Zijn jullie ook zo’n fan van Netflix? In de tijd dat er steeds meer mensen een tv-abonnement opzeggen en alleen nog maar digitaal streamen via Netflix kan het ook niet anders of er moet een Netflix-tag komen. Over het moment waarop je het besluit nam om dit aan te vragen tot en met je Netflixgewoonten. Natuurlijk mogen de favoriete series ook niet ontbreken in deze vragenlijst. 

Lees ook: Netflix kijktips van series en films voor baby’s, peuters, kleuters en kinderen

Wat was het moment dat je dacht ‘nu moet ik wel’ en een abonnement nam op Netflix?

Dat was in de zomervakantie van 2014, voor mijn gevoel was ik één van de weinigen die de film Frozen niet had gezien. Er werd steeds meer gepraat over die film en er kwam megaveel merchandise aan. Toen ik hoorde dat de film ook op Netflix te zien zou zijn was ik om. Ik zou wel voor een maandje een abonnement nemen, de film kijken, en het daarna weer opzeggen. Als Netflixfan weet je echter dat dat laatste niet zo makkelijk gaat, want van die film kijk je toch even ook die serie, en dan die en dan die… en halverwege een serie ga je toch echt niet je abonnement opzeggen en zo kwam Netflix ook ons huis in.

Hoe vaak kijk je naar Netflix?

Dat wisselt heel erg, als ik een nieuwe serie ga kijken dan wil ik die het liefste in een paar dagen afzien dus dan kijk ik aardig wat uurtjes. Zo staat rond vier maart het vierde seizoen van House of Cards op de planning. Nu is het niet zo erg dat ik er rekening mee houd met de afspraken maar het liefst kijk ik hem in een paar dagen uit. Daarna kan ik rustig twee / drie weken of zelfs een maand zonder. Althans, zonder zelf te kijken. De kinderen kijken eigenlijk iedere dag wel. Als ik weet dat het druk is en ik toch even iets wil kijken gaat mijn voorkeur ook uit naar een film. Duurt misschien langer, maar is wel eenmalig.

Waar kijk je naar Netflix?

Overal, met de chromecast op de tv, mijn laptop, op de telefoon in bed en zelfs tijdens het ophangen of opvouwen van de was.

Zijn er series die je wel kijkt maar eigenlijk niet echt leuk vind?

Soms wel, dan zijn er series en probeer ik een paar afleveringen te kijken maar kom ik er toch niet echt in. Dat heb ik bijvoorbeeld bij Orange is the New Black of Bloodline terwijl ik veel anderen daar heel positief over hoor. Dan is het na twee / drie afleveringen ook gewoon klaar. Of series zoals Drop Dead Diva, The Cliënt List en Unbreakable die je anders niet zou kijken, maar toch wel iets hebben en je dus uitkijkt. Aan de andere kant zijn er ook series die in het begin langzaam op gang komen maar daarna zeer ‘verslavend’ zijn zoals The Bridge en Call the Midwive.

Wat is je favoriete Netflixhapje en drankje?

Dat wisselt nog wel, van gewoon ouderwets een zak chips, zelfgebakken popcorn, een zak m&m’s, of gewoon niets. Overdag wil ik nog wel eens de boterham bij de lunch skippen tot de jongste op bed ligt en dan iets ‘lekkers’ maken en een aflevering te kijken. Echt even een ‘pauzemomentje’. Vaak drink ik gewoon water.

Is er een serie die je samen met je partner kijkt?

Soms kijken we weleens samen iets, maar vaker kijken we toch onze eigen dingen. We nemen ons soms wel voor om samen iets te kijken, maar ik ben dan een echte Netflix Cheater en kijk overdag stiekem verder. Dat schiet dan niet op.

Wat is je favoriete Netflix original?

Ik heb echt wel een paar favoriete Netflix originals, natuurlijk het overbekende House of Cards. Maar ook  de series uit Scandinavië vind ik van hoge kwaliteit en kijk ik graag zoals Rita, The Bridge en Lilyhammer. Marvel’s Jessica Jones zou ik zelf niet direct hebben uitgezocht maar vond ik erg leuk om te zien. Van de kinderseries vind ik Project MC’2 erg leuk om te zien.

Wat zijn je top-5 Netflix aanraders voor volwassenen?

De meeste series zijn wel bekend, daarom vijf wat onbekendere series. Dat zijn:

  • The Paradise, twee seizoenen over een Brits warenhuis van flink wat jaartjes terug. Een mooie serie over de ontwikkeling van vrouwenemancipatie.
  • The Bridge; een Deens / Zweedse serie die zich afspeelt op het grensgebied. Het valt me altijd op hoe ‘eerlijk’ ze zijn, van ontrouw, kettingrokende agenten etc. het is gewoon ‘echt’.
  • Sherlock: nu heb ik niets met Sherlock Homes en al helemaal niet met de vele afspinsels. Naast de namen en misschien een aantal karaktereigenschappen speelt dit volledig in de huidige tijd en is dit een echte aanrader.
  • Marco Polo: ik heb het niet zo op series uit Azië maar dit is wel een echte aanrader.
  • Jessica Jones: dit is voor mij een echte verrassing maar vond ik erg leuk om te zien.

Welke vijf series kijken je kinderen graag?

Momenteel is Mickey Mouse Clubhuis weer helemaal favoriet. Sophia het prinsesje, Pieter het Konijn, Masha en de Beer en Anna Aardbei. Voornamelijk dus ‘meisjesseries’ dat komt vooral omdat het met name dochterlief is die Netflix kijkt. Zoonlief heeft niet zoveel met tv kijken, alleen af en toe even meekijken. Wel is het jammer dat Thomas de trein er niet meer is. Als iemand nog tips heeft van series die leuk zijn voor jongens en niet teveel geweld / vechten, hoor ik het graag. Qua films zijn vooral de Disneyfilms favoriet.

Welke serie zou je niet snel kijken?

Gossip Girl vond ik nooit zo’n interessante serie, totdat ik ergens een scène zag met trouwjurken. Dan maak je mij toch wel nieuwsgierig. Dus even opgezocht welk seizoen dat was en vanaf daar verder gekeken. De hele serie hoef ik echter niet te zien.

Wie is je favoriete acteur / actrice uit een Netflixserie?

Dit vind ik altijd één van de lastigste vragen, omdat ik nooit zo op de acteurs let. Als ik toch echt moet kiezen en een acteur is die me bijblijft is dat toch wel Mike Ross uit Suits gespeeld door Patrick J. Adams of Matt Bomer die Neal Coffrey speelt in White Collar.

Wat zijn series die volgens Netflix op dit moment jouw beste keus zouden zijn?

Ik vraag me altijd af waar ze dat op baseren. Momenteel is drie kwart kinderfilm/serie, terwijl zij een eigen account hebben. Met onder andere Tinkerbell en het geheim van de vleugels, Monsters Inc. Caspers en Lisa. En voor mezelf de serie Arne Dahl, 27 Dresses, Downtown Abbey en Jochem Myjer.

Wat staat er nog op je kijklijst?

Ik vond The Blacklist op de tv altijd wel leuk om te zien, maar kan me daar op Netflix nog niet echt op concentreren, terwijl ik het wel een goede serie vond. Aangezien ik Marvels Jessica Jones wel leuk vind vraag ik me af of ik Gotham ook leuk ga vinden. Verder zou ik nog wel How to get away with Murder willen kijken (ben al begonnen maar niet afgekeken), Hitler en the Rise of Evil en The Bridge on the river Kwai.

Op welk volgend seizoen kun je niet wachten?

Zoals ik in de inleiding al schreef ben ik erg nieuwsgierig naar het vierde seizoen van House of Cards. Voor de rest ben ik even gaan kijken naar wat er verwacht werd en dat had ik beter niet kunnen doen, zo zag ik dat 17 maart weer een nieuw seizoen van Nashville wordt verwacht. Een nieuw seizoen van Crossing Lines, Suits, The Blacklist, Marco Polo en White Collar. Zo te zien zijn ze ook in gesprek met Friends, al weet ik niet of ik dat ook wel ga kijken.

Ik zag ook dat Cirque du Soleil eind 2016 op Netflix komt, dat ga ik ook zeker kijken.

Welke series / films zou je graag op Netflix willen zien?

Grey’s Anatomy, Hawaii Five-O, Criminal Minds en Scorpion zijn series die ik (vroeger) op de tv volgde en tijdens de eerste zwangerschap heb gedownload om te kijken en dus ook graag op Netflix zou willen zien. Met Netflix is illegaal downloaden hier in huis verleden tijd geworden. Daarnaast mag er van mij wel een nieuw seizoen komen van Nashville.

Zou je nog zonder Netflix kunnen?

Hm, er zal vast over een tijdje wel weer een nieuwe uitvinding komen maar vooralsnog ben ik er erg blij mee. Zelf zou ik misschien nog wel zonder kunnen, maar voor de kinderen is het superhandig. Liever Netflix dan het kijken naar tv-programma’s die worden afgewisseld voor oudere kinderen, reclame etc.

Ben je ook een Netflixfan? Voel je dan vooral heel vrij om hem over te nemen met verwijzing naar de bedenker. Voor nu zou ik graag de Fantastic Moms, Bianca, Melissa en Nathalie willen taggen. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar jullie antwoorden!

Twin Design / Shutterstock.com