Rainbow Dash, Rarity, Pinky Pie,  Applejack, Fluttershy en Twilight Sparkle. Wie kent ze niet? De My Little Ponyvrienden. Deze zomer komen ze naar je toe! Ga jij dus niet op vakantie of ben je op zoek naar een leuke activiteit, dan is dit echt een aanrader. Afgelopen vrijdag was het zover; de grote kick-of van de My Little Ponytour. Als kind was ik al fan van My Little Pony. De paarden bestaan sinds de jaren ’80, en waren destijds al zeer populair.  Ik vond het heerlijk om allerlei creaties met de haren te maken terwijl ik luisterde naar het cassettebandje vol met hun avonturen. Ik dacht dat het echt iets van vroeger was, totdat ik aankwam bij de vriendenbus…

My Little Pony tour

In een enorme roze touringcar, hoe kan het ook anders, touren de paarden deze zomer door Nederland. Op deze manier kan jij samen met My Little Pony magische avonturen beleven! Zo kan je samen op de foto met My Little Pony, zijn er leuke spelletjes en ontdek je vanalles over de wereld van My Little Pony! In kleine groepjes van 6 kinderen onder begeleiding ga je de bus in. Dit wordt geadviseerd vanaf drie jaar. De belevenis duurt ongeveer 20 minuten, vooraf kan je je niet aanmelden maar er wordt getracht de wachtrij zo kort mogelijk te houden. Je gaat niet met lege handen naar huis; na afloop krijg je een leuke My Little Ponygoodiebag mee naar huis. Nieuwsgierig wanneer ze bij jou in de buurt komen? Ga dan naar de speciale website van My Little Pony on tour. Je kan ze ook volgen via Instagram of Facebook.

Waarom de My Little Pony tour een aanrader is

In de serie My Little Pony draait alles rondom vriendschap. Als je met je vriendinnetjes bent of met andere kindertjes ben je nooit alleen. Daarom is deze activiteit ook alleen met kinderen. Je begint voor de bus op de enorme landkaart van Equestria. Alle kindjes vertellen hun naam en wijzen aan waar in Equestria ze nog best eens zouden willen wonen. Mijn dochter koos het kasteel, dus ik help haar hopen. Vervolgens gaan de kinderen met één van de aanwezige lieftallige dames de bus in waar ze een heuse cutiemark mochten uitzoeken voor op hun wangetjes. Een cutiemark is het symbool dat elk My Little Pony heeft op haar achterkant en wat haar uniek  maakt. Met nog een maskertje op gingen de kinderen op de foto, die ze ook direct meekregen. Ondertussen kon je in de bus bewonderen wat er allemaal van My Little Pony verkrijgbaar is. Ik weet in ieder geval een heel klein meisje, die graag een droomkasteel zou willen hebben.

Nadat iedereen op de foto was gezet, verlieten ze de bus om buiten een heerlijk spelletje domino te spelen. Samen uiteraard, want in je eentje is het niet zo leuk als met vrienden. En als je nog niemand kent kan een spelletje een leuke manier zijn om nieuwe vrienden te maken, toch? Het was een prachtig gezicht om al die kindjes in goede harmonie een spelletje te zien spelen. Als beloning kregen ze daarom ook allemaal een welverdiende goodybag.

Is het de moeite waard? Jazeker! Elk kind dat meedeed aan de tour zag ik glunderen van blijdschap. Alhoewel ouders niet de bus mee inmogen, heeft ook geen enkel kind erom gevraagd. De dames, die het begeleiden, doen het ook met zulk enthousiasme dat het niet anders kan dan dat je aangestoken wordt met blijdschap. Het kost niet veel van je tijd, dus als je je kleine meid blij wilt maken, loop je even langs.

En er is meer!

Nieuw is ook de My Little Ponyshop in de Toys XL in het Alexandrium te Rotterdam. Een winkel die alleen maar spullen van My Little Pony verkoopt. Natuurlijk mag het kasteel niet ontbreken en zijn er veel hoefijzers. Bovendien hebben ze het kleertjes, de pluche variant en nog allemaal My Little Pony’s zelf inclusief accessoires. En om eerlijk te zijn; ook nog eens voor een schappelijk prijsje. Wil je vanuit huis het gehele My Little Pony assortiment bekijken? Klik dan hier.

Kan jij geen genoeg krijgen van My Little Pony? Zo kan je online lid worden van de My Little Pony Vriendschap Club. Naast de serie “My Little Pony: vriendschap is betoverend” dat uitgezonden wordt op RTL Telekids en beschikbaar is op Netflix zijn er ook een aantal films. Wist je trouwens dat er hard gewerkt wordt aan een nieuwe My Little Ponyfilm die in 2017 uitkomt?

Winactie

wpid-2015-02-21-09-04-46_deco1-1024x1024

In samenwerking met My Little Pony mag ik ook nog eens een gave prijs weggeven. Wil jouw dochter ook graag thuis met het My Little Pony Twilight Sparkle’s Regenboog Kasteel spelen? Doe dan mee. Laat dan hieronder een reactie achter, voorzien van een geldig e-mailadres of facebookpagina zodat ik met de winnaars contact kan opnemen. We waarderen het heel erg als je onder het bericht op de facebookpagina van Mamaliefde en My Little Pony een like geeft, deelt of een reactie achterlaat. De winnaar ontvangt volgende week zondag een mailtje.

stories

miriam

Blogger at Meer van Mir
Ik ben moeder van 3 prachtdochters en werk 4 dagen per week als juriste. Het gezin is voor mij de grootste rijkdom. Het leven is een stuk interessanter sinds de Muppets er zijn
mlgoudsmit@hotmail.com'