Noord-Frankrijk; tops 6 bezienswaardigheden met kinderen

Vanochtend kon je de tips lezen over een bezoekje aan Parijs met kinderen. We zitten echter in de omgeving van Parijs, Noord-Frankrijk dus. Hoewel het openbaar vervoer goed is geregeld is er veel meer te zien en doen. Hieronder een aantal van deze tips. Meer zijn altijd welkom. Kunnen we een handig lijstje meenemen zodat we daar van dag tot dag kunnen beslissen wanneer we wat gaan doen afhankelijk van energie, lengte van de nachten en weersomstandigheden.

Chartres

Chartres is een stad ten zuiden van Parijs en staat vooral bekend om zijn enorme kathedraal waar de stad omheen gebouwd is. De kathedraal van Chartres (gebouwd tussen 1194 – 1260)is zelfs een van de beroemdste van heel Frankrijk. De kathedraal is gebouwd op een heuvel zodat je een indrukwekkend uitzicht hebt over de stad. De kathedraal is voorzien van een labyrint en staat op een heuvel met uitzicht over de stad Chartres. Verder heb je nog een Museum der Schone Kunsten (gelukkig over het algemeen niet al te duur in Frankrijk), een bezienswaardige kerk en nog een huis waarvan de gevels zijn beplakt met glasscherven… Een zeer historisch verantwoorde bestemming, die dan ook is geadviseerd door een lerares Geschiedenis 😉

Kasteel

Na het Louvre is dit het meest belangrijke museum als het gaat om antieke schilderijen en bibliotheek van onschatbare waarden. Maar dat is niet de enige dit prachtige kasteel ten noorden van de Franse hoofdstad ligt midden in het groen. Het is natuurlijk ook even in het bezit geweest van Lodewijk de 13e maar werd na een aantal jaar weer teruggegeven aan de oorspronkelijke eigenaren. Nog steeds worden er bals en feesten georganiseerd. Dit paleis beschikt ook over een gigantische Franse tuin waarin Engelse en Engels-Chinese elementen met kanalen zijn aangebracht. Goed alternatief dus voor het eerder bezochte Versailles.

Elfy Park

Helaas is het Elfy Park vanaf onze verblijfplaats waarschijnlijk niet haalbaar. Maar het hoort zeker op het lijstje thuis. Dit nieuwe park dat ligt in de Franse Ardennen (en dus ook goed te doen is voor een dagje vanuit Zuid-Nederland) staat in het teken van kabouters, elfen, folklore en legenden die in dit deel van Frankrijk een grote rol spelen. Dit park is vooral geschikt voor kinderen tussen de 2 en 10 jaar; dus ideaal voor onze dochter. Voor veel parken is ze aan de jonge kant. Op de website staat het volgende vermeld; “De reconstructie van het kabouterdorp is tot de nok toe gevuld met vertier en spelletjes voor het hele gezin met een accent op de kleintjes. Boomhutten, klimnetten, skelters, kabelbanen, schommels, glijbanen, een zomerse kinderrodelbaan en een opblaaskasteel zijn enkele van de doe-activiteiten.” Aangezien Castlefest goed is bevallen zal dit ook zeker een succes zijn. Ze klimt en springt in ieder geval graag.

Parc Asterix

Mijn ouders, broertje en zusje zijn hier al eens geweest. Zelf zat ik toen als 17-jarig meisje dat voor het eerst zonder ouders op vakantie ging in Toronto, Canada. Ik mag de Asterix en Obelixfilms en strips wel, dus ben stiekem wel erg benieuwd hiernaar. Het schijnt vooral een pretpark te zijn met heel veel achtbanen en shows. Voor de achtbanen zijn de kinderen in ieder geval nog te jong, maar kunnen wij als ze slapen wel genieten. Het park staat ook bekend om zijn vele shows, waaronder een voorstelling met dolfijnen, een stuntshow en een komisch spektakel rond Romeinse soldaten. Dat zou dan wel weer leuk zijn voor ze, vooral als het niet te lang duurt. Gemiddeld kan ze nu toch wel drie kwartier / uur haar aandacht op een show vasthouden. Niet verkeerd voor een twee-jarige!

Versailles

Net na de huwelijksreis, toen ik net zwanger was en dus vol onder de hormonen en we aan het overwegen waren wat we die dag zouden kunnen gaan doen opperden mijn man als een grapje om een ijsje te eten onder de Eiffeltoren. Zo ver zijn we helaas niet gekomen vanwege de gezelligheid op de rondweg. Goede reden dus om iets verder door te rijden en de middag / avond door te brengen in Versailles. Is maar zes uurtjes rijden vanaf ons huis 😉 Heerlijk om eerst even te slenteren door de zalen en het museum, onder andere die gouden zaal die je ook al een aantal jaar in en reclame campagne terug ziet komen. En na afloop genieten van de rust in de vele tuinen; lekker dwalen en verrast worden door nieuwe hoekjes of je laten overweldigen door de waterfonteinen. Dat moet zeker destijds al heel indrukwekkend zijn geweest. Geen wonder dat er daardoor zoveel verhalen over de ronde gaan.

Disneyland en Walt Disney Studios Park

Natuurlijk gaan we hier heen; zoals het er nu naar uit ziet op zaterdag als we met zijn allen zijn. Ik ben benieuwd of we verder komen dan Main Street en alle winkeltjes en figuren die daar rondlopen. Natuurlijk wordt er hard aan de Disney opvoeding gewerkt hier in huis. Waar Mickey Mouse voorheen de populaireitslijst aanvoerde heeft hij die plaats nu moeten inruilen voor Mary Poppins. Zij heeft het helemaal gemaakt bij onze peuter. Verder zal ik hier niet over schrijven. Want dan kan ik nog wel vijf blogjes vullen; voor ieder land eentje 😉

 Wat vinden jullie altijd het mooiste in Noord-Frankrijk?

Noord-Frankrijk; vakantie tips en bezienswaardigheden met kinderen - Mamaliefde.nl

Summary
Review Date
Reviewed Item
oord-Frankrijk; vakantie tips en bezienswaardigheden met kinderen
Author Rating
51star1star1star1star1star

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Volgende
Vorige

Comments ( 8 )

 • Wij zijn in één dag Disneyland niet ver gekomen (1/4 deel van Park 1), maar het was genoeg voor de kleintjes.
  Veel plezier!

  • Wij gaan er ook niet vanuit dat we veel van het park kunnen doen, denk dat het al leuk is om de figuren te ontmoeten of een parade te zien.

 • He goeie tips! Wij gaan volgend jaar waarschijnlijk een weekje naar Noord Frankrijk dus deze tips komen van pas!

  • Fijn, na afloop zal ik wel een soort vakantieverslagje plaatsen met wat daadwerkelijk ook echt leuk is en niet alleen volgens anderen 😉

  • Zeker weten! Ben heel benieuwd hoe onze peuter het vind! Nu alvast het indoctrineren (lees bekend maken) met Frozen, Mary Poppins, Mickey Mouse en meer!

 • Wij hebben al voor de tweede maal een jaarkaart voor Disney en gaan zeker een keer of vier, vijf per jaar. Kids vinden het nog steeds fantastisch. Zelf heb ik het nu wel gezien en er gaat dan ook geen derde jaarkaart komen.

  • Als de kinderen ouder zijn en meer begrijpen lijkt het me ook echt leuk om hier nog een keer terug te gaan. Blijft een mooi uitje.

Enroll Your Words

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.