Review opperdepop ah kookboek voor jonge kinderen - Mamaliefde

Opperdepop Kookboek AH voor kinderen

Met een baby erbij hebben we hier in huis kinderen in de verschillende categorieën. Oefenen met vaste hapjes, a la rapley zoals alleen een dreumes dat kan en de kieskeurigheid van een peuter. Een gezonde, verantwoorde, door alle partijen gewaardeerde maaltijd op tafel toveren is dan ook niet altijd even eenvoudig. In ieder geval iets dat verder gaat dan patat, pannenkoeken en pasta. Wat eigenlijk altijd wel goed valt. Soms weet je het gewoon even niet meer, dan is de inspiratie op. Nu wemelt het op het internet van de recepten, daardoor probeer ik met enige regelmaat iets nieuws uit. Voor kinderen zijn ze echter niet altijd even geschikt. Al moet ik eerlijk toegeven dat je bij mij niet hoeft komen aan te zetten met de garnalen die de dame en heer allebei lekker vinden. Vlak na de bevalling van de eerste kreeg ik het kookboek Opperdepop. Een ideaal kookboek sinds 2006 met inspiratie van gerechten voor jonge kinderen, maar helaas wel veel van hetzelfde. We zijn nu 2,5 jaar verder en vandaag ontving ik een vooruitblik op het tweede deel. Een nieuw basis kookboek Opperdepop van de Albert Heijn voor moeders EN vaders voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar.

Lees ook: Recept: Bloemkool curry van AH makkelijk en lekker

Recepten uit het Opperdepop kookboek

Een van de uitdagingen waar ik hier in huis tegenaan loop is dat er van bepaalde ingrediënten zeer weinig gegeten wordt. Ik kan nog zo mijn best doen, wat ze niet kennen gaat er niet, makkelijk, in. En dat terwijl de keuken steeds uitgebreider wordt en er steeds meer te krijgen is. Gelukkig ben ik niet de enige. In het boek komen meerdere ouders aan het woord die met hetzelfde probleem zitten of tips delen hoe zij thuis zorgen voor diversiteit zorgen.

Quinoa met spekjes en sugarsnaps

Recept quinoa met spekjes en sugar snaps - Mamaliefde

Vaak is het voor mij ook nieuw. Zo hebben we nog nooit quinoa gegeten. Ik wist niet wat er mee te maken. Heb ondertussen al wel een pak zilvervliesrijst / quinoa in huis na de negenmaandenbeurs vorige week. Dan is het erg fijn dat dit boek je op ideeën brengt. Drie keer raden wat ik voor vanavond heb gekookt 😉 Lekker in combinatie met de sugarsnaps en speklapjes die we nog in de vriezer hadden liggen. Nadat ik voor de kinderen had opgeschept heb ik zelf er nog wat extra rode peper aan toegevoegd. Misschien niet helemaal volgens het recept; maar wel lekker. Voor kind en volwassene!

Komkommer Gazpacho

Recept komkommer gazpacho - Mamaliefde

Een ander recept dat ik ‘moest’ proberen waren de gazpacho’s. Waaronder een super eenvoudig vijf minuten receptje met komkommer en appelsap. Super lekker en gezond als vijf uurtje.  Voor het werk hoef je het niet te laten. Het voordeel is dat het wat dikker is zodat je het makkelijk kan lepelen, of een dreumes kan laten drinken uit een open beker. Ideaal ook voor in de herbruikbare knijpzakjes van Squiz.

Het grote voordeel is dat je een deel van de recepten kan maken met ingrediënten die je gewoon in huis hebt. Ik hoefde voor deze twee niet speciaal eerst boodschappen te doen. Dat is wel fijn, want dan pak je ook sneller het boek erbij. Ik weet zeker dat ik vanavond nog even rustig alle tips ga doornemen, zoals hoe ik mijn kinderen meer groenten kan laten eten. En wat recepten ga uitzoeken om de komende tijd te proberen. Dit boek zal vast en zeker een nieuwe musthave worden voor de papa’s en mama’s van jonge kinderen> Wederom ideaal om als kraamcadeautje te geven. Of het nu gaat om de eerste hapjes of uitdagende, maar toch ook verantwoorde traktaties. Geen google werk meer nodig; alles overzichtelijk bij elkaar. En de foto’s; daarvan krijg je spontaan trek.

Deze musthave is vanaf 9 maart te koop bij de Albert Heijn voor 9,99.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Opperdepop Kookboek AH voor kinderen
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 11 )

 • Koken voor kinderen met behulp van de nieuwe #opperdepop bedankt @albertheijn #recensie #mamablogger

 • Lijkt mij lekker kookboekje voor kleintjes

 • Dank voor de tip 🙂 Daar zit ik straks ook weer aan en ik kan wel wat inspiratie gebruiken.

  • Graag gedaan, fruit pureren is niet zo moeilijk. Maar als je hoort dat veel afwisseling in het eerste jaar zorgt voor minder moeilijke eters op latere leeftijd is ieder idee welkom.

 • Lijkt me een super handig boek, ik ben soms echt inspiratieloos en dan word het maar weer spinazie met aardappelen en schnitzel, weinig bijzonders

  • Dat heb ik ook, of gewoon lekker makkelijk pasta of rijst. Dan is dit boek een echte must.

 • Hmm altijd leuk om weer een leuk kookboek te ontdekken. Ik heb die van Easy peasy, ook leuk. Maar die is echt voor de allerkleinsten.

 • Ik had het 1ste gedeelte..deze lijkt me erg fijn.

 • Er was al een boek opperdepot toch? Dat heb ik wel gebruikt. Maar deze lijkt me ook weer leuk! Zo te lezen staan er veel andere recepten enz in.

  • Ja klopt, dit is een nieuwe versie met meer ingrediënten en nieuw hoofdstuk 4 tot en met 6 jaar

 • Klinkt goed, dochterlief is een makkelijke eter, maar we zouden best wat meer kunnen afwisselen denk ik 🙂 en nieuwe receptjes proberen.

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top