Wij zijn fan van Nijntje, of dat nu is om mee op de foto te gaan, in het museum, theater, Nijntje verstoppertje of gewoon ‘oldschool’ in de boekjes. Natuurlijk heb je de vierkante boekjes van Dick Bruna die je volgens mij in iedere kinderboekenkast wel tegenkomt. Hier in huis ontbreken ze in ieder geval niet. Maar er is meer, ook voor de kleinste kinderen om het zelf te lezen. Van stof en karton. Deze leeftijd mag natuurlijk niet overgeslagen worden in de kinderboekenweek.

Nijntje kartonboek met houten blokjes

Een hele mond vol voor dit boekje, maar wat een succes is dit zeg. Zoonlief was blij dat er ook ‘weer’ eens iets voor hem binnen kwam en heeft ook alles op alles gezet dat grote zus het niet direct ging afpakken. Hij kroop er heerlijk mee op de bank om het eens rustig door te bladeren. Dingen aan te wijzen, en natuurlijk op iedere bladzijde heel hard koe te roepen. De blokjes in het venster werkten ook echt als een magneet. Er is een rond, vierkant en driehoekig blokje, die ook nog eens verschillende kleuren rood, geel, groen en blauw hebben. Met deze blokjes kan je de vragen beantwoorden die in het boek staan. Zoals Welke vorm heeft een raam? En Waar is de rode driehoek. Lekker interactief vormen en kleuren leren voor je dreumes.

Nijntje labelboekje

Mijn dochtertje is vanaf het moment dat ze dingen beet kan pakken en naar haar mond toe kan brengen verzot op labels. Het maakt niet uit waar ze aan zitten; kleding, speelgoed, dozen, knuffels….zolang er een label aan zit heeft ze er minuten lang plezier aan. In het begin had ze nog geen eens oog voor wat er aan het labeltje vast zat, het was haar echt om het labeltje te doen. Nu is ze alweer 10 maanden en kreeg ik de mogelijkheid om een review te gaan schrijven van Linda over een Nijntje labelboekje. Erg benieuwd wat mijn bijna dreumes hier van zal gaan vinden.

Toen het pakketje binnen was hebben mijn dochtertje en ik het samen uitgepakt, erg leuk al dat scheuren met papier. Haar grote broer zei dat ze alvast kon oefenen voor als ze haar cadeautjes krijgt op haar 1e verjaardag. Toen het boekje uit de verpakking was, had ze direct de labels in de smiezen. Alle labeltjes werden een voor een aangeraakt en geproefd. Na een minuut of 5 werd het boekje aan de kant geschoven en vond ze een rammelaar waar haar broer mee zat te spelen weer even wat interessanter. Ideaal dus voor deze mama om het boekje zelf eens wat beter te bekijken.

Het Nijntje Labelboekje is lekker zacht en lijkt op de bekende stoffen boekjes die er al zijn van Nijntje. Alleen is deze aan de buitenkant van lekker zacht fleece-achtig materiaal. Aan iedere bladzijde zit een labeltje, deze hebben allemaal verschillende kleuren en zijn wat stug. Ideaal voor de kleine vingertjes, en heerlijk voor de mondjes; want het proeft toch best lekker. Het boekje heeft de titel: “Wie ben jij?”. En op iedere pagina staat een afbeelding van een dier met daarbij de naam. Ook leuk dus voor als ze wat ouder zijn. Mijn dochtertje begint nu door te krijgen dat de hond op een bepaalde bladzijde staat. En als ik dan vraag: “Waar is de hond?” bladert ze rustig door tot ze hem vindt. Aan de achterzijde van het boekje zit een spiegeltje, zodat de eerste vraag beantwoord wordt, want “wie ben jij” ben jijzelf ;)

Het boekje van Nijntje is hier dus meer dan goed gekeurd, en wordt zelfs meegenomen in de wandelwagen, de auto en soms zelfs mee naar bed!

Winactie

Die uitgebreide review van het labelboekje is natuurlijk niet voor niets. Na dit lezen willen jullie natuurlijk allemaal dit boekje graag winnen. Meedoen kan door onder dit bericht een reactie achter te laten met geldig e-mailadres of facebookpagina. Voor een extra winkans mag je de Facebookpagina van Mamaliefde liken. De winnaar ontvangt aan het einde van de week een mailtje.

Kan je niet wachten; shop dan nu dhet Nijntje labelboekje of vormenboekje bij bol.com