De zesde van de 7 B’s die centraal staan bij Natuurlijk Ouderschap is Baby wearing. Je baby dragen, I love it. Al tijdens de zwangerschap kwam ik dit tegen en moest en zou ik dit proberen. Dit kan op je arm, in een doek of in een drager. Draag de baby zoveel mogelijk en laat hem bijvoorbeeld ook lekker zijn middagslaapjes op jouw lichaam doen in een doek. Dit is goed voor de binding met je kind en creëert een veilige basis voor je hem. Ook leert je kindje ontzettend veel omdat hij meekijkt met jouw dagelijkse bezigheden. Zelf kozen we ervoor om dit in bepaalde situatie toe te passen. We hebben ook een box en laten ze ook op de grond spelen. Op een kleedje op de vloer, of lekker in het kunstgras. Met, omdat het kan, lekker veel draagfoto’s.

Lees ook: Baby draagdoek knopen; Tutorials hoe op buik, rug, heup of met gezicht naar voren?
Lees ook: Welke draagdoek voor je baby? Inclusief voordelen en nadelen van dragen 
Lees ook: Attachment parenting; natuurlijk ouderschap

Rekbare draagdoek

Al voor de geboorte van onze dochter had ik besloten om dat te proberen en een bykay draagdoek aangeschaft. Een neutrale in antraciet kleur, het geslacht was namelijk onbekend. En antraciet is neutraal, dus ook goed te combineren met kleding. Heerlijk vond ik het om onze dochter dichtbij me te hebben. Overal ging ze mee, naar het strand, in de stad of op de markt. Ideaal als je op de Haagse Markt op zoek bent naar bruidsmeisjesjurken, geen gedoe met wandelwagens en enkels. Ook papa droeg haar regelmatig, hij was echt een trotse vader. Gelukkig maar, want ze had erg veel last van draagkrampjes, dan is het samen zijn altijd fijn.

Ze lag echter ook regelmatig in de wandelwagen, ik bekeek gewoon per situatie wat ons het handigste leek.

Onze zoon hebben we in het begin ook heerlijk in deze doek gedragen. Wederom vooral tijdens uitstapjes. Binnenshuis hebben we het nauwelijks gebruikt, behalve dan tijdens de darmkrampjes van onze dochter. Misschien niet helemaal puur natuurlijk ouderschap, maar ik was ook heel blij met onze schommelstoel.

Tussenoplossing

Natuurlijk ouderschap: babywearing - mamaliefde

Het werd mij tijdens de tweede zwangerschap al snel te zwaar om onze dochter te dragen en kreeg last van mijn rug. We hebben haar nog een aantal keer in een draagzak gehad. Dit was echter geen ergonomische draagzak, dus wel in beperkte mate. Erg handig als je een bergwandeling wilt maken in de Oostenrijkse Alpen! Kon ze lekker bij papa op de buik rondkijken.

Ergonomische drager

Nu onze zoon groter wordt,  merk ik dat hij meer behoefte heeft aan ruimte. Een geweven doek zag ik niet zitten, eigenlijk zonder duidelijke reden. Misschien wel nog wel het meeste vanwege het gemak van de gespen. Dus hebben we een ergonomische draagdoek aangeschaft. De zomerversie van de manduca, een mooie zandkleurige. Die gebruik ik bijna dagelijks, onze zoon vind het namelijk ook heerlijk om lekker in de box te liggen en rond te kijken. Als we er op uit gaan, gaat hij vaak bij mij op mijn buik, de rug hebben we een keer geprobeerd maar vind ik hem nog te klein voor. Ideaal als de oudste dan, in ieder geval met het boodschappen doen in de buggy zit, of anders zelf loopt. Ik krijg er altijd veel reacties op, zeker bij de kassa.