Ja, het is eindelijk ‘echt’ zo ver. Vorige week hadden we al de eerste officiële lentedag te pakken waarbij er zonder jas buiten gespeeld kon worden. Echter doken afgelopen weekend de temperaturen weer onder het vriespunt. Gelukkig lijkt het nu toch echt goed te komen en kunnen we nu echt gaan genieten en begint dit weekend de zomertijd weer. Hoog tijd dus om toe te geven aan de voorjaarskriebels en de kledingkast van de kinderen onder handen te nemen. Dikke winterkleding er uit, te kleine kleding weg en kom maar door met de zomerse jurkjes en korte broeken.

Klaar voor de lente?

Hoe vieren kinderen dat? Door te doen waar zij het best in zijn: kind zijn! Vies worden, broeken scheuren en klauteren. Kleding voor de kinderen moet daarom vooral lekker zitten en lekker beweeglijk kunnen zijn. Bij voorkeur met laagjes, zodat je overdag in het zonnetje lekker met zonder jas kan buiten spelen en zodra de zon weer naar beneden zakt en het frisser wordt, je een lekker dik vest of jas kan aantrekken. In Nederland is een goede regenjas ook een absolute musthave, want je weet maar nooit.

Shoppen bij TK Maxx

Door TK Maxx waren we uitgenodigd voor een shopping haul in een van de twee vestigingen in Amsterdam. Zelf was ik nog niet bekend met deze winkel, eigenlijk is het een klein warenhuis. Je vindt hier vooral heel veel kleding voor het hele gezin. Maar ook een schoenenafdeling, speelgoedafdeling, beauty- en interieurafdeling. Het kan dus zo maar zijn dat je komt voor regenlaarzen en naar huis gaat met een nieuwe binnenband voor je fiets!

Koopjes shoppen

Wat al vrij snel opvalt zijn de bekende merken die ze hier verkopen. Bij speelgoed vind ik bijvoorbeeld plan toys en sylvanian families terwijl er bij de kinderkleding jurkjes van Ralph Lauren hangen. Toch hoef je niet bang te zijn dat je flink in de buidel moet tasten. Alles wordt namelijk aangeboden met bedragen tot 60% korting op het originele bedrag. Op het kaartje staat indien bekend het originele bedrag vermeld en de huidige verkoopprijs. Dit kan echter wel betekenen dat het aanbod wisselt. Een broek kan wel in de ene maat verkrijgbaar zijn, maar niet in de andere maat. Wat er hangt, is waar je uit kan kiezen. De collecties en indeling verandert met het jaar mee. Zo is rond de feestdagen in december de speelgoedafdeling vrij uitgebreid en is vanaf vandaag de kinderkleding goed aanwezig vanwege de nieuwe lentecollectie.

Lentecollectie

Wat ik zelf heel handig vind is dat alle maten bij elkaar hangen. De kinderkledingafdeling is snel gevonden, daar zie je jongens- en meisjesrekken. Aan de rekken hangen duidelijk zichtbaar de maten. Alle broeken, polo’s, jassen of wat ze ook hebben hangen hier bij elkaar. Je kan dus direct zien wat het assortiment is. Niets geen zoeken over de hele afdeling waar wat hangt en of iets wel of niet in jouw gewenste maat aanwezig is.

Klimmen en klauteren

Al vrij snel had ik samen met zoonlief een stoere outfit voor de komende lente uitgezocht. Hij ging voor een fijn zittende spijkerbroek met verstelbaar elastiek rondom de middel in combinatie met een polo met de letter R erop zoals in zijn naam. Daar was hij erg trots op. We hebben ook enkele regenjassen gepast, deze met een soort spijkerstof en oranje ritsen maakte de outfit helemaal af om ook als het wat frisser is buiten te spelen.

Want de outfits moesten natuurlijk ook ‘getest’ worden. Samen met Rosalie en haar dochter Scottie liepen we naar het Nelson Mandelapark met een heel gave speeltuin en zandbak. Daar werden door de fotograaf Maru Alvarez heel gave foto’s gemaakt van de kinderen samen maar ook los van elkaar. Hij genoot ook echt van het spelen en de aandacht.

Superleuk om zo als moeder / zoon op stap te gaan. Hij wilde afloop ook niet meer naar huis maar lekker verder spelen.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.