Dankzij het bloggen ontdek je de leukste nieuwe dingen. Sommige zijn interessant, sommige nieuwtjes zijn handig en van sommige nieuwtjes krijg je ronduit klepperende eierstokken en twijfel je of je niet toch een derde kindje zou willen. Zo ook nu. Of iemand een verrassing wilde ontvangen om te reviewen? Het zou iets van een uitgeverij zijn, verder was er geen informatie bekend. Voor verrassingen ben ik altijd in & daarnaast ben ik een enorme boekenwurm, dus uiteraard reageerde ik enthousiast. De inhoud van dit prachtige cadeau, want dat was het, overtrof alles. Een verwachting kun je natuurlijk niet hebben als je niets weet, ook niet wie of wat de afzender is, maar in verwachting zou je er bijna voor willen raken.

Lees ook: Sprongetjes en mijlpalen in de ontwikkeling van een baby

Oei, ik groei!

In het pakketje vond ik twee nieuwe boeken van Oei, ik groei! en prachtige Oei, ik groei! fotokaarten. Oei, ik groei! is al jarenlang het bestverkochte babyboek van de Benelux en lag ook hier lange tijd op het nachtkastje. In Oei, ik groei! lees je over de tien sprongen in de mentale ontwikkeling van je baby. Ik vond het heel herkenbaar en voelde met hulp van het boek, de sprongetjes haarfijn aan komen en kon er hierdoor beter mee omgaan. Als nieuwe mama is een stukje erkenning en herkenning altijd fijn.

Oei, ik groei! negen maanden dagboek

Oei,ik groei gezinsuitbreiding - Mamaliefde.nl

& nu is daar dus gezinsuitbreiding in de Oei, ik groei! familie. Alledrie borduren ze (uiteraard) voort op de sprongen beschreven in het boek. Met het Oei, wij groeien! negen maanden dagboek leren jij en je baby elkaar in negen maanden kennen. Het dagboek helpt je oog te krijgen voor de kleine dingen die juist het verschil maken. Ook het Oei, wij groeien! dagboek, heeft originele aspecten ten opzichte van de bestaande dagboeken. Er is bijvoorbeeld ruimte voor een heuse weddenschap over de naam voor de baby op komst. Een echte aanrader dus als het gaat om zwangerschapsboeken.

Lees ook: Leukste boeken ‘ik wordt grote broer / zus’ ter voorbereiding op komst baby

Oei, jij groeit – eerste jaar dagboek

De vormgeving van de boeken en kaarten zijn tijdloos, neutraal en ontzettend schattig. In de boeken is er ook ruimte voor jouw gevoel als ouder én er is aardig wat ruimte om je woorden kwijt te kunnen. Voor mijn gevoel is er in het Oei, jij groeit! eerste jaar dagboek veel ruimte voor meer diepgang dan in andere dagboeken voor het eerste jaar, juist omdat het gekoppeld is aan de sprongetjes en de specifieke kenmerken van die bewuste sprong!

Oei, ik groei! Fotokaarten

Oei,ik groei gezinsuitbreiding - Mamaliefde.nl

De fotokaarten zijn zo leuk omdat je met de voorkant de mooiste herinneringen vastlegt met een tastbaar bewijs van dat moment, maar lees je op de achterkant ook nog eens bijzonder informatie én er zijn zelfs een aantal ouder mijlpaal-kaarten. Hiermee blijft Oei, ik groei! inspelen op de laatste trends en een echte musthave voor ouders. Het stoffige imago dat ze voor sommige mensen hebben laten ze hiermee achter zich.

Oei,ik groei gezinsuitbreiding - Mamaliefde.nl

Mijn advies is sowieso om echt zoveel mogelijk op te schrijven, ik had als nieuwe moeder het gevoel dat ik nooit zou vergeten wat er allemaal gebeurt en verandert, maar geloof me, je kunt niet alles onthouden. Vergeet niet dat je kindje in de tijd in de buik én in het eerste jaar, de grootste groei doormaakt en deze sneller dan alle groei in zijn verdere leven gaat. Deze drie leden van het Oei, ik groei! gezin helpen je om alle herinneringen vast te leggen. Niet alleen handig voor jezelf, maar ook leuk voor je kind(eren) voor later!

Oei,ik groei gezinsuitbreiding - Mamaliefde.nl

Superhip toch?

Zoals ik al aangaf zou ik er bijna weer zwanger voor willen worden, is dit bij jou, net als bij mij niet het geval, zijn dit volgens mij fantastische cadeautjes voor een babyshower, kraamfeest of als kraamcadeautje.

Lees ook: De leukste mijlpaalkaarten voor je baby, ook zelf maken 
Lees ook: Mijlpalen baby 2.0; het vervolg op de mijlpaalkaarten

♥MJ

Summary
Review Date
Reviewed Item
Oei ik groei!; Zwangerschap 9 maanden & baby dagboek & fotokaarten
Author Rating
51star1star1star1star1star