“Geflipt!” wordt er hard geroepen door de kamer. “Ah nee, ik had net de stropdas”, is de reactie. “Hij wordt beschermd door de kaas hoor” volgt vervolgens. Waar heb ik het dan over? Het spel Muisgeflipt. Wat een geniaal spelletje!!! Je moet snel, alert en scherp zijn om Muisgeflipt te kunnen winnen. Het is dus ook leuk voor volwassenen om te spelen (kaasje erbij ?). Volgens de maakster is her geschikt vanaf 4 jaar. Persoonlijk vind ik dat vrij jong. Ik zou zeggen vanaf 6 jaar om een beetje mee te kunnen doen. 

Het spel bevat 32 muizen en 9 kazen. Daarnaast krijgt iedereen kledingstukkaarten op hand. Elke beurt wordt één muiskaart open gelegd. Heb je het kledingstuk in d’r hand wat de muis draagt dan leg je snel je kaart er op. De eerste krijgt de muis en daarmee een punt. Maar als de open kaas hetzelfde is als de muis heeft krijg je het kaasje en dat is een strafpunt. Je kan ook niets hebben en alle kaarten omgedraaid op de muis leggen en hard “geflipt” roepen. Klopt het dan wordt de muis onderop de stapel gelegd. Heb je toch het kledingstuk dan leg je deze omgekeerd bij je zelf neer. Heb je 3 omgekeerde kaarten mag je niet meer flippen. Zijn de muizen- of kaaskaarten op? Dan is het spel over en worden de punten geteld.

Het is dus een rap spelletje. Elk potje duurt ongeveer een kwartiertje. Dat is voor de papa’s en de mama’s ook wel zo fijn. Ook omdat je echt de aandacht erbij moet houden is het handig dat het niet te lang duurt. Kortom, een leuk en niet al te moeilijk spelletje!

miriam

Blogger at Meer van Mir
Ik ben moeder van 3 prachtdochters en werk 4 dagen per week als juriste. Het gezin is voor mij de grootste rijkdom. Het leven is een stuk interessanter sinds de Muppets er zijn
mlgoudsmit@hotmail.com'