Het is helaas alweer een lange tijd geleden dat er echt ijs lag op de sloten in Nederland. Gelukkig zijn steeds meer leuke pop-up schaatsbanen waar je alsnog je schaatshart kunt ophalen. Zo gingen wij afgelopen weekend schaatsen bij het Winterwonderland in Noordwijk, schaatsbaan in de duinen aan zee.

Lees ook: Noord-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: De leukste grappige en foute kersttruien van Primark, Zeeman, Hema, H&M en meer.
Lees ook: Uitjes Kerstvakantie 2018; Van schaatsbaan en festival tot winter circus en on ice

Noordwijk Winterwonderland aan zee

Aan de Koningin Astrid Boulevard in Noordwijk aan Zee vind je in de zomer de strandtenten en badgasten. In de winter is het uiteraard een stuk rustiger. Maar niet bij Het Zuiderbad! Daar vind je namelijk gedurende 6 weken het Noordwijkse Winter Wonderland aan Zee. Er is een indoor schaatsbaan te vinden met daaromheen een gezellig terras. Het geheel is gezellig aangekleed met knisperende haardvuurtjes. Hier kan je in de winter borrelen met glühwein of genieten van een kaasfondue. Naast schaatsen worden er ook leuke activiteiten georganiseerd en liggen er op alle tafels oudhollandse gezelschapsspelletjes. Zo kun je je hier de hele dag prima vermaken.

Schaatsen en eten

Zelf ben ik niet zo’n schaatsfan, maar Papa’s Liefste en de meiden vinden het wel erg leuk. Toen ik de vraag kreeg van Mamaliefde, om te gaan kijken en een hapje te gaan eten, liet ik me dat geen 2x zeggen. Terwijl de rest van het gezin de schaatsen onderbond, nam ik een kijkje in het Winter Wonderland. Groot is het niet, maar wel gezellig ingericht als een echte Oostenrijkse Stube. Zelfs de bediening loopt in traditionele Lederhose en Dirndljurkjes.

De schaatsbaan is niet erg groot en gemaakt van platen waarop een dun laagje ijs is gevroren, prima voor de kinderen om rondjes rijden. Voor de allerkleinsten op de schaats zijn er ook glij-zeehondjes beschikbaar. Warm aankleden hoef je niet, want de ijsbaan is overdekt. Door het glazen dak, heb je goed daglicht en heb je ’s avonds toch het idee dat je onder de sterrenhemel schaatst.

Lees ook: Schaatsen met kinderen; tips om te leren of welke schaatsen te kopen?

Aan tafel

Toen iedereen uitgeschaatst was en wel toe was aan een hapje en een drankje, gingen we aan tafel. De menukaart is er voor de lunch en diner. Wij aten wat vroeg, waardoor we nog konden kiezen van de lunchkaart. Maar ook hierop stonden dinergerechten. Helaas hadden we nog plannen voor de avond en konden we niet uitgebreid de tijd nemen om de kaasfondue te proeven. De kinderen kozen spaghetti en patat met kipnuggets en wij kozen voor Groôte complet (soort Zwitserse croque madame) en hertenbiefstuk. Op de dinerkaart hadden we ook kunnen kiezen voor Hollandse stampotten.

Terwijl we op ons eten wachten, vermaakten de meiden zich prima met de spelletjes en speelgoed dat op alle tafels lag. Ook stond er een King Size Schaaktafel, waar ze zich hebben vermaakt. Zo kun je je er, naast schaatsen, een gezellige middag of avond van maken voor je gezin of met vrienden.

Conclusie

Wij hebben een superleuke middag gehad. Ideaal is dat het binnen is en je bent niet afhankelijk van het weer. De ijsbaan is niet groot, maar er ligt wel echt ijs en dan schaats je prima. Ook als niet schaatsfan heb ik me uitstekend vermaakt aan de zijkant van de baan (met glühwein). De spelletjes op de tafel vind ik ook echt leuk bedacht en geeft het allemaal een huiselijke sfeer. Tenslotte hebben we er ook gegeten en ook dat is prima bevallen. Wij gaan er in de vakantie zeker nog wel een keertje terugkomen.

Praktische informatie

Noordwijk Winter Wonderland is geopend t/m 15 januari 2017 en open vanaf 12.00, maar in de kerstvakantie al vanaf 10 uur.) Toegang tot de schaatsbaan kost €6,00 incl. schaatshuur. Hier vind je meer informatie. Adres; Noordwijk Winter Wonderland Koningin Astrid Boulevard 104 Noordwijk.

fleur