Terwijl ik op Instagram foto’s voorbij zie komen van mensen die op bezoek gaan bij opa en oma hebben wij er bewust voor gekozen het vandaag rustig aan te doen. Even een pas op de plaats maken voordat komende maandag het ‘normale’ leven weer begint na twee weken vakantie. Even bijkomen van alle drukte rondom de feestdagen. En erachter komen dat je heel veel dingen wel wilt doen, maar nog niet hebt gedaan. Veel mensen kennen wel de voorjaarsschoonmaak, maar ik heb stiekem ook best wel last van de nieuwjaarsschoonmaakkriebels. Niet eens zozeer als het gaat om het huishouden, dat blijft tenslotte een doorgaande kwestie maar vooral ook administratief gezien.

Dag kerstboom

Zo staat de kerstboom al een kleine maand hier in huis dus wordt het tijd om hem morgen, of liever nog vandaag, de deur uit te doen. Dat was ook het plan, maar is er niet van gekomen. Dus blijft voorlopig nog even op de to-do-list staan. De eerste kerstdecoratie van de tafel heb ik er al wel afgehaald en voorzichtig begin ik de rest ook op te ruimen. Dit jaar heb ik het eenvoudig gehouden en daar ben ik nu dankbaar voor.

Uitzoeken van de foto’s

Vorige week ben ik al begonnen met het uitzoeken van de foto’s van de kinderen. Tot en met juli had ik regelmatig bijgewerkt maar daarna is het erbij ingeschoten. Op de laptop bewaar ik een map met een selectie per jaar. Die gebruik ik dan voor het maken van een jaarlijks foto-overzicht of haal ik soms een foto uit voor de blog. Foto’s die ik direct voor de blog maak of van de gastkinderen bewaar ik in andere mapjes. Ook de filmpjes staan in een aparte map tot ik ooit de moed bij elkaar kan verzamelen om daar een geheel van te maken. Dat waren een paar duizend foto’s om uit te zoeken. Gelukkig viel manlief op Oudjaarsavond in slaap zodat ik me niet schuldig voelde dat ik hiermee verder ging en ben daar gisteravond mee verder gegaan en afgerond. Nu nog die fotoboeken maken…

Huishouden

Nu waren we 30 december weer thuis dus kon ik op Oudjaarsdag een hoop opruimen en zorgen dat de meeste troep weg was. Al moet ik eerlijk bekennen dat de kleding nog steeds in de koffers ligt en de wasmachine nodig aan moet. Wel zijn de koelkast en een paar voorraadkasten weer uitgezocht en zijn de boodschappen gedaan, want op Nieuwjaarsdag was natuurlijk alles dicht. We hebben nog even overwogen om te gaan uit eten, maar het restaurant wat al een tijdje hoog op mijn lijstje staat was gesloten. Wat heel logisch is dus daarom blij dat ik eerst even heb gebeld voor we voor de deur stonden.

Vanaf komende maandag gaat zoonlief ook naar de peuterspeelzaal dus heb ik al een hele lijst met dingen die ik wil / vind dat ik moet gaan doen in die tussentijd. Van gewoon weer een paar uur in bed kruipen, tot boodschappen, zolder opruimen, vooruit werken met het schrijven van blogs etc. Ik ben heel erg benieuwd wat daar van terecht gaat komen.

Werken / bloggen

Ook de blog kan wat opruimwerk gebruiken. De map foto’s op de laptop moet uitgezocht worden en alle foto’s die het niet hebben gehaald kunnen de prullenbak in. Ook de lijst met concepten, sommige zelfs nog uit juni die toch niet zijn gepubliceerd of er dubbel instonden, moet nagelopen worden. Een technisch dingetje is dat ik zag dat de SEO niet voor alle blogs op orde is en dus even nagelopen moet worden. Het is natuurlijk heel leuk om nieuw materiaal te schrijven, maar het is fijn als het oude ook in orde is en het liefst ook gelezen wordt. Sinds eind november zijn er een recordaantal winacties online gekomen en daarna was de vakantie waardoor ik even bang was dat ik voor na de vakantie niets meer had. Hoog tijd dus om weer op zoek te gaan naar leuke winacties voor jullie. Januari betekent ook dat er een nieuw kwartaal is begonnen en er dus voor de tweede keer aangifte gedaan moet worden. Allemaal extra taken waar je als lezer niet veel van ziet, maar wel behoorlijk wat tijd in gaat zitten. Laatst las ik van iemand anders die schreef dat het blogs schrijven slechts 30% van de tijd was en de andere 70% gaat zitten in overige werkzaamheden en netwerken, waar ik me best wel in kan vinden.

Goede voornemens

Ondertussen bedenk ik stiekem toch nog wel wat goede voornemens; of het nu gaat om het toch uiterlijk maandelijks uitzoeken van alle kinderfoto’s en het maken van een back-up tot bloggerelateerde dingen. Het vaker publiceren op een dag zorgt ervoor dat er andere dingen toch wel bij inschieten zoals het ontbreken van een foto en toch publiceren. Of gewoon wat reageren op reacties want ik vind het erg leuk om die te krijgen of gewoon het nog beter bijhouden van mijn mailbox. Al lijkt dat met de dag een groter drama te worden omdat er gewoon teveel mail binnenkomt en ik nu al mailtjes over het hoofd zie.

Stiekem kost het allemaal best veel tijd, dus één van mijn voornemens is het ook wat rustiger aan te doen met publiceren totdat ik het achter de schermen weer een beetje bijgewerkt heb. Al vraag ik me direct af hoelang ik dat ga volhouden want ik was ook van plan om vandaag een dagje over te slaan en nu hebben jullie toch iets te lezen. Het zou me namelijk niet verbazen als meer van jullie hiermee zitten. Daarom dat ik er toch over wilde schrijven. Het liefst zou ik ook wat vooruit willen werken. Dat je gewoon een week klaar hebt staan en niet nog op het laatste moment iets moet schrijven. Al zal dat een droom blijven.

Lees ook: Tips om altijd een opgeruimd huis, en opgeruimd hoofd te houden voor rust
Lees ook: Klusjes voor kinderen; ingedeeld per leeftijd 
Lees ook: Schoonmaakster in huis; taken, sleutel geven en hoe vaak?
Lees ook: Schoonmaakmiddelen overzicht; lijst van meest gebruikte schoonmaakmiddelen wat je in huis moet hebben en waarvoor
Lees ook: Voorjaarsschoonmaak; je huis en tuin klaar voor de lente
Lees ook: Najaarsschoonmaak; in 6 stappen je huis klaar voor de winter

Hebben jullie ook nog van die dingen die jullie graag nog hadden gedaan aan het einde van het jaar, of nu alsnog doen aan het begin van het jaar?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Ze houdt van reizen, kwalitatief speelgoed en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
De nieuwjaarsschoonmaak; een goed begin van het nieuwe jaar
Author Rating
51star1star1star1star1star