Als het net zo warm wordt als in de zomer van 2018 waarbij het ene record na de andere was gesneuveld en de ene hittegolf de andere opvolgde, is het wel zo fijn om ergens heerlijk verkoeling te kunnen zoeken. Bijvoorbeeld in een openluchtzwembad. Even heerlijk kunnen plonsen in het koele water, van de glijbaan afglijden, spelen met zand of gewoon heerlijk op het gras of langs het bad liggen. Vooral in de provincies in het oosten van het land zijn er veel openluchtzwembaden te vinden, al dan niet bij een vakantiepark. Dit zijn de leukste openluchtzwembaden / waterspeeltuinen van Nederland!

Lees ook: De leukste subtropische zwembaden en zwemparadijzen van Nederland
Lees ook: De mooiste stranden van Nederland

Inhoudsopgave

Openluchtzwembad / waterspeeltuin Drenthe

Zwembad Emmer Compascuum – Emmer Compascuum

Het buitenzwembad vind je vlakbij de sportvelden, recreatievijver en het in ere herstelde riviertje “de Runde” midden in het bos. Het badwater wordt door 55 zonnecollectoren verwarmd en daardoor één van de milieuvriendelijkste zwembaden in Nederland. De baden zijn voorzien van zachte kunststoffolie en zijn rondom betegeld. Er zijn drie baden; een peuterbadje met spuitclown, een groot familiebad met bubbelbank, spuitdouche en watergordijn en een diep zwembad met duikplanken. De glijbaan komt uit in een apart bad. Kinderen zonder diploma mogen alleen onder begeleiding van een ouder/begeleider van de glijbaan. Daarnaast is er een zonneweide om te zonnen / sporten en zijn er twee beachvolleybalvelden en voetbalveld aangelegd. In de nabijheid van de zonneweide zijn enkele tafeltennistafels aanwezig.

Meer informatie vind je hier.

Geert Vos Bad – Erica

Het Geert Vos Bad in Erica is rond 1960 gemaakt door de inwoners van het dorp. Het bad beschikt over een familieglijbaan, duikbassin, speeltoestellen, volleybalvelden en een kiosk. Voor de kleine kinderen is er een apart peuterbad. In dit zwembad worden ook zwemlessen gegeven en er worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals Aqua Varia, een combinatie van aquajogging, aquafit en aquarobic. Ook kunnen bezoekers er plankspringen, snorkelen en kleuterzwemmen. Afgelopen jaar is het zwembad flink gerestaureerd met onder andere een betonnen bodem.

Meer informatie vind je hier.

Ermerstrand & Binnenspeeltuin Dol-fijn – Erm

In een natuur- en recreatiegebied aan de rand van Erm, een klein dorp bij Emmen, ligt Ermerstrand. Het park heeft een oppervlakte van 80 hectare waarvan ongeveer de helft water is. Alle faciliteiten zijn rond onze recreatieplas gebouwd en bezoekers hebben dan ook overal uitzicht op het water. Op het Ermerstrand is altijd iets te beleven, maar door de ruime opzet van het park is het ook de ideale plek om volledig tot rust te komen. Met binnenspeelparadijs DOL-FIJN staat Ermerstrand voor kinderen gelijk aan genieten. Je kan hier ook je kinderfeestje vieren.

Meer informatie vind je hier.

Openluchtbad De Leewal – Exloo

Het openluchtbad De Leewal in Exloo beschikt over een kleuterbad, een polo(wedstrijd)bad, waarin natuurlijk ook op een ontspannende manier baantjes kunnen worden gezwommen en een recreatief bad met een bruisbank, een wildwaterkreek en twee spectaculaire glijbanen (een zogenaamde high wall en multislide). Verder is er een grote speel- en ligweide met diverse speelattributen, beachvolleybalveld en tafeltennistafels. Ook een horecapunt met groot buitenterras ontbreekt niet.

Meer informatie vind je hier.

Bosbad Vledder – Frederiksoord

Het bosbad ligt, zoals de naam het al zegt, beschut in een bosrijke omgeving. Bosbad Vledder bestaat uit twee bassins, een peuterbad, een familiebad en vele speelvoorzieningen. Het bad wordt, mede door gebruik te maken van zonnecollectoren, verwarmd tot 23ºC. Sinds 2017 is het zwembad uitgebreid met een speelparadijs met diverse speeltoestellen voor alle leeftijden. De beide bassins worden omringd door een grote zonneweide en een zandstrand. Er is gratis Wi-Fi beschikbaar. In het ‘Paviljoen’ kan je terecht voor patat, snacks, ijs, snoep, chips, gekoelde frisdranken etc.

Meer informatie vind je hier.

DX Adventurepark – Gasselte

DX Adventurepark is het grootste open waterpark van Nederland in Gasselte. In dit park kun je met het hele gezin of met je vrienden volop plezier beleven. De topattractie is een spectaculaire waterschans die zelfs bij de echte waaghalzen zorgt voor een adrenalinekick. Het aquapark is een parcours waarop je kunt glijden, klimmen, slingeren, klauteren, balanceren en zelfs gelanceerd kan worden vanaf de blob.

Let op: Voor het aquapark is zwemdiploma verplicht. Voor de jongere kinderen is het obstacle cours beschikbaar boven zand.

Meer informatie vind je hier.

Bosbad – Noord-Sleen

Bosbad Noord-Sleen is een verwarmd bad in de buitenlucht. Het bosbad heeft een groot bad en een peuterbad voor de kleintjes en het is prachtig gelegen in de bossen van het Slenerzand. De ruime speel- en zonneweide biedt mogelijkheden voor alle leeftijden: volleybal, basketbal en tafeltennis. Er is een kiosk voor een lekker hapje of drankje tussendoor.

Meer informatie vind je hier.

Lemferdinge – Paterswolde

Het zwembad “Lemferdinge” is prachtig gelegen nabij het landgoed Lemferdinge, de Duinen en de Vosbergen. Het bad is omsloten door een natuurlijke bebossing. Het zwembad is geheel gerenoveerd in de wintermaanden 2010/2011. Vanaf deze tijd wordt er in beide baden geen chloorbleekloog (veroorzaker van rode ogen en/of geïrriteerde slijmvliezen) meer gebruikt, maar wordt de zwemwaterkwaliteit nu gewaarborgd d.m.v. zoutelektrolyse, dat wil zeggen minder gebonden chloor in het zwemwater en dus ook minder rode ogen en geïrriteerde slijmvliezen.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad – Ruinen

Zwembad Ruinen is een mooi en gezellig openluchtzwembad in een landelijke en bosrijke omgeving, toegankelijk voor het hele gezin. Nieuw is het welnessbad met massagejets, luchtbellengordijn en nekdouche met daarnaast een ontspanningsveld.

Meer informatie vind je hier.

 

Zwembad de Leemdobben -Vries

Het openluchtzwembad “De Leemdobben” ligt tussen de sportvelden en de ijsbaan van Vries. Het zwembad beschikt over een grote zonneweide omgeven door bos, voorzien van speeltoestellen en picknickbanken. Ook zijn er twee beachvolleybalvelden en doelen voor het voetballen. Er is een groot vast opblaasbaar springkussen waar de kinderen zich prima op kunnen vermaken. Voor de echte sportieveling is er een survivalbaan aanwezig. Tot slot is er een horecapunt.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Wiekslag Weiteveen – Nieuw Schoonebeek

Zwembad De Wiekslag is een openluchtbad gelegen tussen de twee Drentse dorpen Weiteveen & Nieuw-Schoonebeek. Het zwembad geeft plezier voor alle leeftijden en wordt dan ook druk bezocht tijdens de zomer.

Meer informatie vind je hier.

 

 

 

Openluchtzwembad / waterspeeltuin Flevoland

Zwembad de Alk – Biddinghuizen

Het openluchtzwembad De Alk is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Het bad bestaat uit: een 25 meter wedstrijd bad met een diepte van 1.40m tot 2.00m,  een ondiep instructiebad met diepte 0.40m tot 1.40m. Daarnaast beschikt De Alk over een ruime zonneweide. Onze gediplomeerde toezichthouders zien toe op de veiligheid. Het zwemwater is schoon en wordt meerdere keren per dag gecontroleerd.

Meer informatie vind je hier.

Bosbad – Emmeloord

Het Bosbad is één van de leukste zwembaden van Flevoland. Je kan hier heerlijk zwemmen in één van de twee recreatiebaden met diverse waterattracties. Daarnaast is er een 25m wedstrijdbad met een springtoren en een duikplank. Een warmwatertherapiebad van (33°) is er voor specifieke doelgroepen. Bij mooi weer kan je buiten zwemmen in het zwembad dat voorzien is van diverse waterglijbanen.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Abelen – Swifterband

Het buitenbad bestaat uit: een 25 meter wedstrijdbad en een ondiep bad. Daarnaast beschikt De Abelen over een ruime zonneweide met daarop een grote air-trampoline. Er is regelmatig een luchtkussen in het water, walk-on-water ball en andere activiteiten zoals Aqua Joggen, schatduiken, watervolley en touwtrekken.”

Meer informatie vind je hier.

Openluchtzwembad / waterspeeltuin Friesland

Het Bosbad – Appelscha

Het verwarmde openluchtzwembad heeft een apart gedeelte voor peuters, een groot bad met een speeltoestel in het ondiepe gedeelte en een diep bad met een hoge en een lage duikplank. Probeer de lange glijbaan uit of ga met het hele gezin van de familieglijbaan! Bij Laco Bosbad Appelscha kun je volop genieten van een heerlijke dag in de buitenlucht. Ook uit het water valt er van alles te beleven. Op de ruime zonneweide vind je twee trampolines, wipkippen, een groot springkussen en een speeltoestel. Trek gekregen van het zwemmen en spelen? Bij de kiosk zijn verschillende lekkere versnaperingen te verkrijgen.

Meer informatie vind je hier.

Flippies Plonstuin – Bakkeveen

Waterpret verzekerd…bij lekker weer kunnen kinderen heerlijk zwemmen en plonsen in Flippies Plonstuin. Het buitenzwembad met vier verschillende zwembaden, waaronder twee ondiepe peuter- en kleuterbaden. Naast de zwembaden zijn er twee glijbanen en een grote waterspeeltuin met grappige waterattracties die door de kinderen zelf bediend kunnen worden! Op zonnige dagen dé ideale aanvulling op een dagje speelplezier in binnenspeeltuin Flippies Pretpaleis.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Dobbe – Noordwolde

Verwarmd openluchtzwembad De Dobbe in Noordwolde ligt midden in een prachtig recreatiegebied. Het zwembad ligt bij camping De Hanestede, bungalowpark Het Bosmeer, de Spokeplas, sportvelden en tennisbanen. Het zwembad heeft een 50 meter bad met een hoge en lage springplank en een familieglijbaan een kleuterbad met speelweide en een peuterbad. In de speelweide vind je diverse sportvoorzieningen zoals een airtrampoline. Er is een kiosk voor een hapje en drankje en tegen betaling kan je warm douchen.

Meer informatie vind je hier.

Sawn Stjerren – Hallum

Openluchtzwembad De Sawn Stjerren bestaat al sinds 1968 en is nog steeds een geliefde badplaats voor de inwoners van Hallum. Het water heeft altijd een temperatuur van zo’n 24 graden Celsius. Een dagje aan het water is hier leuk voor iedereen! Er zijn diverse duikplanken en een 42 meter lange waterglijbaan. De hele familie kan terecht in het familiebad.

Meer informatie vind je hier.

Zwembad de Wettervlecke – Surhuisterveen

Zwembad Wettervlecke beschikt over een 25 meterbad met startblokken en twee duikplanken en een ondiep bad oplopend van 20 cm. naar anderhalve meter met in het midden een pier. Voor de kleinste kinderen (en hun ouders) hebben we een speciale kleuterhoek. Hierin bevinden zich een pierebad, een zandbak, vele speeltoestellen en een grasveld om te zonnebaden. Daarnaast is er een beachvolleybalveld, tafeltennis en kiosk voor een hapje en drankje.

Meer informatie vind je hier.

De Klomp – Wommels

Bij Zwembad De Klomp beleven jong en oud een heerlijk dagje weg. Vooral als het zonnetje schijnt is het hier heerlijk vertoeven. Er zijn twee leuke glijbanen, zodat de kids zich niet hoeven te vervelen. Zwemlessen, baantjes trekken, vrij zwemmen, guppy- en puppyzwemmen: er is van alles mogelijk. Het zwembad heeft door de bomen een beschutte ligging en op de grote zonneweide is het heerlijk genieten van de zon.

Meer informatie vind je hier.