Nu het zonnetje schijnt, wordt het tijd om de zomerjassen uit de kast te halen. Of in ieder geval de tussenjassen. Voor onze dochter heb ik in het najaar een gave jas gekocht die ze nu nog prima past en voldoet. Voor zoonlief is het een ander verhaal, stiekem begint hij toch echt wel uit zijn winterjas te groeien en de zomerjas van vorig jaar is echt te klein. Nu dacht ik nog wel iets van een spijkerjack te hebben maar helemaal niets. Nu heb ik al wel een zomerjas besteld, maar de vraag is of die binnenkomt voor we twee weken op vakantie gaan. Richting het zuiden dus dan is een zomerjas wel zo noodzakelijk. Daar durf ik niet op te vertrouwen en met kinderen kan het geen kwaad om een betaalbare reservejas te kopen.

Winkelcentrum

Afgelopen maandag ging ik naar het dichtstbijzijnde winkelcentrum; onverhoopt want alle winkels waren nog gesloten. Nu had ik dat al wel verwacht en ging ik ook vanwege de Action waar ik later nog een shoplog van zal delen, maar toch hoopte ik stiekem… Later die dag ben ik teruggegaan met grote zus en oma die spontaan even op visite kwam. We hebben alle winkels waar ze kleding aanbieden in kindermaten gehad. Van budgetwinkels tot ook wat duurdere winkels, maar echt helemaal niets. Als ze al een jas hadden, twee winkels hadden gewoon helemaal geen zomerjassen voor jongens in de maat 98), was er slechts één model beschikbaar. Toevallig ook nog eens dezelfde; een gevoerd bomberjack model in het blauw of zwart. Dat ik dus echt drie keer niets vind, zelfs als je er nog geen tien euro voor betaalt. Bij één winkel hadden ze wel twee modellen! Een fel oranje die ik verschrikkelijk vond en één met een blauw / groen printje die mij wel aansprak. Maar natuurlijk alleen in maat 92 (echt te klein) of maat 110 (echt te groot). Haar advies was om eens op internet te kijken voor de juiste maat.

Online shoppen

Echter viel online het aanbod ook enorm tegen; of gewoon veel duurder dan ik voor een reservejas wil neerleggen. Of gewoon niet in mijn smaak, ik denk dat dat ook wel een grote rol speelt want veel kleding voor een jongen vind ik gewoon drie keer niets. Voor meisjes kleding kopen vind ik nu eenmaal veel makkelijker, niet alleen omdat er meer keuze is, maar ook omdat het niet direct met allerlei opdrukken is waar ik mijn zoon niet in wil laten lopen. Het lastige van online kopen is echter ook dat je niet kan zien of voelen hoe dik een jas precies is. Ik wil namelijk echt een tussenjas, en niet zo’n zomerjas die je alleen maar draagt tegen de regen en verder zo luchtig mogelijk is. Van een foto is dat lastig in te schatten en om nu meerdere jassen te bestellen en de rest terug te sturen…

Twee dagen later probeerde ik het daarom nog eens in een ander winkelcentrum. Bij één winkel kon ik daadwerkelijk kiezen uit meer dan geen of één jas; zij hadden er maar liefst vier!!! Waarvan er ook wel één tussen zat die ik mooi vond. Maar toch niet helemaal in de prijsklasse die ik in gedachten had voor een reservejas. Sterker nog, even duur als de jas die ik heb besteld.

Tweedehands

Toen bedacht ik me om eens voor een tweedehands jas te gaan kijken. Daar staan best veel zomerjassen op en veel ook gewoon voor rond de 3 / 4 euro. Niet veel, maar daar komen natuurlijk ook nog verzendkosten bij. Maar dan met weinig of slechte foto’s dat je nog geen idee hebt wat je koopt. Tot ik een zomerjas tegenkwam van een merkje met een uitneembare binnenvoering. De jas zag er goed uit, model precies wat ik mooi vind en ik weet zeker dat het een echte tussenjas is vanwege de fleecevoering maar ook nog eens geschikt voor de zomer. En hij wordt ook nog eens thuisbezorgd!

Nu vraag ik me af; ben ik zo laat dat alles al uitverkocht is en dit de restjes zijn, of ben ik nu gewoon veels te vroeg dat veel nog niet in de winkel hangt? Natuurlijk kan ik het wel eerder kopen, maar je weet het nooit met groeispurts bij kinderen.

Wanneer hebben jullie de zomerjas gescoord?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.