Noord-Holland is een zeer diverse provincie als het gaat om het aanbod van uitjes. Populair zijn onder andere het lange Noordzeestrand, maar ook richting het IJsselmeer in de omgeving van Enkhuizen is er een hoop te zien en doen. Of wat dacht je van een bezoek aan het eiland Texel; voor een dagje maar ook een weekendje weg / vakantie zeer geschikt! Natuurlijk mag een bezoek aan de hoofdstad Amsterdam ook niet overgeslagen worden. Ook hier is veel te zien en doen met kinderen.

Lees ook: Noord-Holland met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit
Lees ook: Amsterdam met kinderen; Bezienswaardigheden, activiteiten, leukste uitjes en tips wat te doen tijdens dagje weg
Lees ook: Texel met kinderen; Top 10 tips kinderactiviteiten, uitstapjes, bezienswaardigheden voor vakantie of dagje uit

Chimpie Champ – Aalsmeer

In de oude veiling van Aalsmeer kunnen kinderen nu gewoon heerlijk klauteren en klimmen. Rondscheuren op diverse fietsjes e.d. (dwars over het terras…), dansen in de disco en is ook te combineren met Glowgolfen, wat ernaast ligt. Of springen op de trampolines. Of spelen met de Lego of…keus genoeg dus!

Meer informatie vind je hier.

Amsterdamse Bos – Amsterdam

In het Amsterdamse Bos vind je bijna tweehonderd kilometer aan fiets-, wandel- en ruiterpaden en 14 kilometer aaneengesloten kanowater doorkruisen meren, bossen en weilanden. Voer de geitjes op de geitenboerderij, klim naar de boomtoppen in het klimpark Fun Forest, laat je kinderen uitrazen in de kinderbadjes of op het speeleiland in de Grote Vijver, wandel het kabouterpad, ga paardrijden of naar de Schotse Hooglanders kijken, pak een terrasje bij één van de restaurantjes en kiosken, relax bij Spa Zuiver, eet een pannenkoek bij boerderij Meerzicht, bewonder de vele soorten planten en vogels op het Vogeleiland en rondom de Poel of bezoek het Bostheater en de ruim 200 evenementen die het Amsterdamse Bos je jaarlijks biedt. Er is ook een klimbos. Als de bloesem in bloei staat is een bezoek aan het bloesempark een absolute aanrader.

Meer informatie vind je hier.

Artis dierentuin Amsterdam – Amsterdam

De allermooiste stadsdierentuin die we hier in Nederland hebben is toch echt wel ARTIS. Deze prachtplek bestaat al sinds 1838 en biedt een fijne en veilige leefomgeving aan ontzettend veel mooie dieren. Je loopt in een historisch stadspark tussen eeuwenoude bomen en vele planten. Artis is niet zo groot, maar je kunt er met gemak een aantal uur rondlopen en je verwonderen over alles wat je ziet. Bezoek het Apenhuis en Vogelhuis, of bewonder de tropische vissen in het monumentale aquarium.

Meer informatie vind je hier.

Candy Castle – Amsterdam

Candy Castle is een leuk speelparadijs in een monumentale kerk! Veel speelplezier in een prachtige omgeving, dus. En dat is indrukwekkend. Er is ook een kartbaan (apart te bezoeken) en je kunt hier bijvoorbeeld ook een high tea geven (leuk voor een kinderfeestje!).

Meer informatie vind je hier.

 

Flevoparkbad – Amsterdam

Er is een 50-meterbad om lekker baantjes te zwemmen, een ondiep bad en een peuterbad om lekker te spetteren. De baden zijn verwarmd. Rond de zwembaden zijn er grote ligweides met allerlei speelvoorzieningen. Het zwembad ligt prachtig in het groen, en is onderdeel van het Flevopark. Er is een kiosk met terras met waar je eten, drinken en ijs kan kopen en met mooi weer nog een extra ijskraam en een friture.

Meer informatie vind je hier.

Lolaland – Amsterdam

Stranden Nederland; de leukste en mooiste stranden met kinderen per provincie; Blijburg aan Zee Amsterdam- Mamaliefde.nl

Ook in Amsterdam kan je naar het strand. Op een kwartier fietsen van Amsterdam-Oost vind je namelijk Blijburg, een nog vrij onbekend pareltje. Een zandstrand dat afloopt in het IJ. Aan de ene kant staat best wel stroming en vind je rotsen, aan de andere kant kan je heerlijk genieten van het zonnetje en in het strand spelen. Er is (beperkte) gratis parkeerplaats en veel ruimte voor fietsen. Ook het openbaar vervoer is prima te doen. Je vindt hier ook de club Haas en Popi waar je terecht kan voor een hapje en drankje. Ook worden hier regelmatig feestjes, evenementen en festivals georganiseerd.

Meer informatie vind je hier.

Mirandabad – Amsterdam

Het populairste zwembad in onze hoofdstad is het Mirandabad. Dit is een zwembad met een groot buitenbad (50 m) met duikplank en een peuterbad en een subtropisch overdekt zwembad. Met onder andere een golfslagbad, maar ook glijbanen, stoom- bubbelbaden en zonnebanken. Vanwege de glazen koepel en de palmbomen waan je je op een tropisch strand. Er zijn wel strenge regels rondom het gebruik van drijfmiddelen of het juist niet toestaan in de twee grote zwembaden.

Meer informatie vind je