Kinderen houden van dieren; in ieder geval die van mij wel. Of het nu echte zijn in de dierentuin, visjes in de sloot en vogels op het hek of op de tv. Ze blijven machtig interessant. Daardoor zijn deze ook favoriet bij de kinderen om te kijken. Zo keek ik vroeger zelf naar de Fabeltjeskrant waar dieren menselijke karaktereigenschappen hadden en daardoor zeer herkenbaar zijn voor kinderen. In al die jaren is er aan die magie niets veranderd. Gelukkig speelt Netflix daar goed op in en heeft een uitgebreid aanbod aan films en series met dieren. En dan niet alleen Finding Nemo in het kader van de nieuwe bioscoopfilm Finding Dory dit jaar. Een greep uit het aanbod.

Lees ook: 4 oktober; Dierendag
Lees ook: Netflix kijktips van series en films voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen
Lees ook: De leukste netflix jeugd- & kinderfilms
Lees ook: De leukste kinderfilms en series op Netflix voor jongens
Lees ook: Dierendag knutselen & activiteiten met dieren voor peuters en kleuters

Pieter Konijn

Pieter Konijn is het klassieke verhaal van Beatrix Potter. De ondeugende, charmante en dappere Pieter Konijn beleeft veel spannende avonturen samen met zijn vrienden Benjamin en Lily. Pieter wil net zo slim, veerkrachtig en grappig worden als zijn vader. Met een gids op zak waarin alles staat wat je nodig hebt om een goed konijn te zijn en de hulp van zijn vrienden is Pieter klaar voor veel plezier en veel nieuwe ontdekkingen.

Lees ook: Pieter Konijn film; Bioscoop recensie & leeftijdsadvies

Peppa Pig

Peppa is een leuk, lief en stoer klein varkentje. Samen met haar broertje George, Mamma en Pappa Pig woont ze in een gezellig huisje. Peppa houdt erg van modderpoelen en avonturen, maar deze lopen gelukkig altijd goed af!

Alvin en de Chipmunks (film & series)

Alvin en de Chipmunks; Alvin and the Chipmunks: Gebaseerd op de tekenserie, is een familieverhaal vol met humor, warmte en muziek. De Chipmunks zijn drie speciale eekhoorntjes Alvin, Simon en Theodore.

Alvin en de Chipmunks: Chipwrecked; Tijdens een vakantie aan boord van een cruiseschip halen Alvin, Simon, Theodore en de Chipettes hun gebruikelijke streken uit en maken van het schip één grote speelplaats… totdat het schip strandt en ze op een onbewoond eiland terechtkomen. Ze staan voor de grootste verrassingen wanneer ze aan het eilandavontuur beginnen met hun nieuwe vriend, een mysterieuze schipbreukeling.

Casper en Lisa

Casper en Lisa zijn twee avontuurlijke vriendjes uit Parijs, thuis en op school ontdekken ze hoe de wereld in elkaar zit. Iedere aflevering beleven ze weer een nieuw avontuur.

De gelaarsde kat

De Gelaarsde Kat is vooral bekend van Shrek. In deze animatiefilm van Dreamworks maakt de Gelaarsde Kat in de tweede editie zijn debuut en ook in Shrek the Third en Shrek Forever After speelt de ondeugende kater een belangrijke rol. In samenwerking met Dreamworks ontwikkelde Netflix een eigen serie voor de Gelaarsde Kat. Het eerste seizoen van De Avonturen van de Gelaarsde Kat telt tien afleveringen. Iedere episode duurt ongeveer 23 minuten.

Nijntje

Ook hiervan zijn er meerdere series op Netflix te vinden.

Nijntje & Vriendjes: De 3D-serie laat de vormgeving van Nijntje en haar vriendjes volledig tot zijn recht komen. Tevens geeft het de kinderen de ruimte om eigen Nijntje-verhalen te verzinnen.

Ontdek de wereld van Nijntje: Peuters beleven de avonturen samen met Nijntje en haar vriendjes en ontdekken zo de verschillen in cultuur, eetgewoonten, kleding, gebouwen, dieren, muziek en meer.

Nijntje; kleuren, cijfers en vormen: In de tweede serie “kleuren, cijfers en vormen”, leren kinderen op eenvoudige en originele wijze alles over kleuren, vormen, cijfers en andere educatieve onderwerpen.

Nijntje: Langere verhalen. De eerste mini-speelfilms met ’s werelds bekendste konijntje: Nijntje. De prachtige thema’s worden omgetoverd tot levendige verhalen en bevatten leuke meezingers.

Clifford

Deze populaire animatieserie met belangrijke levenslessen voor de kijkers gaat over de grote rode hond Clifford en zijn baasje, Emmy-Elsje.

Kikker & Vriendjes

Iedereen is dol op Kikker, de vrolijke hoofdpersoon uit de boeken van Max Velthuijs. Samen met vriendjes Varkentje, Eend en Haas beleeft hij meer avonturen dan wie ook.

Madagascar 1, 2 en 3

Madagascar 1: Als vier verwende dieren uit de Central Park Zoo van New York onverwacht schipbreuk lijden op het exotische eiland Madagascar ontdekken ze de echte jungle!

Madagascar 3: Na hun Afrikaanse avonturen zetten Alex en zijn vrienden hun zinnen op New York. Dit keer liften ze mee met een rondtrekkend circus.

Finding Nemo

In dit animatieavontuur dat een Oscar won, gaan de vissen Marlin en Dory in hun wereld onder water op zoek naar Nemo, Marlins verdwenen zoon.

Kung Fu Panda

Als de Vredesvallei bedreigd wordt, ontdekt de luie panda Po zijn lot als de ‘uitverkorene’ en gaat hij trainen om kungfu-held te worden.

Frank & Frey

Tekenfilm over een jonge vos (Frey) en hond (Frank) die vriendjes worden, maar de vriendschap verandert als Frank wordt opgeleid tot jachthond.

Kong Koning van de Apen

In 2050 wil een kwaadaardige wetenschapper een leger van robotdinosaurussen vrijlaten. Kong en zijn vrienden moeten de boel redden.

Haaiensnaaier

De jonge vis Oscar raakt in de problemen wanneer hij beweert de zoon van de haaienmaffia te hebbben omgebracht.

Happy Feet

Het ijskoude Antarctica is het domein van de keizerpinguïns. Elke pinguïn heeft een speciaal lied nodig, een hartenkreet, een lokroep om een geliefde te kunnen vinden. Maar één pinguin kan helaas niet zingen. Onze held Mumble (Elijah Wood), zoon van Memphis (Hugh Jackman) en Norma Jean (Nicole Kidman), is de slechtste zanger ter wereld… Maar hij kan wél geweldig tapdansen en dus gaan de voetjes van de vloer!

Puffin Rock

Speel mee met Pip en Baba op Puffin Rock waar elke dag bol staat van avonturen en ontdekkingen! Puffin Rock op Netflix.

Mickey Mouse Clubhuis

Met behulp van hun handige Mousekatools leren Mickey en zijn Disney-clubhuisvriendjes een nieuwe generatie kleuters op een speelse manier hoe ze problemen kunnen oplossen.

Wat zijn de favoriete dierenseries van jullie kinderen?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'

Latest posts by Linda (see all)