Ik hoor wel eens verhalen van moeders met kinderen die slecht eten, maar dat is hier thuis absoluut niet het geval! Beide spruiten eten niet, maar bunkeren. Alles wat binnen handbereik komt, gaat zonder pardon naar binnen. De oudste spruit van 3 eet (netjes) met zijn vork of lepel zijn bordje leeg. De jongste van 1 is nog een heel ander verhaal. Tot nu toe gaf ik hem zelf eten. Ik had het bakje zelf vast of ik zette het op tafel uit het bereik van onze jongste spruit. Waarom? Ik heb meerdere malen de vergissing gemaakt om het bakje binnen het bereik van de spruit te laten staan en dit resulteerde in een hele grote kliederboel. De spruit is namelijk een erg goede werper en het bakje belande dan een paar meter verderop op de grond. Fijn!

Lees ook: Met je handen eten; waarom niet? Juist goed voor de ontwikkeling van baby’s en ook echt bourgondisch genieten met deze recepten.
Lees ook: Zo houdt je het gezellig aan tafel

Toen kwam ik van het merk Nuby DE oplossing tegen! Een kom met zuignap! Natuurlijk moet je als kleine spruit ook netjes leren eten, dus kijken we gelijk of het oefenbestek ons daarbij kan helpen! Wij testen het voor je uit.

Ten eerste werd het oefenbestek en de kom van Nuby enthousiast ontvangen. Nadat ik het had uitgepakt ging de jongste spruit er gelijk mee spelen. Het bestek en de kom zien er dan ook erg kleurrijk uit en daarnaast voelt het solide aan. Voor dat we gebruik gingen maken van de kom en het oefenbestek, moest het eerst nog even in de vaatwasser. Dit kan en dat is natuurlijk een must.

Netjes leren eten met kinderen - Mamaliefde

Bij het avondeten mocht de jongste spruit voor het eerst eten uit zijn nieuwe kom en met het nieuwe bestek. Op de kinderstoel van de jongste spruit zit een houten ‘tafeltje’. Als dit goed schoon is blijft de zuignap van de kom goed zitten. Deze was eerst nog een beetje vettig, maar na een poetsbeurt bleef bleef de zuignap van de kom goed vast zitten. Ook op onze houten tafel was het geen probleem.

Het bestek heeft rubberen handvatten met profiel en zo kon onze kleine spruit het bestek goed vasthouden. Hij hield de lepel stevig vast en probeerde met zijn lepel het eten op te scheppen en richting zijn mond te sturen. Dit ging redelijk, maar helaas is zijn coördinatie nog niet zo goed dat het daadwerkelijk ook alles in zijn mond terecht kwam. Hij was er wel heel druk mee bezig en had er plezier in. De kom heeft hij netjes laten staan en de lepel hield hij een hele tijd vast. Tot dat het hem ging frustreren dat hij wel erg weinig binnen kreeg en hij met zijn handjes ging eten. De lepel ging richting de vloer, maar de kom kon het gedrang van beide handjes in de kom goed aan.

Netjes leren eten met kinderen - Mamaliefde

Wij zijn erg tevreden over de kom met zuignap en het oefenbestek. Zoals de naam van het bestek het al zegt oefenen wij nog even verder en dan komen die manieren vanzelf… hopen we!

Mocht je nou niet zo een goede en snelle eter hebben, dan kan de kom ook in de magnetron. Zo kan het eten dat koud geworden is nog een keertje opgewarmd worden. Daarnaast heeft de kom ook een deksel, dus kan het eten dat is overgebleven zo ‘hup’ weer de koelkast in.

Oefen jij ook ‘tafelmanieren’ met je dreumes?