Het is weer zover; het jaarlijkse spektakel waarbij huisvrouwen vanuit heel Nederland naar de RAI in Amsterdam afreizen. Voorzien van trolley’s om de bagage in mee te slepen voor de Huishoudbeurs of met een (dikke) buik die verraadt dat ze voor de Negenmaandenbeurs gaan. Gisteren was de eerste dag, na de opening met Jim Bakkum die daarbij hulp kreeg van diverse vaders zoals je kon zien op Facebook. Ook liepen we even een rondje over de beurs. Nee, niet zwanger of pas bevallen. Maar als mamablogger toch nog steeds interessant om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

Lees ook: Negenmaandenbeurs 2019; overzicht van winacties en aanbiedingen

Bloggerstour

Om eerlijk te zijn heb ik wel even getwijfeld, mijn kinderen zijn drie en vier. Leuk dat er dit jaar een peuterplein is, maar is het nog wel de moeite waard? Om eerlijk te zijn, worden bloggers niet echt serieus genomen op de Negenmaandenbeurs. Ook merkte ik voorgaande jaren dat veel bedrijven het druk hebben, en terecht. In een paar dagen verwelkomen ze tienduizenden bezoekers. Terwijl andere bedrijven er om staan te springen en je van alle kanten uitnodigingen krijgt of je alsjeblieft langs wil komen.

Daarom leek het me leuk om met een groepje bloggers op stap te gaan. Ik legde het idee neer bij Miriam en zij zag het meteen zitten. We schreven voorzichtig een mail naar wat merken die we kennen om te polsen of ze interesse hadden en werden overweldigd door de reacties. Sterker nog, na een week kwamen er vanuit het niets telefoontjes van pr-bureaus of we ook langs wilden komen! In plaats van 1,5 / 2 uur een rondje lopen kwam er zo een heel dagprogramma uitrollen.

De volgende stap was natuurlijk het oproepje of er ook bloggers waren die hiervoor interesse hadden. In het begin bleef het stil, maar binnen een dag hadden we een groep van 15 bloggers, plus onszelf. Later kwam daar nog iemand bij die het pas na het weekend las. Zo waren we met een groepje van 18 bloggers. Een app-groep werd gestart waar de sfeer direct goed was, naast een inhoudelijk interessante dag zou het dus ook een gezellige dag worden! Ook zij hebben allemaal een verslag of shoplog geschreven, of gaan dat nog doen. Neem daarvoor een kijkje bij; Angela, Cassandra, Ellen, Fleur, Fleur, GwenJosanJoyce, Leyla, Marije, Merel, Miriam, Monique, NathalieRory en Samantha

De opening van de Negenmaandenbeurs met Jim Bakkum

Ieder jaar bedenken ze weer iets origineels om samen met een bekende Nederlander en een groep baby’s de beurs te openen. Vorig jaar was het de loopwagenrace naar de luiertaart onder het toeziend oog van Liza Sips. Dit jaar was het de eer aan musicalster Jim Bakkum, papa van zoon Lux en dochter Posy om samen met 20 vaders en hun baby’s de 32ste Negenmaandenbeurs te openen. Op swingende muziek lieten zij hun beste moves zien. Dat was stiekem heel schattig, want tijdens de dans droegen zij hun kind in een draagzak. Dit scoorde natuurlijk erg goed bij de aanwezige mama’s!

Peuter Plein

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Nieuw dit jaar op de Negenmaandenbeurs is het Peuterplein. Hierdoor hoopt de beurs ook interessant te zijn voor ouders van dreumesen en peuters tot en met vier jaar. Het Peuterplein is ook interessant voor kinderen zelf, hier kunnen ze even lekker bewegen! Het Peuterplein werd niet voor niets geopend door topturner Anthony van Assche. Die met hulp van Nijntje wat kunstjes liet zien op het Nijntje Beweegplein. Nijntje en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie hebben samen een leuk beweegprogramma voor kinderen tussen de 2 en de 6 jaar ontwikkeld. Op het Nijntje Beweegplein kan je met dit programma kennismaken.

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Het Peuterplein ligt naast het podium waar Kim-Lian van der Meij voorleest uit haar eigen boek Dierendorpje of er meegezongen kan worden met de vrolijke kinderliedjes van kinderpopster Dirk Scheele die zelfs bij opa’s en oma’s nog bekend is.

Natuurlijk kan er ook geshopt worden bij de favoriete karakters van de kinderen of kinderkleding. Je vindt hier onder andere; Ockyz, Kikker, Fien & Teun, Gottmer (kinderboeken), Kabalt, Kids-Plate, Little Seth en Billy & Lily.

Kikker

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Wie kent Kikker van Max Velthuijs niet? Een van Nederlands bekendste karakters in de boekenserie die worden uitgegeven door Uitgeverij Leopold. De verhalen zijn ook verfilmd en zijn te zien via Netflix. Naast de boeken en filmpjes is er echter veel meer!

Ze hebben namelijk ook een complete merchandiselijn met producten voor in huis. Zo is er in samenwerking met KEK Amsterdam een Kikkerbehang te koop. Zowel een traditioneel behang ‘wallpaper stories’ als een grote wandvullende illustratie zodat je niet meer hoeft te gaan verven. Verder heeft StoryTiles heel recent Kikkertegeltjes ontwikkeld, die ook zeker de moeite waard zijn.

Baby Shopping Plaza & Webshop Paviljoen

Natuurlijk kan je op de Negenmaandenbeurs ook goed slagen tijdens het shoppen. Diverse webshops hebben een kleine kraam waar je in plaats van online de foto’s, de producten nu in het echt kan bewonderen en vaak ook zeer voordelig kan aanschaffen! Het aanbod is heel divers van kleding en slofjes, tot en met eerste sieraden of voeding. Hier vind je onder andere;

Draagkracht

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

In het centrum van Utrecht vind je Draagkracht. Dit is een ondernemersvereniging met babygerelateerde artikelen in de antroposofische hoek. Draagkracht is een unieke baby conceptstore waar je terecht kan als je op zoek bent naar iets unieks. Hier vind je draagdoeken, wasbare luiers, houten speelgoed, handgemaakte kleding en verschillende webshops met groene, duurzame alternatieven. Je kan daar terecht voor een draagconsult en ook op de beurs hebben ze vrolijkgekleurde doeken van Pure Baby Love waar je een foto kan maken voor op social media en prijzen mee kan winnen.

UMusthave

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

UMusthave is een webshop met, zoals de naam het eigenlijk al zegt, musthaves voor kinderen. Nieuw zijn de fashion items zoals t-shirts met hippe teksten. Ook hebben ze zilveren sieraden die je kan laten graveren voor moeder en / of kind in het assortiment en andere hebbedingen zoals wensflesjes.

WoodYubi

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Ben je op zoek naar een heel origineel geboortekaartje, dan moet je zeker de stand van WoodYubi bezoeken. Zij maken namelijk houten geboortekaartjes! Zo maak je er echt weer iets speciaals van om een geboortekaartje te versturen en eindigen ze niet snel in de papierbak. Het zijn stuk voor stuk kunstwerkjes. En ze hebben meer; ook voor groeikaarten (houten alternatief van de milestone kaarten) en kraamboeken kan je hier terecht. We kregen hier een heel gave button die was gegraveerd met de naam van de blog erop!

Babyinstijl.nl

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Babyinstijl; de naam zegt het eigenlijk al. Alles voor de hippe en stijlvolle baby vind je hier. Vooral veel monochroom in het zwart en wit. T-shirts met originele teksten etc. Met bijpassende broekjes of schattige tutu’s. Maar ook aan de mama’s is gedacht en een speciale lijn voor in huis. Zonder dat je er de hoofdprijs voor betaalt. Het was hier erg druk, de stand is erg populair!

Modeshow

Live vanaf de negenmaandenbeurs 2015 - Mamaliefde

Een paar keer per dag kan je terecht op het podium waar je getrakteerd wordt op een modeshow. Om je inspiratie te geven worden er meerdere modeshows gehouden onder andere samen met Prenatal en Ruimschoots. Waarbij er ook aan uiterlijk en verzorging van aanstaande moeders wordt gedacht! Je kunt hier dus je ogen uitkijken op het gebied van de nieuwste positiemode en accessoires!

Beurstas Jokie & Jet

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Ook een absolute aanrader in hal elf is de stand waar je de beurstas van de Negenmaandenbeurs kan ophalen. Dit is een hele handige big shopper die dit jaar in het teken staan van Jokie en Jet. Hierin zitten altijd wat kleine goodies die erg handig zijn met een baby (op komst) en wat foldermateriaal. Dit jaar worden deze uitgedeeld in samenwerking met Scoupy en ik moet eerlijk zeggen nog nooit zijn ze zo vol (en zwaar) geweest. Zelf heb ik ondertussen een kleine verzameling en gebruik ik ze het hele jaar door voor van alles en nog wat. Ze zijn lekker sterk, dus ideaal om al je aankopen in mee te slepen! Wat er in de Beurstas zit kan je in dit handige overzicht met alle aanbiedingen, gratis producten en kortingsacties van de negenmaandenbeurs lezen.

Babboe Bakfietsparcours

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

In hal elf kan je er niet omheen; het Babboe bakfietsparcours waarbij er op de grond een route is uitgezet en er bakfietsen klaar staan om een rondje te trappen. Zo kan je zelf ervaren hoe een bakfiets fietst. Dat is namelijk nog best even wennen. Kan je voelen wat voor jou het prettigste werkt!

Nieuw! Hal 9

Ook nieuw dit jaar is hal 9; deze bevindt zich tussen hal 8 en 11 in. In een rustige omgeving vind je hier de papaklas, worden de mama masterclasses gegeven. Het programma voor de masterclasses vind je hier. Is er de ruimte om je kindje te voeden of te kolven of om een 3D- of 4D-echo te laten maken bij een van de echo-bureaus. Waarschijnlijk ook heel handig om te weten; hier staan de kluisjes!

Baby Innovatie Plein

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Ook dit jaar werd tijdens de eerste dag op de Negenmaandenbeurs de Baby Innovation Award uitgereikt door Georgina Kwakye. Dit zijn de oscars binnen de babybranche. De genomineerden zijn verdeeld in zes categorieën namelijk; Mobility, Travel & Safety, Care, Feeding, Furniture & Decoration, Toys & Gifts en de Green Awards. Na een testdag met professionals en een testdag met moeders worden de genomineerden bekend gemaakt. Op het Baby Innovatieplein kan je deze gedurende de hele beurs bekijken. Als je hebt gestemd maak je ook kans op één van de genomineerde producten.

Babystuf’s NK Speenspugen

Uniek dit jaar is het Babystuf’s NK Speenspugen voor volwassenen dat wordt gesponsord door Difrax. Ze willen weleens weten hoever jij als mama of als papa een speen kunt uitspugen! Er ligt een lange baan waarop je de speen zo ver mogelijk kunt spugen. De scores worden bijgehouden en aan het einde van de dag plaatsen ze de naam van de winnaar op de website; houdt deze dus goed in de gaten! Door mee te doen kan je kans maken op prachtige prijzen! Iedere dag is er een dagwinnaar die het limited editon Difrax Gold pakket wint en de papa of mama die het allerverste spuugt tijdens de Negenmaandenbeurs wordt Nederlandse Kampioen SpeenSpugen in 2017! Deze winnaar ontvangt niet alleen de dagprijs maar ook een shoptegoed bij Difrax ter waarde van maar liefst €250,­!

Baby Puur Plaza

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Op het Baby Puur Plaza staan alle bedrijven en merken die zich richten op een verantwoorde, groene en natuurlijke levenstijl. Van voeding, tot en met draagdoeken en kleding. Hier kan je niet alleen kijken, voelen en shoppen maar ook gratis deelnemen aan interessante workshops om je te laten inspireren en informeren.

BabyBeGood

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Negenmaandenbeurs 2017 de leukste stands - Mamaliefde.nl

Tamara van BabyBeGood organiseerde een blogger meet-up, ook nog voor de opening van de beurs. Het voordeel is dat zij dichtbij de opening zitten. Dus we konden snel weg om daar foto’s van te maken. BabyBeGood hoopt aanstaande en kersverse ouders te inspireren tot het maken van verantwoorde keuzes voor hun kindje (op komst) en worden gesponsord door de ASN Bank. Zes duurzame start-ups uit de babybranche geven gedurende de beurs een workshop. Afgelopen jaren waren we hier om het verschil te proeven tussen ‘gewone’ en ‘biologische’ voeding. Dit jaar hebben we een heel leuke workshop mini swaddles verven met natuurlijke verfstoffen gedaan onder leiding van Lotje en Celia van Boro. We gingen niet met lege handen naar huis; we kregen namelijk een BabyBeGood-doos mee met goodies van de diverse ondernemers. In een aparte shoplog zal ik laten zien wat er allemaal in zit!

Tommies Vitaminetuin – Kom proeven in de kas

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Ook uniek dit jaar is de plantenkas in Tommies Vitaminetuin. Midden op de Negenmaandenbeurs vind je deze eye catcher; namelijk een kas met plantjes waar de tomaten, komkommers en paprika’s nog aan de tak zitten. Tijdens de experience tour kan je blind het verschil proeven tussen gele, oranje en rode tomaatjes van Tommies. Laten ze zien wat de oorsprong is van de producten en hoe ze verwerkt worden. En vindt er een zeer gevarieerd GoodBabyFood workshopprogramma plaats rondom drie thema’s: het eerste (groente)hapje, smaakontwikkeling en lekker en gezond eten voor moeder en kind.De workshop smaakontwikkeling wordt gegeven met behulp van de Cress van Koper Cress. Ook zijn er telers van Tommies aanwezig op de stand die je vragen beantwoorden en vertellen ze je waarom deze snackgroenten een goede keuze zijn voor jou en je kindje (op komst).

Sweet Heroes

Halverwege de dag wordt er gewisseld van workshop. In de middag kan je meedoen op het Baby Puur Plaza de workshop Sweet Heroes maken. Dit zijn knuffelhelden die gemaakt worden in Nepal. Sweet Heroes zijn ontelbare helden in één. Ze staan te popelen om je te helpen, te troosten, op avontuur te gaan, of aan het lachen te maken. Maar eerst moet jij hén helpen. Ze zien namelijk niets. En hoe kunnen ze nou spannende verhalen vertellen of grapjes maken zonder mond? Met een stift breng je Sweet Heroes tot leven en worden ze alles wat je wilt. Thuis kan je ze in de was doen en dan opnieuw beginnen.

With a touch of Rose

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

With a touch of Rose is de webshop van Anne die zich al jaren inzet voor de Fairtrade markt en onder andere zelf naar India reist om toe te zien op de productie van de katoen die ze gebruikt in haar heerlijke zachte doeken. Van dekentjes, die ook fijn zijn voor mama’s. Tot en met draagdoeken, slabbetjes en handige tutdoekjes die multifunctioneel zijn en we hier in huis ook met veel liefde hebben gebruikt! Zij is echt heel bevlogen en vol passie over haar bedrijf.

PureBeautyBrands (4NaturalKids & Natural Birthing Company & Sponge Me & Squitos)

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Onlangs ben ik bij het Mama & Baby Event van PureBeautyBrands geweest. Dit is een agency die samenwerkt met diverse merken voor zwangeschap, baby’s en kinderen. Op de Negenmaandenbeurs waren de volgende merken vertegenwoordigd.

Bij 4naturalkids kan je terecht voor verschillende babyspullen gemaakt met biologisch katoen. Ze zijn te vinden in de categorieën: puur spelen, puur badderen, puur verzorgen en puur knuffelen. Van superschattige biologische katoenen washandjes in de vorm van een konijntje, een superzacht hip speendoekje, een wagenspanner van hout tot aan diverse bijtringen van hout. Voor een leuk kraamcadeau zal je dan ook zeker kunnen slagen.

Natural Birthing Company is een natuurlijke verzorgingslijn ontwikkeld door een verloskundige; your midwife in a box! In deze lijn vind je zes producten voor de meest voorkomende kwaaltjes bij zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ook fijn: de verpakkingen zijn zó mooi, dus je neemt ze met een gerust hart overal mee naartoe!

Sponge Me weet wat jouw huid nodig heeft. Er zijn 6 soorten sponzen gebaseerd op elk huidtype. Naast 100% pure Konjac poeder gebruikt Sponge Me meerdere natuurlijke mineralen zoals Franse klei en houtskool om jouw huid een extra boost van Happiness te geven. De producten zijn zacht genoeg voor de meest gevoelige huidtypes, zelfs voor baby’s, maar ook voor een zeer gevoelige huidconditie als eczeem. Deze natuurlijke sponzen kan je gebruiken voor het gezicht, nek en zelfs de gevoelige huid bij de ogen. Daarnaast zijn ze erg duurzaam, want de sponzen zijn 2 tot 3 maanden te gebruiken.

Squitos zijn mugwerende stickers voor kinderen. Met het gebruik van Squitos op bijvoorbeeld kleding, bedje of buggy is je kind urenlang beschermd tegen muggen. De stickertjes bevatten geen Deet, zijn niet giftig, 100% natuurlijk en je wordt tot 72 uur beschermd. Bovendien zijn het vrolijke dierenplaatjes!

Petit & Jolie

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Natuurlijk is het natuurlijke verzorgingslijn van Petit & Jolie van Esther Keddeman ook aanwezig. Zij heeft mij een paar jaar geleden geïntroduceerd in de wereld van de natuurlijke verzorgingsproducten en waarom dit zo belangrijk is. Dat er meer was dan alleen de bekende merken. Deze producten in vrolijkgekleurde flesjes en heerlijke geuren is echt een van mijn persoonlijke favorieten. Het speciale karakter van de Petit&Jolie-productenlijn is de combinatie van de ingrediënten. Aan de ene kant zeer mild voor de babyhuid en aan de andere kant effectief in de reiniging en verzorging van de huid. Daarom zijn deze niet alleen geschikt voor je kind, maar ook voor jezelf ;-) Erg schattig zijn ook de lieve rompertjes die je hier kan kopen.

Pure Nordic – Derma Eco Care

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

De huidverzorgingsproducten van Derma uit Scandinavië komen volledig tegemoet aan de noden voor heel de familie, ze voeden de huid op natuurlijke wijze met gezonde en actieve ingrediënten. Alle producten uit het gamma dragen het Nordic Ecolabel en het label van Asthma-Allergy Denmark en AllergyCertified. Meer nog, de producten van Derma Eco Woman en van Derma Eco Baby werden ook als biologisch erkend door Ecocert. Ze garanderen je dat de producten zacht en allergievriendelijk zijn en geen enkel ingrediënt bevat.

Naïf

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

NAÏF is een verzorgingslijn voor de allerkleinsten. Pure kwaliteit, met alleen die ingrediënten die een baby echt nodig heeft. Babyverzorging van het hoogste niveau. Daar staan we voor. Niets meer, niets minder. Ze hebben geen groot assortiment, alleen producten die je ook echt gebruikt zoals een heerlijke billenzalf, wasgel, shampoo en sinds vorig jaar de zonnebrand met de lekkerste geurtjes. De hydrofiele doek met wolkjes en zonnetjes is ook echt heerlijk!

De vaders die Naïf hebben bedacht en ontwikkeld hadden ook een nieuwtje voor ons. Er zijn namelijk twee nieuwe producten op de markt; namelijk een aftersun en billendoekjes. Ook wordt er gewerkt aan een nieuw project waarvan we jullie zeker op de hoogte houden!

Nieuw: Bamboe rompertjes bij de Hema

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Nog voor de opening van de beurs waren we uitgenodigd door Hema, deze vind je ook in hal elf. Daar konden we rustig opstarten met koffie en thee. Gevolgd door een meet en greet met Lieke van Lexmond. Die 35 weken zwanger is van hun tweede kindje. We waren daar natuurlijk niet alleen maar voor de gezelligheid. Hema heeft al biologisch katoenen babykleding in het assortiment maar komt dit jaar met iets nieuws. Namelijk; rompertjes gemaakt van bamboe! En dit worden echte musthaves, alleen al de kleuren en printjes zijn geweldig. Dan baal ik wel even dat ze hier nu allebei over zijn in ondergoed.

Bamboekleding zit heerlijk zacht en comfortabel ! De rompertjes voelen zacht als zijde, heerlijk dus voor de baby (en mama om te knuffelen). Bamboe is ook beter geschikt voor een gevoelige huid of een huidallergie. Ademt en adsorbeert beter dan katoen. Daarnaast is het thermoregulerend; in de winter voelt het warmer aan en in de zomer koelt het sneller af. Ook kreukt bamboekleding niet. Dus dat strijken, zelfs als je vol hormonen zit, is overbodig.

Tot slot is bamboe nog duurzaam ook! Bamboe groeit snel en in overvloed, het heeft weinig water nodig, veel minder dan katoen! Bamboe is hierdoor veel productiever dan katoen, er is dus veel minder land nodig om kleding te maken. Bij toenemende landschaarste in ontwikkelingslanden is dat ook een groot voordeel. En er worden geen pesticiden of chemische meststoffen gebruikt bij de teelt. Bamboe draagt bij aan klimaatregulatie door koolstofdioxide vast te leggen. Op de beurs hebben ze heel fijne aanbiedingen en kan je zelfs een rompertje laten bedrukken!

Ook is het voor bezoekers mogelijk zich te registreren voor de meerHEMA klantenpas bij de HEMA-stand. Met de klantenpas spaar je voor punten die in te wisselen zijn voor kortingsvouchers naar keuze én krijg je een gratis tompouce met je verjaardag. Bij registratie voor de meerHEMA-klantenpas op de Negenmaandenbeurs, ontvangen bezoekers een gratis bamboe babymutsje.

Thule

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Thule is een Zweeds bedrijf dat zich richt op het vervoer. Bijvoorbeeld handige bagagerekken voor op de auto maar met kinderen zijn de fietstrailers en zitjes een absolute aanrader. Ze hebben ook heel fijne buggy’s die je ook kan gebruiken voor het hardlopen met speciale banden. Wij hebben zelf de duo wagen en de opvouwbare fietskar van ze staan en zijn daar erg blij mee. Met twee kinderen vlak na elkaar hebben we daar veel gebruik van gemaakt.

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Dit jaar presenteren ze op de Negenmaandenbeurs naast de bekende middelen dit jaar de nieuwste producten. Zo hebben ze de lijn overgenomen van Yepp met fietsstoeltjes. Papa’s krijgen hier trouwens gratis koffie aangeboden! Thule brengt o.a. de nieuwe en kleurrijke Thule Yepp Mini en Maxi zitjes voor op de fiets mee naar de beurs. Daarnaast toont Thule de volledig nieuwe Thule Chariot-lijn. De bekende hardloopkinderwagens zoals de Thule Urban Glide en Thule Glide zijn natuurlijk ook te zien.

Joolz

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Joolz staat bekend om de kinderwagens waar echt overal aan is gedacht. Het bijzondere aan de kinderwagens van Joolz is dat je ze helemaal kan customizen. Ter voorbereiding op de Negenmaandenbeurs kon je meedoen aan een wedstrijd.

Nieuw bij Joolz zijn de essentials; Dit zijn babyaccesoires gemaakt van 100% biologisch katoen. Ze adsorberen vocht, reguleren warmte en zijn babyzacht. Van dekentjes tot nestjes. Bij aanschaf van een Joolz kinderwagen tijdens de Negenmaandenbeursperiode van ontvang je een Joolz Essentials nest (t.w.v. € 89,-) in een kleur naar keuze en unieke houten blokkendoos cadeau.

Maxi Cosi

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

i-Size is een nieuwe Europese regelwetgeving voor veiliger vervoer van kinderen in de auto, de i-Size regelgeving is in juli 2013 van kracht gegaan. Speciaal daarom heeft Maxi-Cosi de afgelopen jaren hard gewerkt aan een paar nieuwe modellen. Die voldoen aan deze veiligheidseisen en ook allemaal nieuwe ‘snufjes’ hebben zoals 360 graden kunnen draaien. Of een stoel voor kinderen vanaf vier jaar met isofix. Wist je trouwens dat in Scandinavische landen kinderen tot en met 6 jaar achterwaarts vervoerd moeten worden! Comfortabel en veilig! Ik heb de AxissFix en de Rodifix al mogen testen en ik zou ze iedereen aanraden.

Quinny

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Quinny komt op de Negenmaandenbeurs met een nieuwe buggy. Extra compact, lichtgewicht en comfortabel, de Zapp Xtra 2 heeft alles wat je zoekt in een buggy voor een opmerkelijke betaalbare prijs. Met de Quinny Zapp Xtra 2.0 vervoer je je kindje met veel gemak. De opvouwbare en verstelbare zitting maken de Quinny Zapp Xtra 2.0 een flexibele en compacte buggy. De zitting kan worden omgedraaid zodat je kindje naar jou gericht is, of lekker de ruimte in kan kijken. De buggy kan inclusief zitting tot 1 geheel worden ingeklapt die je ook nog eens heel gemakkelijk kan optillen aan een hengsel. De Quinny Zapp Xtra 2.0 wordt inclusief zitting, zonnekap, regenhoes, boodschappenmand, parasolclip en adapters voor Maxi-Cosi geleverd. Met de baby zitverkleiner of een Maxi-Cosi baby autostoeltje kun je de buggy al gebruiken vanaf de geboorte. De buggy is geschikt voor kindjes tot 15 kg (tot ongeveer 3,5 jaar). En, ook deze kan je helemaal in je eigen kleur en wens samenstellen!

Dubatti

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Niet op de planning, maar ook niet te missen was de stand van Dubatti. Na jaren van ontwikkeling en testen nu in Nederland. Sterk en licht, snel en wendbaar, makkelijk in te klappen en in hoogte verstelbaar. Deze wagens zien er gewoon schitterend uit. Groot was de verrassing toen hij op het frame van de wandelwagen ging staan. Dat is dus echt heel erg sterk! Of toen hij hem ging inklappen.

Nuna

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Nuna heeft een fijne collectie aan handige items voor baby’s en kinderen. De Nuna Leaf is toch wel de meest bekende; een heerlijke schommelstoel waarin je baby tot rust kan komen. Daarnaast hebben ze de Nuna Ivvi wandelwagen en de Nuna Pepp die heel compact opgevouwen kan worden en helemaal plat kan liggen. Tot slot hebben ze een reiswiegje. Op de stand in de Negenmaandenbeurs kan je alle producten in het echt bekijken en voelen.

Aerosleep

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Voor onze eigen kinderen hadden we ook matrasjes en hoezen van aerosleep. Als baby alleen het bovenste dekje en in het ledikant ook het matrasje. Als het om je kindje gaat wil je het veiligste. Ook als ze slapen, dan wil je wiegendood voorkomen. Sinds kort hebben ze ook kussens voor als je kind wat ouder wordt.

Aerosleep heeft een doel: baby’s veilig laten slapen. Door het ontwikkelen van producten van de hoogste kwaliteit gezinnen met kleine kinderen zowel ’s nachts als overdag, wanneer hun kleine prinsen en prinsessen slapen, een grotere gemoedsrust geven. AeroSleep heeft altijd al een pioniersrol vervuld op het vlak van slaapveiligheid voor baby’s door permanent te investeren in producten die de veiligheid van slapende kinderen verhogen.

Aeromoov

et instant reisbed van AeroMoov zet je op en vouw je op in slechts enkele seconden! Het is superlicht en compact en je neemt het overal mee naartoe. Bovendien beantwoordt het aan de strengste veiligheidsnormen. Snel opzetten en opbergen in slechts 2 seconden Licht, weegt minder dan 5kg Compact 2 niveaus: basisniveau + tussenniveau voor baby’s tot 2 maand Overal te gebruiken Kwalitatieve matras

Aerosleep heeft ook iets nieuws; de Aeromoov. Een superhandig en vederlicht campingbedje dat ook nog eens snel en makkelijk op te zetten is! Het instant reisbed van AeroMoov zet je op en vouw je op in slechts enkele seconden! Eenmaal opgevouwen is het ook enorm compact en neemt dus geen halve achterbak in als het een nachtje bij oma gaat logeren. Blijft er meer ruimte over voor de knuffels ;-) Je kind kan op twee niveau’s slapen of spelen. Bovendien beantwoordt het aan de strengste veiligheidsnormen.

CottonBaby

et instant reisbed van AeroMoov zet je op en vouw je op in slechts enkele seconden! Het is superlicht en compact en je neemt het overal mee naartoe. Bovendien beantwoordt het aan de strengste veiligheidsnormen. Snel opzetten en opbergen in slechts 2 seconden Licht, weegt minder dan 5kg Compact 2 niveaus: basisniveau + tussenniveau voor baby’s tot 2 maand Overal te gebruiken Kwalitatieve matras

Als je op zoek bent naar beddengoed moet je zeker even gaan kijken bij Cottonbaby. Al bijna 20 jaar ontwerpen en produceren zij beddengoed in Nederland. Van wieg, ledikant, juniorbed tot 1- persoonsbed, gemaakt van 100% katoen. Het beddengoed heeft zachte kleurtjes en is lekker zacht. Wat heel bijzonder is is dat mocht je zo’n fan zijn van de stof en ze willen gebruiken voor de gordijnen of het aankleedkussen dan kan je de stof ook per meter bestellen. Zo kan je de hele kinderkamer op elkaar afstemmen.

Annie-Do-It-Yourself

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Creatieve ouders moeten zeker even een kijkje nemen bij deze stand. Annie is een jong bedrijf dat staat voor doe-het-zelf, met name als het gaat om het zelf maken van babyartikelen. Niet alleen leuk om zelf mee aan de slag te gaan zodat je iets unieks krijgt, maar scheelt ook nog eens in je portemonnee. Ze hebben een boek uitgegeven ‘Babyuitzet zelf maken’ in 23 projecten. Deel 2 verschijnt in de loop van 2017. Mocht je het spannend vinden dan organiseren ze ook workshops zodat je samen aan de slag gaat.

Dermocare

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Een bekend merk met baby- en kinderproducten is Dermocare. Zij hebben veel diverse lijnen die mild zijn en speciaal zijn ontwikkeld voor de babyhuid. De verpakking is voorzien van de favoriete karakters van je kind. Van Freek Vonk, tot en met Nijntje of Dora. Zodat in bad gaan en haren wassen nog leuker wordt!

Dit jaar presenteren ze op de beurs een nieuwe lijn; namelijk de Teletubbies. Nu deze in 2016 weer op de tv zijn verschenen hoort er natuurlijk een eigen lijn bij! Op de beurs hebben ze trouwens een hele fijne aanbieding waarbij je zelf een pakket mag samenstellen en een handige goodie krijgt. Ook zeker een aanrader voor ouders met oudere kinder!

Dr. Leenarts

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

We zijn ook nog even bij Dr. Leenarts langsgewipt. Dit zijn erg fijne producten, maar dit jaar heeft ze weer iets nieuws. Namelijk zonnebrand. Niet met spf 50 maar spf 30 omdat dat meer dan voldoende is voor kinderen. Ze heeft ze in drie formaten waaronder een die handig in de tas past met schroefdop zodat de kans op lekken minder is. Ideaal!

Weleda

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Het is de missie van Weleda om de natuur bij ons terug te brengen. Al sinds 1921 doen we alles om de natuur beter te begrijpen en te benutten. Om producten te ontwikkelen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Met zorg voor zowel de buitenkant als de binnenkant. Speciaal voor de (zwangere) moeder en baby hebben ze daarom een lijn ontwikkeld waarmee je op de Negenmaandenbeurs kan kennismaken. We kregen uitleg over de diverse producten door de productmanager Moeder & Kind. Ze hebben de ‘standaard’ gele flesjes met producten zoals billenbalsem, bodymilk, crème bad en verzorgende olie en witte producten met witte malva voor de gevoelige babyhuid. Voor de zwangerschap en tijdens de kraamtijd is er onder andere borstvoedingsthee, perineum massageolie en zwangerschapsolie.

MAM

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

MAM ontstond midden in de jaren zeventig om de keuze tussen een aantrekkelijk design of medisch beproefde functionaliteit te laten verdwijnen door producten aan te bieden die aan beide eisen voldeden. Zo werd er in samenwerking met artsen, wetenschapsters en ontwerpers een speen ontwikkeld die zowel formeel als functioneel een krachtig signaal gaf.  Zo ontstond de onderneming MAM. Met naast de speentjes ook babyflesjes en bekertjes, borstvoedingsproducten, mondverzorging en bijtringen, servies, ontwikkelingsspeelgoed en producten om schoon te maken.

Difrax

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Als je al kinderen hebt dan ben je vast wel bekend met de S-fles van Difrax, wij in ieder geval wel. Hebben met twee kinderen hier dankbaar gebruik van gemaakt, al is het maar van de service dat als er iets kapot gaat en dat onder de garantie valt je een nieuwe krijgt. Want eigenlijk zijn ze niet kapot te krijgen. Speciaal aan deze fles is niet alleen de S-vorm zodat hij fijner drinkt maar ook dat je de achterkant kan losschroeven om hem goed schoon te maken en krampjes mee minimaliseert.. Deze is nog steeds razend populair en is dit jaar vernieuwd. Ze hebben er in Frankrijk dan ook niet voor niets een prijs mee gewonnen. Daarnaast vieren ze een 50-jarig jubileum en dat laten ze niet zomaar voorbij gaan. Ze komen namelijk met een gouden collectie waarbij de bedrukking in het goud is.

Negenmaandenbeurs 2017 Rai amsterdam - Mamaliefde.nl

Kortom, het was een hele lange dag met veel informatie en indrukken. Maar absoluut de moeite waard. Gelukkig dacht iedereen er hetzelfde over, dus zal er vast een herhaling plaatsvinden! We zijn ook overal verwend met de leukste goodiebags en producten waar ik nog een aparte blog over zal schrijven. Met vier andere bloggers in de auto ziet dat er zo uit…

Wat was jouw favoriet op de Negenmaandenbeurs?