Als het gaat om wintersportbestemmingen kan je alle kanten op; zo zijn Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Tsjechië en delen van Italië en Duitsland enorm populair als wintersportbestemming. Tirol in Oostenrijk is daarvan toch wel één van de bekendste. We waren uitgenodigd door Ötztal Tourismus om daarin de voorjaarsvakantie heen te gaan met kinderen. En dan specifiek naar Niederthai; een kleinschalige maar zeer kindvriendelijke wintersportbestemming dat op 1500 meter hoogte te vinden is in Tirol. Hiervoor volg je een slingerweggetje vol haarspeldbochten vanuit Umhausen naar boven tot je op een schitterende hoogvlakte uitkomt omringd door enorme bergtoppen. 

Lees ook: Zomervakantie Oostenrijk; kindvriendelijk overnachten op een boerderij
Lees ook: Wintersport met kinderen; skiën en wat te doen tips

Tip: Ga je naar het Ötztal of Niederthai toe op vakantie, download dan de handige app via de App Store of Play Store. Hierin vind je een handig overzicht van alle activiteiten, pistes, tracks en nog veel meer!

Niederthai

Skihuur & Skischool

Verspreid over het dorp dat uit verschillende kernen bestaat heb je meerdere skischolen waarvan het Alpine Center van Sport Grüner toch wel de grootste is. Iedere dag verzamelen zich hier tientallen kinderen om les te volgen. Dit kan van een 1 of 2 dagen introductieles zijn tot en met een 5/6 daagse week met op de donderdag wedstrijden. Als je voor het eerst komt ga je als eerste naar de ‘gele band’ waar je zijwaarts naar boven loopt om vervolgens al pizzapuntremmend naar beneden te gaan en te oefenen met de eerste bochten. Dit doen ze om een inschatting te kunnen maken van je ervaring / talent zodat je daarna op dat niveau verder kan in een kleiner groepje. De skilessen zijn voor kinderen van alle leeftijden; van 2/3-jarige peuters tot en met pubers. Op basis van je ervaring ga je vervolgens richting de treklift naast het oefengedeelte om te oefenen met bochten maken en door poortjes / slalom te skiën. En als je dat onder de knie hebt ga je onder begeleiding van een trainer richting één van de pistes in het dal voor de echte afdalingen. Hiervoor heb je wel een skipas nodig om gebruik te maken van de liften die je overal heen brengen. Wat me opviel was dat de eigenaar ook een aantal gezinnen die vaker terugkomen herkende en ook zelf iedereen te woord stond. Voor mij zeker een reden om hier volgend jaar terug te willen komen.

Ook voor volwassenen is het mogelijk om een les te volgen. In groepsverband, of als je dat liever niet hebt kan je ook privé of in klein groepje les krijgen. Ideaal als het dus ook voor jou of je partner de eerste keer is! Zo heeft mijn man nog nooit op ski’s gestaan en zou hij zo tegelijkertijd kunnen lessen ;-)

Meer