Skip to Content

Limburg met kinderen; de leukste activiteiten en uitjes

Limburg met kinderen; de leukste activiteiten en uitjes

In het zuiden van het land vind je Limburg; een land dat afwijkt van de rest van Nederland vanwege de heuvels die je hier vindt en je je meteen in het buitenland waant. Heel bekend zijn onder andere het drielandenpunt bij Vaals of winkelen in de stad Maastricht. Deze provincie heeft je echter nog veel meer te bieden!

Kasteel Arcen – Arcen

Als je aan Arcen denkt, denk je waarschijnlijk vooral aan de kasteeltuinen. Maar het kasteel zelf is wel degelijk ook te bezoeken. Soms kan deze verhuurd zijn… Het kasteel is relatief jong. Het stamt namelijk uit de 17e eeuw, dus echt middeleeuws is het niet. Denk je aan saai voor kinderen, als je iets over tuinen hoort? Niet doen, want ook in deze tuinen worden er leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen, zoals zeer indrukwekkende roofvogelshows. Gewoon even de website checken!

Meer informatie vind je hier.

BillyBird Park Drakenrijk – Beesel

Op het overzichtelijke en gemoedelijke familiepark is het van mei tot en met eind september altijd vakantie. Het hart van het park bestaat uit een prachtig strandbad. Rondom het strandbad vind je een buitenspeeltuin, een voetbalveld en een volleybalveld. Geniet met je gezin van een lekker dagje uit. Kom pootjebaden, zandkastelen bouwen en spelen in de buitenspeeltuin vol ‘echte’ draken. Heb je het warm en wil je afkoelen, neem dan een verfrissende duik in het strandbad. Sinds 2020 heeft het park voor de echte waaghalzen ook een AquaFunPark, een luchtkussenparcours op het water. Bij de Beach Bar haal je een heerlijk gekoeld drankje en voor een smakelijk hapje ga je naar het terras met uitzicht op het strandbad. Bij Drakenrijk is eigen eten ook toegestaan, met uitzondering van barbecues. Drakenrijk verzorgt ook graag jouw kinderfeestje of schoolreisje.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: BillyBird Park Drakenrijk; strand en speeltuin Limburg

Kasteelpark Born – Born

Ook dit dierenpark is gebouwd rondom een kasteel. In Born stond een mooi kasteel, maar helaas brak er brand uit. Rondom dit kasteel is nu Kasteelpark Born gebouwd.

Meer informatie vind je hier.

BloteVoetenPark – Brunssum

Heb je nog nooit op blote voeten gelopen door de natuur? Loop dan nu door het BloteVoetenPark in Brunssum en voed je voeten met 100% natuurlijke prikkels. Het B is avontuurlijk, uitdagend, gezond en filosofisch. Onder alle weersomstandigheden gewoon open!

Tip: Vlakbij vindt je het speelbos Brunssummerheide

Meer informatie vind je hier

Lees ook: Dagje uit BloteVoetenPark Brunssum

Avonturenpark Valdeludo – Echt

Combineer ouderwets buiten ravotten met superspannende attracties en je hebt een hele dag vol avontuur! Bij Avonturenpark Valdeludo kun je klimmen, klauteren, spetteren en zelfs hutten bouwen! Of je nu klein bent of groot, Valdeludo heeft voor jong en oud veel attracties en speeltoestellen. Er is een speelrivier, geitenverblijf, hoogteparcours, kinderkartbaan (voor de jongsten), een crossfietsbaan, een water- en zandplaats, een huttenbouwbos, je kunt vlotjevaren en nog veel meer! Je maakt bij Valdeludo snel vriendjes of vriendinnetjes als je samen meedoet aan bijvoorbeeld een van de workshops, of als je een potje outdoor lasergame tegen elkaar speelt. Bij Outdoor lasergame zoek jij beschutting achter de bomen of planten en zorg je dat je niet geraakt wordt, spannend!

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Dagje uit naar avonturenpark valdeludo

Subtropisch Zwemparadijs Mosaqua – Gulpen

Bij subtropisch zwembad Mosaqua ga je op reis door de jungle en zwem je tussen de wilde dieren. Zwemmen kan in het Maxawave 25-meterbad met een temperatuur van 30 graden. Je kan je laten meevoeren in een kronkelende Wildwaterbaan van de Oase tot in de Woestijn. Er is een 92 meter lange, sensationele glijbaan met verrassende licht- en lasereffecten en een familieglijbaan. Je kan hier ook genieten in één van de whirlpools, stoomcabines, infrarood-cabines en neveldouche. Voor de kinderen is er een avontuurlijk piratenschip van wel 15 meter lang waar ze kunnen klimmen en op zoek gaan naar de schat van Kapitein Kid. Ook kijken ze hun ogen uit bij de aquaria met tropische vissen. Voor de peuters is er het Junglebad met leuke attracties. Buiten kan iedereen volop genieten van 3 vrolijke peuterbaden, 2 grote baden met glijbanen, een uitgestrekte ligweide, gezellige terrassen en de nodige speel- en sportvoorzieningen. Ook is er gratis Wi-Fi.

Meer informatie vind je hier.

BounceZone- Heerlen

Het grootste indoorspringkussen van Nederland. Maar naast springen kan je hier ook glijden, klimmen op de klimwanden en soms is er ook disco bij de BounceZone.

Meer informatie vind je hier

Brandevoortse hoeve – Helmond

De Brandevoortse Hoeve is dé plek in Helmond waar je kan genieten van een drankje en een klein hapje op ons zonnig terras, of bij slecht weer binnen in de Hoeve zelf. Voor de kinderen is er een speelweide met diverse speeltoestellen, traptractors en een spannend maïsdoolhof. In de Hoeve zelf is er een ruime zaal in boerderijstijl met een verhoogde zithoek, tafels bij de open haard en een bargedeelte. Daarnaast kan je ook zitten in onze serre waar bij goed weer de deuren lekker open staan. In de boerderijwinkel kan je terecht voor de lekkerste eigen geteelde (geschilde) asperges, aardbeien, diverse andere groenten & fruit en streekproducten.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Brandevoortse Hoeve; maisdoolhof & binnenspeeltuin

Kasteel Hoensbroek – Hoensbroek

In het sprookjesachtige Kasteel Hoensbroek ga je terug in de tijd en komen avonturen uit verre verledens tot leven. Dankzij de meer dan veertig authentiek ingerichte kamers hoef je je hier echt niet te vervelen. Ontdek de prachtige balzaal, beklim de middeleeuwse toren, zoek de geheime kamer en bibber in de eeuwenoude kerker, dwaal rond en speel de spellen. De KaSpeelTocht en de Ontdek-het-Kasteel-tocht zijn extra leuk om te doen! Daarnaast zijn er geregeld tentoonstellingen in het kasteel.

Meer informatie vind je hier.

Mind Mystery – Horst

Alles in dit verbluffende themapark staat in het thema van gezichtsbedrog, opgehangen aan de overlevering van Siebrandt Jacob van Moelberen. Deze oude uitvinder en ontdekkingsreiziger was in de ban van zwaartekracht en het misleiden van het menselijk brein. Na een mislukt experiment kwam zijn huis ondersteboven te staan en verdween de vreemde man. Gelukkig zijn de ontdekkingen van Siebrandt bewaard gebleven en tentoongesteld in Mind Mystery!

Meer informatie vind je hier.

Continium – Kerkrade

Het Continium is een kinder doemuseum. Erg leuk! Met wisselende tentoonstellingen. Hier leren kinderen o.a. waarom bepaalde voedingsmiddelen goed zijn, maar kunnen ze ook zien hoe de telefoon vroeger werkte. De wisselende tentoonstellingen zijn ook erg leuk. Zo zijn we geweest toen er een tentoonstelling was over het brein en kon je ‘blind’ proeven. Je stopte je hand in een kastje, daar viel een druppel op en die kon je oplikken. Dan moest je raden welk eten het was. Vreemd welke dingen je op dat moment roept en het ‘AHA!’-moment nadat je het plaatje had gezien.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Dagje uit: Continium Discovery Center in Limburg

Gaia Zoo – Kerkrade

Het Gaiapark is een dierentuin, deze is echt heel erg mooi en heeft zelfs diverse prijzen gewonnen. Mocht er eventjes een regenbui komen, dan kun je met de kinderen altijd lekker in de dino-dome gaan zitten waar ze heerlijk kunnen spelen binnen.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Dagje uit Gaia Zoo Limburg

Wereldtuinen Mondo Verde – Landgraaf

Hier bezoek je de mooiste plekjes van de wereld in één dag! En onderweg geniet je van de mooiste bloemen en meeste bijzondere planten. Breng ook een bezoek aan het dierenpark en een pretpark voor de kids.

In de wereldtuinen begint jouw wereldreis in de tropen met haar kleurrijke jungle en daarna reis je door Europa waar je onder meer de grootste vogelvolière van Europa ziet. Ook reis je van de Russische bossen naar de woestijn en zie je het indrukwekkende Alhambra. En dan zijn we nog vele mooie tuinen vergeten. Naast de tuinen is er nog een dierenpark, een dinofauna en zijn er verschillende kinderattracties in Monto Verde het mooiste kinderattractiepark van Nederland.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Mondo Verde met kinderen; een wereldreis in 1 dag met tuinen, attracties en dierenpark

Snowworld – Landgraaf

Voor sneeuwpret moet je zijn in Landgraaf bij Snowworld, een indoor ski-centrum. Ook heb je er de mogelijkheid om lekker te eten of iets te drinken. En wist jij dat de langste trap van Nederland naast het ski-centrum ligt?

Hier vind je meer informatie.

Dwaze herder Brasserie & Speeltuin – Maastricht

Je kan hier lekker genieten van heerlijke gerechten, lekkere hapjes of simpelweg gewoon een broodje, lekkere drankjes en een groot assortiment speciaal bieren. Ook voor de kinderen is er genoeg vermaak; een binnenspeeltuin, een buitenspeeltuin, een kinderboerderij en een springkastelen parkje met kabelbaan.

Meer informatie vind je hier.

Peewee – Posterholt

Peewee is een indoor/outdoor speelparadijs in Posterholt, vlakbij Roermond. Ook hebben ze een leuke kinderboerderij erbij. Erg leuk voor kinderen tot een jaar of 12. Omdat wij op onze bruiloft veel kinderen hadden, hebben wij daar ons huwelijksfeest gevierd. ;-)

Hier vind je meer informatie.

De Graasj – Roermond

In het pand van de Graasj zijn o.a. een binnenspeeltuin, een restaurant, een creatief atelier en een cadeaushop gevestigd. Alles is onder één dak en alle activiteiten zijn met elkaar verweven. Tot tien jaar kan je heerlijk een dag klimmen en klauteren in Roermond. Met een peuterspeelruimte. En daarna lekker afsluiten met eten in het restaurant.

Meer informatie vind je hier

Speeltuin Kitskensberg – Roermond

Speeltuin Kitskensberg is een buitenspeeltuin, je betaalt maar 1 euro pp entree. Voor kinderen erg leuk. Er is een klein zwembadje bij voor nét dat beetje verkoeling op warme dagen. De kinderen hebben het er altijd prima naar hun zin.

Hier vind je meer informatie.

ABC Restaurants – Sevenum

ABC Restaurant omschrijven is een vrijwel onmogelijke taak. Hier dineren is meer dan eten alleen, het is een ware beleving! Als je hier binnenwandelt waant u zich direct op vakantie. Italiaans, pannenkoeken, sushi of een biefstukje? Het kan allemaal. Er zijn negen restaurants met ieder een eigen specialiteit, sfeer en keur aan heerlijke gerechten. Voor de kinderen is er naast al het lekkere eten ook een breed scala aan (speel)mogelijkheden! Voor de kleintjes een leuke binnenspeeltuin en voor de grotere kids uitdagende glijbanen, een spannende touwtunnel en een super voetbalkooi. Deze bevinden zich lekker buiten, uiteraard veilig afgeschermd! Maar dat is nog niet alles. Het zal namelijk geen enkel kind ontgaan dat ABC ook nog eens een heerlijk snoepbuffet heeft staan!

Meer informatie vind je hier, er is ook een vestiging in Velp.

Lees ook: Uit eten met kinderen bij ABC Restaurant Sevenum

Mattel Play – Sevenum

Mattel Play! Sevenum bestaat uit volledig gethematiseerde zones waar kinderen zich wanen in de werelden van hun favoriete TV-personages, zoals Thomas De Stoomlocomotief™, Bob de Bouwer™, Angelina Ballerina™ en Brandweerman Sam™. Daarnaast kunnen kinderen eigen creaties bouwen in de Mega zones en volop plezier beleven in de Roller Disco.

De indoor speelwereld biedt zowel kinderen als ouders de mogelijkheid om echt samen te spelen en te genieten van kostbare tijd met elkaar. Waar veel standaard indoorspeelparadijzen zich enkel richten op actief spelen, ligt bij Mattel Play! de focus op leren met plezier, het prikkelen van de creativiteit en het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Mattel Play! Sevenum indoor speelwereld

Toverland – Sevenum

Attractiepark Toverland heeft een binnen- en een buitengedeelte. Voor de buitenattracties moeten de kinderen wel iets groter zijn, maar die zijn stiekem wel leuk voor papa en mama. Vooral de motorachtbaan proberen! :-)

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Dagje uit Toverland Sevenum

Miljoenenlijn – Simpelveld

Breng een bezoek aan een van de mooiste spoorlijntrajecten van Nederland! Stap op Station Simpelveld, het grote grensstation uit 1910, in een nostalgische dieseltrein uit de jaren ’50 of in een stoomtram van ruim 100 jaar oud van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij. Maak een nostalgische reis door het unieke Zuid-Limburgse Heuvelland en geniet van haar geweldige vergezichten en typerende dorpjes. Uiteraard kun je je reis vanaf elk van de stations langs deze spoorlijn starten en ook daar beëindigen. Breng ook een bezoekje aan de werkplaats in Simpelveld, waar al het rijdend materieel door onze vrijwilligers wordt onderhouden. Of geniet van een heerlijke kop koffie met Limburgse vlaai in de gezellige stationsrestauratie. Herleef oude tijden bij de Miljoenenlijn, tijden waarin conducteurs nog kaartjes knippen en alle seinen handmatig bediend worden.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Limburgsche Stoom Maatschappij; Stoomtrein miljoenenlijn

Steinerbos – Stein

Steinerbos in Stein is een speeltuin en een zwembad. We zijn er 1 keer geweest, maar vonden het iets minder. Misschien hadden we er te veel van verwacht. Als je ervanuit gaat dat het een grote speeltuin is, dan is het zeker leuk.

Hier vind je meer informatie

Speeltuin Klein Zwitserland – Tegelen

Speeltuin Klein Zwitserland heeft er ook een zwembadje erbij. Glijbanen, schommels en meer. In de vakanties worden er ook leuke doe-dingen georganiseerd. Ook is er de mogelijkheid om te minigolfen. Dit ligt overigens naast Fun Forest, wat weer leuk is voor durfals.

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Speelpark Klein Zwitserland

Drielandenpunt & Labyrinth – Vaals

Sinds mensenheugenis wordt de streek rond het Drielandenpunt door duizenden wandelaars en natuurliefhebbers bezocht. Er zijn dan ook vele wandelroutes uitgezet. Veel van de kleine bos- en weidepaden waarover deze wandelroutes u leiden, waren vroeger smokkelroutes en voeren u door zowel Nederland, België als Duitsland! Naast het spannende Labyrint is er de grote gratis toegankelijke speeltuin en zijn er ook de vele wandelmogelijkheden en de gezellige terrassen in een aantrekkelijke omgeving.

Let op: Het Drielandenpunt zelf is gratis te bezoeken, voor een bezoek aan het labyrinth betaal je wel een toegangsprijs.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Drielandenpunt Vaalserberg met doolhof op hoogste punt Nederland & Wilhelmina uitkijktoren met kinderen

Cave Experience Gemeentegrot – Valkenburg aan de Geul

Ontdek de oudste mergelgrot van Nederland en laat je onderdompelen in een spectaculaire andere belevingswereld. Met de ontginning van deze grot werd zo’n 2000 jaren geleden begonnen toen de Romeinen de mergel uit de bodem nodig hadden als bouwmateriaal. Je wordt geconfronteerd met de oerkracht van de natuur, die steeds van aanzien is veranderd. Door fossielen en schelplagen zijn deze natuurlijke omstandigheden van ver voor onze jaartelling goed te zien. De Gemeentegrot geeft daarnaast ook een boeiend overzicht van verschillende kunstuitingen en levensomstandigheden van talloze generaties van mensen. Je vindt er muurschilderingen en plaquettes.

Meer informatie vind je hier.

Ruïne van Valkenburg

Niet alleen kastelen, maar ook de overblijfselen spreken vaak tot de verbeelding. Niet alleen die van jou, maar zeker ook voor de kinderen. Jezelf een ridder voelen tussen de overblijfselen..spannend! Ruïne Valkenburg in Limburg is zeker een bezoekje waard. Deze is niet alleen prachtig om te bezoeken, maar ook super om te combineren met een bezoekje aan de grotten in Valkenburg. Van deze grotten zijn er meerdere te vinden. Bij de ruïne vind je de Fluweelengrot, maar in Valkenburg zijn er ook nog de mergelgrotten van Mergelrijk.

Meer informatie vind je hier.

Lees ook: Valkenburg met kinderen

Pretpark de Valkenier – Valkenburg

Pretpark De Valkenier is een leuk familiepark met veel verschillende attracties voor jong en oud. U kunt bijvoorbeeld genieten van de snelle Green Snake achtbaan, ga als een speer van de supersnelle cobra waterglijbaan, ontdek de hindernissen in ons blotevoetenpad en laat je voetjes lekker tintelen of schommel en klim er lekker erop los in Piratenland!

Meer informatie vindt je hier.

Lees ook: Dagje uit Pretpark de Valkenier

Sprookjesbos – Valkenburg

Het Sprookjesbos in Valkenburg is een speelpark met een sprookjesachtig thema en speeltoestellen voor alle leeftijden. Met grotere attracties zoals een piratenboot en een sprookjesbos is dit park zowel geschikt voor de jongste kinderen als de volwassen “kinderen”.

Meer informatie vind je hier.

Limburgs Museum – Venlo

Het Limburgs Museum is een cultuurhistorisch museum in het Julianapark in Venlo. Het Limburgs Museum is één van de drie provinciale musea in Nederlands Limburg; de andere twee zijn het Discovery Center Continium in Kerkrade en het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Meer informatie vind je hier.

Reis om de Wereld (Bergen) – Wanroy

Reis om de Wereld in 80 dagen is niet alleen de naam, maar ook het thema van dit park. Een avonturenspeeltuin met bijvoorbeeld hoge vulkanen. Je hebt tevens toegang tot de buitenspeeltuin én het strandbad! Ideaal uitje in de zomervakantie dus…

Meer informatie vind je hier.

Irrland – Duitsland

Vlak over de Limburgse grens, in Duitsland vind je Irrland. Een erg leuk, niet te duur, pretpark. Je kunt je BBQ-spullen meenemen en gebruik maken van de BBQ`s op het park. Ook kun je bolderkarren huren. Het park bestaat uit verschillende gedeeltes, maar je kunt er echt wel een dag ronddolen. Voor het hele gezin betaal je geloof ik €20. Dat zijn nog eens leuke prijsjes. :-)

Hier vind je meer informatie.

Lees ook: Irrland; speeltuin en kinderboerderij net over de grens in Duitsland

Overnachten in Limburg

Op zoek naar een kindvriendelijke accommodatie voor een weekendje weg / vakantie in Limburg, lees dan onze volgende ervaringen;

Met korting een dagje uit

De toegangsprijzen voor bepaalde dagjes uit zoals de grotere pretparken of dierentuinen kunnen snel oplopen. Gelukkig zijn er heel veel acties waarbij je kan sparen of met korting een bezoekje kan brengen aan dit park. Vaak wordt daar wel rekening mee gehouden in de entreeprijs, dat het ook nog met korting interessant is ;-) Er zijn veel verschillende soorten passen of lidmaatschappen die je veel korting of zelfs gratis toegang geven tot bepaalde uitjes. Dit is ook vaak een leuk cadeau om te geven of krijgen voor een verjaardag, Sinterklaas of Kerstmis. Je hebt dan misschien niets fysieks in handen maar kan wel mooie herinneringen maken.

Ook op de website van Vakantieveilingen worden regelmatig uitjes aangeboden met grote korting. Dit begint al bij 1 euro. Vaak worden er heel veel kaartjes aangeboden en kun je regelmatig opnieuw meedoen en meebieden. Zelf heb ik zo heel goedkoop een helikoptervlucht geboekt voor mijn zoon en mij, wat ik anders niet snel zou doen. In de avond wordt er heel veel geboden, maar overdag of in de ochtend in het weekend is dat veel beter te doen. Het kan wel zo zijn dat er vervolgens speciale tijden of dagen zijn waarop deze kaartjes gebruikt kunnen worden.

Wat is jouw favoriete uitje in Limburg?

Linda van Aken
  1. familie Mens schreef:

    Irrland is inderdaad heel erg leuk. Vooral daarom hebben we nu een chalet gekocht in een vakantiepark om zo vaak Irrland te bezoeken, zonder lang in de auto te zitten. Maar er is zoveel meer leuks voor de kinderen in de omgeving: aardbeienland, toverland, blauwebessen plukken, kasteeltuinen als er ridderweekend is. en op het vakantiepark van Roompot is ook genoeg te beleven. Dus kom gerust eens overnachten in ons chalet om de omgeving te verkennen.

Comments are closed.