Miskopen babyuitzet - Mamaliefde.nl

Zwangerschap baby-uitzet musthaves

De serie rondom musthaves die spontaan gegroeid is doet het erg goed. Blijkbaar vinden jullie het erg interessant om te lezen welke onderdelen er tot de uitzet horen en waar ik veel aan heb gehad. Daarom leek het me leuk om er vandaag eentje te delen over de zwangerschap. Vaak hoor je dan bijvoorbeeld het voedingskussen om te slapen. Dat geldt niet voor mij, ik heb het wel geprobeerd maar vond het een onding. Sliep er nog slechter door. Nieuwsgierig naar wat voor mij wel echt musthaves waren:

Lees ook: Overzicht & inhoud gratis Zwangerschaps- en Babyboxen 

Buikband

Tijdens de eerste zwangerschap zag je nauwelijks dat ik zwanger was, zelfs niet toen ik de veertig weken gepasseerd was. De situatie dat je samen met je schoonzus die even lang zwanger is op de negen maanden beurs rondloopt en zij overal aangesproken wordt en jij niet is niet vreemd. Of dat je in de bus zit op de zwangerschapsstoel en er iemand, net iets te hard, een opmerking maakt over dat je wel mag opstaan ofzo. Daarom droeg ik altijd graag een buikband. Zodat het toch zichtbaar was dat er een baby in mijn buik zat.

Lees ook: Checklist wat je moet regelen na bevalling?

Echo lijstje

Het klinkt misschien heel erg simpel en eenvoudig, maar ik vond de speciale lijstjes die je hebt om echo’s in te bewaren echt geweldig. Deze stond op een goede zichtbare plek in de woonkamer. Iedere keer als er een nieuwe echo was geweest kwam er een nieuwe foto voor in de plaats. Geweldig om daar zo van te mogen genieten. Toen zeker was dat ik bij de tweede zwangerschap zwanger was van een zoontje kwam er ook een blauw strikje op.

Lees ook: Overzicht van echo’s tijdens de zwangerschap

Zwangerschapslingerie

Tijdens die negenmaandenbeurs kocht ik in een opwelling, want het was in de aanbieding, een aantal bh’s. Dit waren zowel een zwangerschapsbh als voedingsbh en de beste investering ever. Sterker nog, zelfs nu een jaar nadat ik borstvoeding heb gegeven draag ik ze nog! Een goede bh is zo ontzettend belangrijk, als je zwanger bent en je borsten beginnen te groeien, wat stiekem best wel wennen is. Of als je borstvoeding geeft zodat je je niet eerst helemaal hoeft te ontkleden.

Lees ook: Checklist wat moet je regelen tijdens de zwangerschap en voor de bevalling?

Contractiemeter app

Aan het einde van de zwangerschap heb ik hier heel veel aan gehad. Iedere keer als het, achteraf vals, alarm was stelde ik hem in. Om na een paar krampjes te moeten constateren dat het nog niet zo ver was en het weer weg zakte. Ook andere apps zoals spelletjes om te doen voor die ellenlange nachten die je niet slaapt waren ontzettend onmisbaar. In die tijd heb ik ook enorm veel tijd door gebracht op pinterest, om alvast allemaal ideeën op te doen voor als de baby er straks was.

Lees ook: De handigste apps en sites tijdens de zchecklwangerschap

Slippers

Nog, een soort van, kledingstuk waar ik niet zonder kon. Namelijk slippers. Bij de eerste was ik uitgerekend aan het begin van de zomer en het was enorm warm. Mijn voeten waren dan ook opgezwollen tot maatje giga. Alleen op die slippers kon ik nog rondlopen. Bij de tweede heb ik ook heel lang, volgens mij nog tot half oktober, rondgelopen op slippers totdat het gewoon echt te koud werd.

Lees ook: 25 zwangerschapssymptomen waaraan je zwangerschap kan herkennen

Waar kon jij niet zonder tijdens je zwangerschap?

Bron uitgelichte afbeelding Shutterstock

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.

Comments ( 2 )

  • Een voetenbankje/poef/hocker (hoe je het maar noemen wilt), om mijn benen omhoog te kunnen leggen 🙂

  • Wat een origineel lijstje hahaha. Ik zou andere dingen niet kunnen missen… Je geeft me wel inspiratie 😉

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top