Onlangs ben ik bij een persevent geweest van Nuna. Een Nederlands merk dat binnenkort de eerste 360 graden draaiende autostoel op de mark brengt die zowel vooruit als achteruit vervoert. Daarnaast hebben ze een super de luxe wandelwagen, een enorm praktisch logeerbed, kinderstoel en de Nuna Pepp Luxx. Een buggy uit het duurder segment. Met ook veel meer mogelijkheden en gebruikersgemak.

Lees ook: Vanaf wanneer en tot welke leeftijd in een buggy?

Naar dit event ging ik met de buggy die ik twee jaar geleden had gekocht. In een opwelling. Voor onze dochter. We gingen namelijk ‘even’ de stad in maar hadden toch meer op het lijstje staan dan ik dacht. Met als gevolg dat we de dichts bijzijnde kinderwinkel binnenwandelde en naar buiten liepen met een buggy. Een buggy to go. Ik had daarvoor al wel wat research gedaan, maar de aanschaf nog uitgesteld. Voor de vakantie hadden we er toch wel eentje nodig. Een buggy is tenslotte veel compacter dan een wandelwagen. Zeker als je van plan bent om te gaan kamperen niet overbodig. Daarnaast vond ik het handig als de buggy opgevouwen kon worden zodat ik hem achter de fiets kon hangen. En hij moest vooral niet te duur zijn. Uiterlijk deed er niet toe. Zodat ik met deze blauw zwart gestreepte buggy naar dit persevent ging. En eerlijk is eerlijk, hij is zeer intensief gebruikt en dat zie je er dan ook aan af. Al vrij snel is het ijzeren werk aan de achterkant verbogen bij het inklappen, zodat dit altijd alleen met een speciale ‘behandeling’ mogelijk is.

De eerste indruk van de Nuna Pepp Luxx buggy

Review Nuna Pepp Luxx - Mamaliefde

Na het event kreeg ik de mogelijkheid om de Nuna Pepp Luxx te reviewen. Gezien mijn ervaringen met de vorige buggy zei ik daar natuurlijk geen nee tegen. Natuurlijk heb ik hem daar al gezien en ‘getest’. Mijn eerste indruk; een degelijke buggy, die de voordelen van een lichtgewicht buggy en het gemak van een wandelwagen met elkaar combineert.

Voor het ‘echie’

Review Nuna Pepp Luxx - Mamaliefde

De allereerste test was het in elkaar zetten van de buggy. Het was een enorme doos waar je drie onderdelen uithaalt en een boekje. That’s it. Je hebt de buggy, een stang en de kap. Het is heel even vijf seconden zoeken naar waar de ‘gaten’ in het stof zitten waar je het doorheen moet steken en dan ben je klaar. Het in elkaar klappen en volledig uitrekken van de duwstang spreekt ook redelijk voor zich. De buggy ging dus direct achterin de auto, klaar om meegenomen te worden op vakantie.

Ervaringen met de Nuna Pepp Luxx buggy

Misschien heb je hem via instagram al gespot. Ik ben er ontzettend gelukkig mee, dus het zijn zeker niet de laatste foto’s. Tijdens de vakantie hebben we hem direct uitvoerig getest. Zodat ik er een duidelijk oordeel over kan vellen aan de hand van mijn ervaringen. Als eerste hebben we hem meegenomen naar een dagje uit. In een binnenpretpark en de Orchideeënhoeve. Vervolgens hebben we hem meegenomen met een boswandeling. In een echt bos, met zandvlakten, smalle bospaden, modderpoelen, heuveltjes, boomstronken en andere oneffenheden. Kortom alles wat je in een bos tegenkomt. Waar we hem met name op getest hebben?

Review Nuna Pepp Luxx - Mamaliefde

In het bos

  • De eerste uitdaging was de compactheid van de buggy. Aangezien oma en een nichtje ook meegingen moesten de stoelen op de achterste bank ook uitgeklapt worden. Dit betekende dat er nauwelijks ruimte was in de achterbak. Het was even puzzelen, maar het paste precies. Gelukkig maar. Het was wel even zoeken naar het rubbertje waarmee je de buggy ‘vastzet’ zodat hij niet onverwacht openklapt.
  • Bij het dichtgespen kwam ik er achter dat deze vijfpuntsgordel uit vijf losse delen bestaat. Geen gedoe dus met geduw en getrek om alle riempjes lang genoeg te hebben.
Review Nuna Pepp Luxx - Mamaliefde

Relaxte zithouding

  • Je kent het wel, dat als het heel druk is je het gevoel hebt continu tegen enkels op te botsen omdat je op het laatste moment niet kan uitwijken. Omdat de wieltjes van de buggy nauwelijks zwenken en alleen maar rechtdoor gaan. Dat was hier ook geen probleem. De zwenkwieltjes doen het prima. Toch liever rechte stukken afleggen? Je kan de wieltjes los van elkaar blokkeren.
  • Een van de belangrijkste tests voor ons; we wilden graag blijven voor beide shows. Dit zou alleen maar leuk blijven als onze zoon wat ging slapen. In onze oude buggy heeft hij hier heel veel problemen mee, met als gevolg dat hij dan rustig een dag ‘doorhaalt’. Bij deze buggy kan je echter de achterkant in twee levels naar beneden klappen, totdat hij helemaal horizontaal ligt. Het voetenstuk kan je ook verstellen zodat je kind alle ruimte heeft om te liggen. Het doek van de zonneklep is lang genoeg om hem helemaal af te sluiten. Tot slot als extra bonus; daar ben ik nog het meest happy mee. Er zit een extra donker scherm verscholen in de kap zodat je je kind volledig kan afsluiten. Geen gedoe meer met doeken, jassen etc. om het maar vooral donker te maken of je kind af te schermen. En zowaar; hij heeft nu al drie keer een slaapje gedaan in de buggy. Zelfs als het normaal nog niet eens zijn ‘slaaptijd’ is.