Kleine meisjes worden groot, en nu na de kou de eerste officiële lentedag een feit is begint het natuurlijk te kriebelen. Heerlijk op de fiets naar school. Nu een paar andere vriendinnetjes op de fiets naar school gaan wil onze dochter ook heel graag. Echter fietste ze nog op een kleine fiets, het opstappen vindt ze namelijk nog erg moeilijk. Het nadeel is echter wel dat je heel veel en hard moet trappen en je twee keer zo lang over doet om naar school te fietsen. Tijd dus voor een grotere fiets, en laat Alpina nu net dit jaar met een nieuw model komen; de Alpina Ocean. 

Lees ook: Zelfstandig naar school fietsen; vanaf welke leeftijd?

Alpina Ocean; de droom van ieder meisje

Er zijn vier uitvoeringen van het nieuwe model Alpina Ocean. Een roze-met-blauwe variant en een mintgroene, de kleur is ook afhankelijk van de maat. Je kan kiezen uit maat 16 of 18 inch, hierbij kan je ook zijwieltjes bestellen of 20 of 22 inch voor de nog grotere meisjes. Nu ze een fiets heeft om naar school te fietsen hoort daar natuurlijk ook een goed slot bij. Vanwege het dikke frame past er nog geen standaardslot op, maar werk je met een ketting. Deze heeft manlief aan het stuur bevestigd omdat daar het frame ‘smal’ genoeg is. Natuurlijk moest deze ook roze zijn ;-)

“Dit gloednieuwe model in de collectie van kinderfietsmerk Alpina is geïnspireerd op de populaire beachcruiser-stijl en is afgewerkt met details waar ieder meisje verliefd op wordt! Met een fiets wordt de wereld van kinderen ineens een stuk groter. Op de Alpina Ocean rijdt jouw kleine meid in stijl naar school en vriendinnen. Het model heeft een relaxte look en is uitgevoerd in zachte pasteltinten met contrasterende banden en velgen. Naast de mooie kleuren en het stoere model is de Alpina Ocean voorzien van lieve details, zoals een bloemenprint op het frame, de kettingkast en zelfs het zadel. Ook hebben alle fietsen standaard een handig mandje voor het meenemen van schoolspullen en verkleedkleren. De Alpina Ocean is vanaf nu verkrijgbaar in de inchmaten 16, 18, 20 en 22. Het frame van alle maten is gemaakt van licht aluminium. De 20 en 22 inch-modellen hebben een veiligheidsslot en verlichting. Bij de 16 en 18 inch-modellen is het mogelijk om extra zijwieltjes bij te bestellen.”

Nadat we de fiets hadden opgehaald, plaatste ik een foto op Instagram en stroomden de reacties binnen. Niet alleen de jongedames vonden het een erg stoere fiets, maar zeker ook de mama’s. En ik snap het wel, aan de ene kant is het een echte roze meisjesfiets, maar wel lekker stoer met blauwe wielen en een mandje voorop. De fiets is verder afgewerkt met vrolijke bloemetjes op het frame en het zadel. In de wielen en voorop het mandje zit een reflector zodat je kind beter zichtbaar is. Het is een nieuw model dat heel populair was, niet alle fietsenwinkels hebben hem meer. Daarom moesten we een stukje rijden want de fietsenwinkel vlakbij het nichtje had er nog wel een op voorraad en konden we dat dus combineren met een logeerfeestje.

Nu zijn we van 14 inch naar 18 inch gegaan, we hebben dus een maatje overgeslagen. Dit hebben we bewust gedaan zodat we niet over een half jaar weer een nieuwe fiets nodig hebben.

Lees ook: Maten en waarop je moet letten bij het kopen van een kinderfiets

Oefenen

In de vakantie zijn we direct gaan oefenen. Gezellig samen met het nichtje op een parkeerplaats in het bos rondjes fietsen, de weg is daar ook iets meer oneffen zodat je ook leert om goed het stuur stabiel te houden en te oefenen. Aangezien we een maat hebben overgeslagen had ik verwacht dat het wel even wennen zou zijn. Niets is minder waar, nadat ik haar even had vastgehouden met het opstappen. Hij is nog net iets te hoog om met twee voeten op de grond te kunnen staan. Fietste ze er zo vandoor.

Alleen het remmen was nog even een kleine uitdaging, zodat ze een boom als stootkussen gebruikte. Daarna dus eerst een paar keer geoefend terwijl ik een paar meter heel hard mee ging rennen en haar vast hield en ze moest remmen met de handrem. Is toch wel even wennen in plaats van gewoon je voeten op de grond neer te zetten om te remmen.

Na een paar rondjes konden we een wat groter rondje fietsen. In het bos waar we aan het oefenen waren was ook een sloot die was bevroren dus konden ze daar even bijkomen.

De volgende dag was er een enorm pak sneeuw gevallen, zodat we niet veel konden doen. Maar de laatste dag van de vakantie hebben we nog even in de straat voor het huis geoefend met opstappen en afstappen. Daar heeft ze een stoep die ze kan gebruiken om net wat hoger te staan en er zelf vandoor te fietsen. Na een paar keer vasthouden was het zo ver en kon ze zelf opstappen om twee meter verder weer te remmen. We moeten nog wel even helpen met de trappers goed te zetten, maar dat zal ze snel genoeg zelf leren.

Op de fiets naar school