Sport is voor mij een no go. Sinds ik moeder ben beweeg ook meer dan daarvoor. Traplopen, tillen met 10 trappelende kilo’s op je arm en fietsen met voor- en achterzitje is voor mij voldoende, ook al zou het misschien wel goed zijn, dat terzijde. En waar moet je dan de oppas vandaan halen? Echter ten tijde van Olympische Spelen maak ik een uitzondering. Vanaf vandaag tot en met 23 februari vinden de Olympische Spelen plaats in Sotsji, Rusland. Je hoeft van mij geen relaas te verwachten over de schending van mensenrechten, of de koning ook al is hij erelid van de NOC-NSF hierbij aanwezig mag zijn en de gigantische kosten van dit project, maar wel hoe je hier met je kind aandacht aan kan besteden. In ieder geval vandaag, want vanaf morgen zal deze blog in het teken staan van Valentijn.

Lees ook: Stedentrip Athene; top 10 bezienswaardigheden en interessante plaatsen

Sinds ik het live optreden heb gezien bij RTL late night ben ik fan. Zodra er violen en strijkers aan de pas komen spitsen mijn oren zich. Vanmiddag om 17.00 de opening van de Olympische spelen met het aansteken van het olympisch vuur. Aangezien er een record bedrag in de bouw van het Olympisch Park is gestoken verwacht ik hier veel van, benieuwd of ze James Bond die met de Queen uit het vliegtuig springt gaan evenaren…  Om het ook voor je kindje leuk te maken om hier naar te kijken kan je samen met hem / haar een eigen olympische vlam maken. Bij ons staat hij naast de tv.

Olympische Spelen: olympisch vuur maken - mamaliefde

Benodigdheden:

  • Stevig papier
  • Crêpepapier; rood, geel, oranje, eventueel; blauw / rose
  • Schaar
  • Plakband / nietmachine / lijm

Werkwijze:

  • Knip met de schaar reepjes van crêpepapier; een reepje per kleur is voldoende.
  • Laat je dreumes deze in kleine stukjes scheuren; gelijk een goede motorische oefening! Dreumes vond het fantastisch en was het er niet mee eens dat ik het ging plakken.
  • Van het papier rol je een puntzak, deze kan je met lijm, plakband of een nietje vastzetten. Als je de nietmachine gebruikt, let er dan op dat de puntjes aan de binnenkant zitten.
  • Plak de reepjes aan de binnenkant van de patatzak, maar zo dat ze er uit steken.
  • Als je alle reepjes hebt gehad heb je een vlammende toorts!

Let op: Zorg er voor dat crêpepapier niet nat wordt, dan geeft dit kleur af en is erg lastig schoon te krijgen.

Tip: Eventueel kan je in de toorts een beker plaatsen en die vullen met nibbits, of andere snacks.

Nu maar hopen dat er de komende twee weken toch ook een beetje sneeuw mag vallen in Nederland of het mag gaan vriezen zodat we ons ook lekker in winter wonder land kunnen uitleven!

Voor meer inspiratie kijk eens op  pinterest.

Gaan jullie naar de Olympische Spelen kijken, welke sport volgen jullie dan?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.