Afgelopen weekend zijn we heerlijk een weekendje weg geweest. We zaten in een huisje, enkel gescheiden door een dijk van het strand. Zodat je ’s avonds in slaap valt met het gebulder van de zee. Prima manier om in slaap te vallen. Natuurlijk zijn we ook naar het strand geweest. Meestal als we naar het strand gaan nemen we een boterhamzakje mee zodat we van alles kunnen verzamelen. Het aantal schelpjes op dit strand dat grenst aan de Oosterschelde viel stiekem wel tegen. Toch hebben we er een paar gevonden. Het waaide ook erg hard waardoor het stiekem best koud was, erg lang zijn we niet gebleven. Toen we aankwamen en we nog niet in het huisje terecht konden, had ze samen met manlief al een rondje gelopen en kwam ze terug met een stok en wat katjes. Wat dat betreft is ze een echte verzamelaar. Tel daarbij op wat blaadjes, stokken, madeliefjes en narcissen die onze dochter niet kon laten staan (hetgeen we niet stimuleren) en we hadden een mooie verzameling schatten uit de natuur.

Lees ook: 9 Praktische tips om een boeket bloemen te verzorgen zodat ze langer mooi blijven

Gisteren was het heerlijk weer dus hebben we lekker ‘gepuzzeld’ met deze schatten. Nadat ik de stokjes en narcissen met hun lange stengels had neergelegd, heb ik haar laten zien hoe ze er een mandala van kan maken. Heel zorgvuldig kregen de madeliefjes en de blaadjes hun plekjes. Gevolgd door de schelpen, die er nonchalant omheen werden gestrooid. Misschien geen perfecte bloemenmandala, je kan zoveel mooiere vinden online. Ze heeft het echter zelf gemaakt en was erg trots op het resultaat. Papa moest meteen naar buiten, om het te bewonderen. Iedere keer als we daarna het huisje in- en uitgingen was het weer ‘mooi’.

DIY: Bloemen mandala maken met kinderen - Mamaliefde

Ik blijf het zo bijzonder vinden om te zien dat peuters zo geïnteresseerd zijn in de natuur en wat er om hen heen bevindt. Veel speelgoed hadden we daarom ook niet meegenomen. Ze zoeken vaak zelf wel iets om mee te spelen. Een superleuke activiteit om samen met je kinderen te doen in de lente. Of je nu bij een bos, strand of weiland woont. Overal vind je weer andere schatten. Natuurlijk ook leuk idee om in het kader van Pasen iets leuks van te maken met eieren etc.

Als alternatief kan je naast mandala’s ook heel mooie tekeningen maken met verschillende kleuren bladeren. Dan krijg je meer het mozaïekidee.

Ga jij vaak de natuur in met je kinderen?