Alleen op vakantie, zonder kinderen. Ik riep altijd dat ik dat niet snel zou doen. Want met kinderen is het ook heel leuk om op vakantie te gaan. Tot ik de vraag kreeg of ik mee wilde gaan op een persreis naar Portugal naar de Algarve en Lissabon. Natuurlijk wilde ik dat, voordat er kinderen waren was ik in beide streken al een keer geweest en had het enorm naar mijn zin gehad. Ik wilde dus zeker terug. 

Lees ook: Waarom reizen goed is voor de ontwikkeling van kinderen

In de week voordat we op vakantie gingen had ik de kinderen al een beetje geprobeerd voor te bereiden dat mama alleen wegging, om te ‘werken’. Met name dochterlief was het daar niet mee eens, ze wilde ook op vakantie en later ook mee werken. Ze zou heel lief zijn ;-) Helaas voor haar zat dat er niet in. Wel kon ik haar gerust stellen dat ze over twee weken alleen met mama een weekendje weg mag voor haar verjaardag.

Lees ook: Zomervakantie last-minutes; de leukste bestemmingen met kinderen in Nederland, Europa en verre reizen

Stiekem zag ik er zelf ook wel tegenop hoor. Zo heb ik zo lang mogelijk gewacht met inpakken. Onder het mom van eerst een week in Denemarken en daarna Portugal en dat ik niet wist wat mee te nemen etc. Uiteindelijk kan je het toch niet meer uitstellen en moet je wel. Ik vond het best wel spannend ook, zou het wel goed gaan thuis?

Lees ook: Tips voor het kiezen van een vakantiebestemming.

Afscheid nemen

We zouden midden in de nacht aankomen in Nederland, terug vanuit Denemarken dus werd ik gedropt op Schiphol. Om kwart over twee kwamen we aan, waar ik natuurlijk eerst nog even had bedacht dat ik toch nog wat meer wilde meenemen dat ik niet had ingepakt zodat het naar huis kon. Of dat gewoon nog thuis lag. Natuurlijk ook niet handig van een gelijk door.

Lees ook: Goedkoop op vakantie met kinderen

Tijdens de vakantie

De eerste dag, en ook de rest van de vakantie is er veel contact geweest. Gelukkig was er een goede wi-fi waardoor er veel foto’s heen en weer zijn ge-appt. Toch altijd fijn om het thuisfront een beetje op de hoogte te houden en te zien en horen hoe het er daar aan toegaat. Al is het soms wel even rekenen met het tijdverschil, dat je denkt nog snel even voor bedtijd te bellen en ze al op bed liggen.

Lees ook: Populairste vakantiebestemmingen met kinderen in Europa

Zo kreeg ik de tweede dag een appje dat zoonlief geen middagslaapje wilde doen omdat hij mama miste. Stiekem toch wel erg fijn om te horen. Terwijl we aan tafel zaten voor de lunch skype geïnstalleerd op de telefoon en ja hoor. Buiten even elkaar kunnen zien, dat was toch wel erg fijn. Vond zoonlief toch ook wel beetje raar om zo mama te zien. Achter mama was er echter een zee, met bootjes en een zwembad en in het restaurant was een aquarium met kreeften dus dat vond hij natuurlijk erg leuk om te zien.

Die avond kreeg ik een ander appje dat ze ziek waren. Niets ernstigs, hooguit een buikgriepje waarbij cola helpt als medicijn, maar toch maak je je wel een beetje zorgen.

Na de eerste nacht werd ik wakker om zes uur, zeven uur Nederlandse tijd. Zelfs zonder kinderen werd ik zo vroeg wakker. Terwijl ik nog twee uur de tijd had om te slapen. Ik kon ook gewoon niet meer slapen, dus daarom maar aan het werk gegaan. Ook daarna had ik daar ‘last’ van dus een jetlag kan het niet zijn geweest.

Lees ook: Vakantie accommodaties met kinderen

Weer thuis

De volgende ochtend liep dochterlief toen ze wakker was meteen naar papa toe. Ze moest er zelfs op gewezen worden dat mama ook thuis was. Daarna kreeg mama wel een heel dikke knuffel en werd broerlief ook wakker gemaakt. Op het vliegveld van Lissabon had ik nog snel even twee kleine cadeautjes gekocht. Dat vonden ze natuurlijk erg leuk. Daarna nog even geprobeerd uit te rusten, maar daar kwam niet van. De out of office had ik voor de zekerheid een dagje later ingesteld, zodat ik nog niet helemaal aan de slag hoefde te gaan. Grappig was ook dat het later nog ‘papa, papa’ was in plaats van ‘mama, mama’ wat het normaal is.

Lees ook: Op vakantie als alleenstaande ouder?

Maar goed ook, want manlief had een poging gedaan om de was te doen. Heel fijn dat het niet gewoon is blijven liggen. Maar bij de laatste was was hij vastgelopen en niet leeg gepompt. Mocht mama weer oplossen, bleek achteraf dat hij niet de zakken had gecontroleerd en er een haarspeldje vast zat…  Daarnaast was er wel een deel van het huishouden blijven liggen, dus kon ik direct aan de slag. Met tussendoor even met de kinderen op de bank hangen omdat je toch best moe wordt van al dat reizen.

Lees ook: 10 Voordelen van het s-nachts rijden met kinderen

Volgende keer weer?

Als puntje bij paaltje komt; zou ik het de volgende keer zo weer doen. Wel voor hooguit een weekje, gelukkig is dat vaak het maximum voor persreisjes. Maar het is toch wel even fijn om er gewoon even een paar dagen uit te zijn. Even niet te moederen, continu rekening te moeten houden met de kinderen en al om twaalf uur beginnen aan de wijn. Als er kinderen bij zijn doe ik dat toch niet. Natuurlijk moet manlief dan wel vrij krijgen of moet er iets anders geregeld worden zoals een logeerpartijtje ofzo.

Lees ook: Tips voor een lange autoreis met baby en kind

Zijn jullie wel eens langer dan een nachtje weg geweest zonder kinderen? En man?

Bron uitgelichte afbeelding Shutterstock

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Moeder alleen op vakantie zonder kinderen en part