Vorig jaar zijn we met DFDS op een magische minicruise naar Newcastle geweest met het gezin. Wij zijn in april gegaan en dat beviel erg goed, de boot is goed verwarmd en overdag ben je lekker buiten. Ideaal dus voor straks in de voorjaarsvakantie. Een hele ervaring op zich; het reizen op de boot is toch iets anders dan een half uurtje op de veer van Den Helder naar Texel om naar opa&oma te gaan. Je speelt, eet en slaapt op de boot. Ideaal voor kinderen die geen genoeg krijgen van boten of als je weer eens wat anders wilt. De reis is al een avontuur op zich maar ook de eindbestemming doet daar niet voor onder. In en om Newcastle is er van alles te zien en te doen, ook voor het gezin!

Alnwick castle harry potter quidditch scenes - Mamaliefde.nl

Alnwick Castle – Harry Potter kasteel

Zelf hebben wij een bezoek gebracht aan Alnwick Castle. Dat ligt nog een stuk noordelijker en is wereldberoemd geworden omdat hier alle Zwerkbalscènes zijn opgenomen uit Harry Potter. Nog steeds worden er daarom veel activiteiten georganiseerd en kan je zelf ook Zwerkballes volgen. Na afloop was er nog even tijd voor een korte tour door het centrum van Newcastle. Wat op zich al een aanrader is.

Minicruise met DFDS Seaways van Amsterdam naar Newcastle upon Tyne met de Queen Seaways met kinderen - Mamaliefde.nl

Aangezien Newcastle boordevol kinderhotspots zit die leuk zijn voor het hele gezin, lanceert DFDS een nieuw platform waarop je alvast een plan kan maken van bestemmingen die je echt niet wilt missen tijdens je bezoek. Je hebt tenslotte een dag, tenzij je kiest voor een overnachting, en die tijd wil je natuurlijk optimaal benutten! In het overzicht vind je kindvriendelijke musea, bezienswaardigheden, winkels die echt een must zijn voor kinderen of andere tips. Het bijzondere hieraan is dat er ook adressen en bezienswaardigheden zijn die niet overal vermeld worden en sommige dus ook nog vrij onbekend zijn of alleen door de locals bezocht worden. Die ‘inside tips’ zijn in de praktijk vaak de meest interessante ;-)

Weet je niet waar je moet beginnen? Geen probleem; DFDS heeft de bezienswaardigheden onderverdeeld in vier thema’s. Zo kan je dat afstemmen op de interesses van je kind en weet je zeker dat zij een geweldige tijd hebben. En als de kinderen genieten, genieten mama en papa ook ;-) De thema’s zijn bijvoorbeeld ‘Magie en Sprookjes’ of ‘Dino’s en Dieren’.

Een paar van die hotspots zal ik hieronder uitlichten, voor meer tips kan je terecht op de website van DFDS.

Magie en Sprookjes: Seven Stories

Een bijzondere kruising tussen kinderboekenwinkel en museum. Er worden boeken voorgelezen (in het Engels) en daarnaast zijn er talloze activiteiten voor kinderen zoals knutselen en verkleden.

Ridders en Ruïnes: Blackfrairs

Heerlijk eten in een middeleeuwse setting. De kinderen krijgen een kleurplaat en een lijstje met feitjes over de middeleeuwen.

Dino’s en dieren: Great North Museum

Bij de entree word je welkom geheten door een indrukwekkend skelet van een T-Rex, waarna de kinderen meer leren over geschiedenis en natuur. Mummies, fossielen, er is genoeg te zien en te doen voor het hele gezin.

Voetbal & Fun; Stadionbezoek Newcastle United

Gooaaaaal! Voor kleine voetballers is een tour door het stadion een must! Kies voor de family-tour, dan leidt de mascotte van Newcastle United jullie langs de kleedkamers en loop je net als de spelers het veld op via de spelersingang.

stories

Lees ook