Afvallen en daarna op gewicht blijven of sowieso op gewicht blijven is lastig. Zoek maar eens op internet en je vindt de meest uiteenlopende tips en tricks. Van shakes tot pillen en van koolhydraatarm tot kcal tellen. Er zijn heel veel diëten, maar werken ze eigenlijk wel? Ik heb zelf een praktijk, ik werk als gewichtsconsulente en ik krijg enorm veel vragen over de juiste manier van afvallen. Wat werkt nou echt? Mijn werkwijze verraadt mijn mening ook meteen; een gezonde levensstijl is het enige dat werkt. Ik vertel mijn cliënten ook altijd dat als het wondermiddel zou bestaan, niemand meer overgewicht zou hebben.

Lees ook: Ervaringen Get Started Program Sportcity; sporten om af te vallen.

Wat is een gezonde levensstijl?

Een gezonde levensstijl dus! Maar wat is dat dan precies? En hoeveel en wat kunnen we dan eten? Er zijn een aantal belangrijke speerpunten voor een gezonde levensstijl. Afvallen is bij de meeste mensen een “simpele” rekensom: Als je meer kcal binnenkrijgt dan je verbrandt, dan kom je aan. Krijg je minder kcal binnen dan je verbruikt, dan val je af. Mocht je medicijnen slikken waarvan je aankomt, dan geldt de rekensom natuurlijk niet, maar voor de grootste groep wel.

Hoe kan je afvallen?

Hoe zorg je er dan voor dat je kunt afvallen? Ik denk persoonlijk dat het heel belangrijk is om gezond te leven en dat houdt vooral in om over het algemeen gezond te eten. Onbewerkte producten, veel groenten en fruit. En daarnaast lekker veel te bewegen. Dat hoeft niet in een sportschool (daar houd ik zelf ook helemaal niet van) maar in het dagelijks leven kun je heel veel beweging “meepikken” Lekker veel op de fiets stappen, tussen de middag een wandeling maken, de muziek aanzetten en lekker dansen… er zijn heel veel mogelijkheden.

Lees ook: Smartwatch; de populairste voor mannen en vrouwen ook geschikt voor Android, ook goedkoop alternatief

80 / 20 regel


Ben je nu benieuwd hoe ik dat als gewichtsconsulente zelf doe? In de onderstaande video geef ik je uitgebreid uitleg over mijn gezonde levensstijl. Van de juiste portiegrootte tot de 80/20 regel en van water drinken tot beweging. Ik geef je tips en tricks om zelf aan de slag te gaan en deze keer echt vol te houden. Een gezonde levensstijl die je de rest van je leven kunt volhouden en waarbij je prima op gewicht blijft.

Heb jij wel eens geprobeerd om af te vallen?