het natuurlijk allemaal waard. Het voordeel dat het allemaal heel snel ging was dat ik nog behoorlijk ‘bij kennis’ was en gewoon kon communiceren. Daardoor was de verloskundige nog meer verbaasd dat de ontsluiting al zo ver gevorderd was.

Omdat vanaf dat moment alles in een versnelling raakte en het eind van de zwangerschap opeens zeer dichtbij was, moest er echter nog een besluit genomen worden. In die negen maanden die de zwangerschap duurde hadden we namelijk nog een dingetje niet van onze to-do-list gestreept. Namelijk het kiezen van de naam van de baby. Het geslacht was onbekend, zodat we zowel een jongens- als meisjesnaam nodig hadden. De meisjesnaam stond vast, die hadden we ook echt samen ‘bedacht’. De jongensnaam was een heel ander verhaal. Meer dan een shortlist met vijf voornamen hadden we niet. Daarin hadden we allebei een eigen favoriet en vonden we die het beste. Toen de persweeën waren begonnen moest dus nog snel even deze knoop doorgehakt worden. Dat was gelukkig geen probleem, in die situatie zijn mannen gelukkig geneigd om zeer snel toe te geven om alle discussies uit de weg te gaan.

Gelukkig bleek onze eerstgeborene een meisje te zijn zodat ze de naam kreeg die we samen hadden uitgezocht. Je moet er toch niet aan denken dat je in een opwelling een naam kiest waar je later spijt van krijgt.

Bij de tweede was het gelukkig een andere situatie, we wisten al vanaf de twintig wekenecho dat het een jongen zou worden en waren er in één avond over uit wat het zou worden. Om de één of andere reden ging dat veel soepeler.

Heb jij ook nog zo’n besluit genomen tijdens de bevalling?

Lees ook: 12 meest extreme bevallingen; met o.a. de jongste & oudste moeder ooit

Lees ook: Wat te doen bij zwangerschaps discriminatie op werk?

Lees ook: Water bevalling; bevallen in bad thuis of in ziekenhuis wat zijn de kosten?

Lees ook: Alles over weeën; van voorweeën, indalingsweeën tot naweeën herkennen en pijnbestrijding

Bron uitgelichte afbeelding Shutterstock

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comment ( 1 )

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top