Ieder jaar in februari openen de deuren van de Negenmaandenbeurs 2020, de beurs waar je als zwangere of newborn mama een keer geweest moet zijn. Hier waan je je volledig in de wereld van de zwangerschap en kan je je laten inspireren of het nu gaat om geboortekaartjes, kinderkamers, fijne wandelwagens, diverse merken verzorgingsproducten, kinderopvang of kraamzorgorganisaties en nog veel meer. Je te laten adviseren over zaken zoals ergonomisch dragen of duurzame en verantwoorde babymerken of taalontwikkeling bij kinderen. Dit is natuurlijk ook hét moment om je slag te slaan met de vele aanbiedingen en gratis weggevers. Het is misschien even zoeken, maar er is veel te krijgen. Ook dit jaar is er weer veel te doen. Na mijn bezoek aan de Negenmaandenbeurs zal ik het overzicht updaten of mail vooral als je iets mist (ook bedrijven zijn van harte welkom om zelf te mailen). Vergeet bij binnenkomst niet de beursgids / plattegrond mee te nemen en even een plekje te zoeken om deze door te lezen of download de handige app met overzicht van alle bedrijven. Helaas is de plattegrond een losse download.

Tip: Laat je niet overweldigen door alle aanbiedingen, maar maak van tevoren een lijstje met wat je echt nodig hebt en wat los budget voor impulsaankopen voor aanbiedingen die je echt niet kan laten liggen.

Lees ook: Overzicht zwangerschaps- babybeursen 2019
Lees ook: Nieuwe & innovatieve baby producten negenmaandenbeurs 2019 zoals opening met presentatie Saar Koningsberger nieuwe Bambino lijn
Lees ook: Inhoud beurstassen & goodiebags negenmaandenbeurs (met oa mamaloes, scoupy, kruidvat, etos en meer)
Lees ook: Huishoudbeurs; Wat is het? Wat is er te doen? Tips voor wat is leuk en tips om met korting kaartjes te kopen.

Kaartjes kopen Negenmaandenbeurs

Moet je nog kaartjes kopen? Als je ze bestelt via deze banner krijg je korting op de entreeprijs bij de deur. Als de Negenmaandenbeurs is begonnen, is deze aanbieding niet meer van toepassing. In de aanloop naar de Negenmaandenbeurs zullen er ook meerdere winacties georganiseerd worden om kans te maken op kaartjes voor de Negenmaandenbeurs en de Huishoudbeurs die gelijktijdig lopen.

Let op: Zorg zelf voor een grote rugzak / schoudertas / koffer of huur meteen bij binnenkomst een eigen kluisje. Die zijn te vinden in hal 9, tussen hal 8 en 11 in. De standhouders mogen namelijk geen gratis plastic tassen meer meegeven in verband met de nieuwe wet. Zorg dus zelf dat je alle spullen mee kan nemen, scheelt weer in de kosten.

Lees ook: Rupsje Nooitgenoeg dag; 50 jaar jubileum. Tips om dit te vieren; van theater tot knuffel, en van voelboek tot liedje of spel.

Negenmaandenbeurs app

Nieuw dit jaar is de vernieuwde Negenmaandenbeurs app. Deze kan je vanaf 1 februari downloaden en vind je alle praktische informatie die je nodig hebt voor een bezoek zoals een handige plattegrond met alle aanwezige bedrijven. Nu draait de beurs ook vooral om gratis dingen scoren; als je iedere dag even inlogt en meedoet met het ‘Kras en Win spel’ maak je kans op leuke cadeautjes die je op de beurs kan ophalen!

Meer informatie vind je hier.

Beurstas Negenmaandenbeurs 2019: Rupsje Nooitgenoeg

De beurstassen van de Negenmaandenbeurs en de Huishoudbeurs zijn een begrip. Eén op de vijf bezoekers gaat naar huis met deze tas vol handige en lekkere producten. Ook dit jaar is er weer een beurstas (11.102), deze wordt dit jaar aangeboden in samenwerking met Scoupy. Qua thema staan dit jaar Dikkie Dik van Jet Boeke centraal. In de voorverkoop bestel je deze voor 3,50 euro bij je tickets. Op de beurs zelf betaal je 5,00 naar gelang de voorraad strekt, of met korting als je hem na afloop via de Scoupy-app terugvraagt. Onder deze deelnemers wordt er ook nog eens een minuut gratis winkelen verloot!

Lees ook: Shoplog en inhoud beurstassen van de negenmaandenbeurs 2018

Parkeren op de Negenmaandenbeurs

Parkeren bij de Negenmaandenbeurs kan een uitdaging zijn, zeker als je rond elf uur openingstijd aankomt. Ga er dan maar vanuit dat je minimaal een half uur in de file staat voor de afslag en de parkeerplaatsen 1 tot en met 6 vol zitten. Vaak staan er dan al borden dat je moet doorrijden naar de Arena. Vanaf daar rijden er shuttels en parkeren is vaak nog goedkoper dan de Rai zelf (waar je 20 euro betaalt voor het dagtarief, ongeacht het aantal uur dat je aanwezig bent). Op zich is dat goed geregeld, maar met een zwangere buik en een volle trolley kan dat even onhandig zijn. Als je dichtbij wilt parkeren, probeer er dan echt vóór half elf te zijn. Je kan dan bij ingang F alvast naar binnen zodat je altijd warm en droog staat.

Faciliteiten op de Negenmaandenbeurs

Tijdens een dagje op de Negenmaandenbeurs hoef je je niet te vervelen. Er is een hoop te zien en doen.

Kinderopvang

Wil je even rondlopen zonder kinderen of is het tijd voor een middagdutje, dan kun je je kind van 0 tot 12 jaar wegbrengen naar de kinderopvang van Tante Marloes. Je kind kan lekker spelen terwijl je zelf de beurs bezoekt. Zij hebben uitdagend speelgoed en leuke activiteiten voor iedere leeftijd. Voor de allerkleinsten zijn er ook boxen en is er slaapgelegenheid. Er is een kunst- en expressiehoek, een techniekhoek met onder andere Lego en er zijn gezelschapsspelletjes.

Verschoningsruimte

Als je je kindje verschoont in de verschoningsruimte van Kruidvat in hal 9 zijn er gratis luiers (in diverse maten) op voorraad, maar is er ook sanetizer en dergelijke aanwezig. Ook Albert Heijn heeft een verschoningsruimte.

Kolven of borstvoedingruimte

Medela heeft in alledrie de hallen een ruimte waarin je je even kan afzonderen om borstvoeding te geven. Er staan stoelen waar je even kan zitten om te voeden, of je kan gebruik maken van de afgesloten kamertjes met gordijnen als je moet kolven. Er staan koelkasten zodat je je melk daar gekoeld kan achterlaten en er is water zodat je je vochtlevel weer kan aanvullen.

Lees ook: Borstkolf kopen? Dubbelzijdig, enkelzijdig of handpomp, welke is de beste?

Garderobe

Bij de ingang F vind je een garderobe waar je jas kan achterlaten. Het is best warm op de beursvloer dus absoluut een aanrader. Als je dichtbij staat kan je natuurlijk er ook voor kiezen om je jas in de auto achter te laten.

Bij hal 13 is er echter ook een soort bewaakte garderobe speciaal voor volle trolley’s en shoppers. Als je shopper vol is, kan je die daar tegen betaling achterlaten en later weer ophalen.

Kluisjes

Op drie plaatsen in de Rai vind je een aantal rekken met kluisjes. Dan kan je daar later wat van je aankopen in kwijt zodat je daar niet mee hoeft te blijven sjouwen of je jas in opbergen. Het beste blijft natuurlijk om de grootste aankopen uit te stellen tot het einde van de dag en gelukkig worden de grote producten zoals luiers ook opgestuurd.

Tip: het beste kan je direct als je binnenkomt een kluisje proberen te bemachtigen ook al is hij dan nog leeg.

Rolstoel

Mocht je last hebben van bekkeninstabiliteit of iets anders? Dan kan je toch zeker een bezoekje brengen aan de Negenmaandenbeurs. Je kan hier namelijk gratis een rolstoel huren. Bij het ophalen betaal je een borg die je bij het inleveren weer terug krijgt.

Eten en drinken op de Negenmaandenbeurs

Tijdens de Negenmaandenbeurs en Huishoudbeurs zijn er diverse locaties waar je kan eten en drinken. Verspreid over de beurs kom je diverse foodtrucks tegen en er zijn ook meerdere terrassen. Ook is het een aanrader om een bezoek te brengen aan hal 10 waar een gezellige sfeer hangt en je van alles kan vinden.

Nieuw: Baby pop-up restaurant met meesterkok Rudolph van Veen

Gedurende de Negenmaandenbeurs kunnen bezoekers terecht bij het Babyrestaurant voor verse groenten en fruit met recepten, praktische tips en betrouwbare informatie over gezonde en veilige voeding voor baby’s van min 9 maanden tot plus 9 maanden. Aan de bar met een ‘lopende band’ proeven baby’s vanaf 4-6 maanden en zwangere dames verse hapjes en spijkeren ze hun kennis bij tijdens korte, informatieve workshops. Meesterkok Rudolph van Veen opent het restaurant op woensdag 20 februari om 12.00 uur. Het Pop-up Babyrestaurant is een initiatief van Negenmaandenbeurs, het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF), het Voedingscentrum en GoodBabyFood.

Nieuw: Foodtrucks in festival opstelling

Als aanvulling op het aanbod van de 220 exposanten, biedt de Negenmaandenbeurs een nieuwe beleving; in plaats van verspreid over de beurs vind je dit jaar een aparte festivalhal met foodtrucks, ‘chillspots’ en leuke activiteiten. Zo kiest het publiek van de Negenmaandenbeurs de beste gezinsauto van Nederland en worden (aanstaande) vaders uitgedaagd bij de Beste Papa van Nederland contest. Ook krijgen bezoekers de mogelijkheid oma’s het hemd van het lijf te vragen over hoe het vroeger ging. Ook kan je hier een tarot consult bijwonen of eindelijk eens die schitterende belly paint laten maken.

Lees ook: Belly paint; Zelf maken of op zoek naar voorbeelden ter inspiratie?

Rai restaurants / huishoudbeurs

Andere opties zijn gebruik te maken van één van de restaurants van de Rai, onder andere bij de ingang van hal 8 vind je een restaurant, boven de ingang van hal 11 naar de Huishoudbeurs, en als je verder loopt tussen hal 2 en 13 in, op de Huishoudbeurs.

In hal 7 vind je het kids plaza met onder andere een luchtkussen en speelruimte, als je met kinderen bent kunnen zij lekker spelen terwijl jij op het naastgelegen terras plaatsneemt. Hier vind je een foodcourt met diverse soorten stands zoals pizza’s maar ook broodjes.

Tot slot kan je een bezoekje brengen aan de Pasar Colours Festival in hal 10 waar je lekker en divers kan eten voor een niet al te dure (beurs)prijs.

Of wat lekkere hapjes (en aanbiedingen) scoren in hal 12 Food & Drinks. Waar je onder andere een gratis patatje krijgt bij aankoop van drie flessen Remia.

Negenmaandenbeurs Villa

D Negenmaandenbeurs Villa vind je dit jaar in hal 8. Hier vind je onder andere alle producten die genomineerd zijn voor de Baby Innovation Award. Ook kun je hier terecht voor de Expert Lounge met organisaties zoals Boekstart, de vaders voor een ‘Papaklas College’ in de Papaklas Lounge, diverse workshops, 3D- en 4D-echo’s en de Mama Masterclasses.

3D- en 4D-echo’s maken

Je kan natuurlijk niet genoeg naar je lieve baby gluren. Daarom is het mogelijk om op de negenmaandenbeurs een 3d of zelfs een 4d echo te laten maken. Natuurlijk kan je deze ook na afloop meenemen om thuis nog een keer te bekijken!

Lees ook: Zelf gipsbuik versieren of laten bewerken; tips en voorbeelden van egaliseren, verven, bekleden met kant, afwerken met mozaiek 

Mama Masterclasses

Korte, interactieve sessies waar je zo aan kunt schuiven. Voorbeelden van masterclasses zijn onder andere;

  • Hoe knoop ik een draagdoek?
  • Dunstan Babytaal; 5 reflex geluidjes
  • De poepdokter
  • Borstvoeding; gaat dat vanzelf?
  • Fotografie tips met mobiel

Baby Innovation Award