De kinderen genieten er van om een weekendje weg te zijn. Op zich maakt het ze niet zoveel uit waar we heen gaan; zij vermaken zich overal wel. Toen ik gevraagd werd om een weekendje naar Natuurcamping de Lemeler Esch te komen twijfelde ik ook geen moment. Wij houden van de natuur, de kinderen weten zich altijd prima te vermaken dus ik had bewust ook het speelgoed thuisgelaten. Daarnaast is de regio van De Vechtstreek schitterend, weer eens wat anders dan de Randstad. Omdat het vrij last-minute was, kon manlief niet mee en ging ik gezellig een weekendje weg met Marguerita en haar dochters.

Lees ook: Kindvriendelijke camping Nederland; 23 leukste kindercampings klein of met overdekt zwembad
Lees ook: Overijssel met kinderen wat te doen? Leukste activiteiten, goedkope uitjes, bezienswaardigheden en tips dagje uit

Natuurcamping de Lemeler Esch

De camping ligt aan de doorgaande weg tussen Ommen en Lemele. In Google Maps staat het duidelijk aangegeven dus we hadden het snel gevonden. Alleen jammer van de files op vrijdagmiddag, maar ja daarom ontsnapten we ook graag de Randstad ;-) Toen we door Ommen heen reden voelde ik me toch een soort van ‘thuis’, daar ben ik een aantal jaar iedere zomer geweest en kom ik nu nog iedere vijf jaar met de reunie van de studentenvereniging.

Vanwege de file waren we wat later en was de receptie al gesloten. Onderweg had ik al wel even gebeld, zodat ze een tasje met informatie en de sleutel klaar hadden liggen bij het Boscafé (het restaurant) zodat we toch gewoon naar binnen konden. We kregen een sleutel voor het huisje en een key voor de slagboom. Gelukkig kon ik tot aan de bungalow rijden waar we dat weekend zouden verblijven. Per accommodatie mag je ook 1 auto laten staan.

Terwijl ik alles ging uitladen en ging koken (het was ondertussen al zeven uur) hadden de kinderen al een aantal speeltuintjes gespot en gingen ze direct ipv op een kroegenjacht op een speeltuinenjacht. Zo af en toe hoorde ik ze tijdens het spelen, zodat ik ze toch een soort van ‘in de gaten konden houden’.

Meer informatie over deze camping vind je hier.

De accommodatie

Het is een camping, je kan hier dus goed terecht met je tent, caravan of camper. Heb je geen eigen overnachtingsmogelijkheid; dan kan je ook een accommodatie huren. Afhankelijk van met hoeveel personen je bent, je budget en wensen is er heel wat mogelijk. Voor één of enkele nachtjes kan je al terecht in een trekkershut, voor groepen zijn er speciale villa’s, houd je van de natuur, kan je terecht in een natuurhuisje, wil je toch een soort van kamperen (meer glamping) dan ga je voor de bungalowtent, zelf hadden we een fijne zespersoonsbungalow met drie slaapkamers. De bungalow is voorzien van alle luxe; je hebt een ruim terras, tv, keuken voorzien van oven en vaatwasser, ruime badkamer met douche en los toilet. Het is ook sfeervol ingericht met kaarsjes, schilderijtjes en sfeerverlichting zodat je niet het gevoel hebt in een basic huisje te zitten. Heel leuk is ook het verschil in hoogte en de nis in het zitgedeelte met deuren naar buiten.

Als extraatje kan je een sauna of hottub of hotcub bij je bungalow boeken. Aangezien het verwarmde buitenzwembad pas vanaf de meivakantie geopend is, kregen we de hotcub bij het huisje waar de kinderen even heerlijk konden spetteren.

Kamperen

Kom je liever met je eigen tent, caravan, camper of vouwwagen? Geen probleem. Je kan ook prima kamperen op een van de vele velden. Ieder veldje heeft zijn eigen speelgelegenheden. Verspreid over de camping liggen er meerdere sanitaire voorzieningen, zodat je nooit heel ver hoeft te lopen. De kampeerplaatsen zijn erg ruim zodat je alle ruimte hebt. Het gras wordt goed onderhouden, zodat je ook geen last hebt van zand etc.

Boscafé

Of je nu op de camping verblijft, of als wandelaar toevallig langs komt. Iedereen is welkom op het terras of in het restaurant van het Boscafé. Voor een lekker warm kopje koffie met appelstrudel of krentenwegge (ook typisch Twents), of een warme lunch of avondmaaltijd. Op het terras staat een vuurkorf die ook aan gaat zodat je ook buiten heerlijk warm en sfeervol kan zitten.

Kindvriendelijke camping

Ondanks dat het een natuurcamping is, is het ook een zeer kindvriendelijke camping en hoeven zij zich niet te vermaken. Zo heeft ieder kampeerveld een of meerdere eigen speeltuintjes, van een klimtoestel, zandbak en schommel tot en met uitgebreidere speelplekken. Zodat je vanaf je verblijf een oogje in het zeil kan houden. De camping is niet heel groot, dus ze kunnen ook heel goed zelf op een soort speeltuintjesjacht en een kijkje nemen bij de andere speeltuinen.

Op zoek naar meer avontuur, dan biedt het speelbos naast het theater meer uitdaging. Hier kunnen ze lekker spelen en klimmen in de natuur. Er is ook een ropecourse met diverse touwbanen.  En bij het achterste kampeerveld vind je zelfs een speelvijver met diverse speelelementen, water en een strandje waar ze heerlijk met zand en water kunnen aanmodderen.

Slecht weer? Bij de hooiberg naast het boscafé vind je een binnenspeeltuin. Hier kunnen ze lekker klimmen op een traktor, hangt een touw, een glijbaan en kunnen ze bovenop een paard of de wagen klimmen.