Na die dagen van regen was het schitterend weer. Gelukkig maar, want we waren uitgenodigd om in Amsterdam naar het MOTY festival te komen.Inclusief de uitreiking van de vier Mama Of The Year Awards. Allemaal georganiseerd door Fabulous Mama in de Tolhuistuin. Voor het eerst dat ik in Amsterdam kom en met de veerpont het IJ oversteek. Zoonlief had ik ondergebracht bij oma, lekker rustig voor hem en de peuter dochter mocht gezellig mee. Er was namelijk een speciale kids area ingericht. Ideaal toch?

Fabulous Mama & Family - Mama of the year awards MOTY festival - Mamaliefde

Ik had om twaalf uur afgesproken met Nicole aan de IJ-zijde om eerst even wat outfitfoto’s te schieten voor de winactie van Didi die gisteravond gelijk online kwam. Met het water op de achtergrond, toch weer eens een andere omgeving. Daar kwamen we ook de mama’s Samantha, Josan, Judith en Rory tegen zodat we met een gezellig clubje de boottocht maakten. Aan de overzijde was het een kleine drie minuten lopen.

Fabulous Mama & Family - Mama of the year awards MOTY festival - Mamaliefde

Fabulous Mama & Family - Mama of the year awards MOTY festival - Mamaliefde

We waren ruim op tijd dus konden nog even gezellig in het zonnetje wachten tot de laatste voorbereidingen klaar waren.

Kids Corner

Nadat we de jassen die dankzij het zonnige weer overbodig waren hadden weggebracht bij de garderobe gingen we als eerste naar de Kids Area. Hier waren een aantal tafeltjes neergezet met verschillende activiteiten, een speelkleed voor de kleine kinderen, tipi’s, grotere tafels met activiteiten en nog veel meer spelmateriaal. Allemaal vrolijk aangekleed met slingers en tafelkleedjes. Het was een erg gezellige boel en dochter liep van het een naar het ander. Bij de popcorn bleef ze staan. Ideaal, kon ik haar even in de veilige handen achterlaten van My Greatest Party om even rustig een rondje te lopen. De nanny’s ook op het event van Opel Karl waren geweest en een zeer goede indruk op me hadden achtergelaten. Zelfs door een van hun werd ik herkend…

Na een rondje had ze het weer gehad en wou ze weer graag spelen. Tijd dus om terug te gaan naar de kids area. Er bleken nog veel meer activiteiten te zijn die we eerder die middag niet hadden gezien. Zo waren er al een aantal bakken neergezet met speelzand. Dat doet het natuurlijk altijd goed. Waren er cakejes om te versieren en was er de mogelijkheid om je te laten schminken.

Festival gevoel

Fabulous Mama & Family - Mama of the year awards MOTY festival - Mamaliefde

We begonnen bij een paar stands waar we uitleg kregen over de Agroposta limonade, die verpakt zijn in een handig zakje per portie. Ideaal dus om mee te nemen zodat je alleen nog water moet toevoegen. De limonade was verkrijgbaar in zeer bijzondere smaken zoals lavendel en salie. Ik heb de citroen en framboos mogen proeven en die waren erg lekker. Wel een beetje zoet. Het volgende kraampje was ook gevuld met heerlijk eten. Daar kwamen we later nog terug.

Fabulous Mama & Family - Mama of the year awards MOTY festival - Mamaliefde

Eerst op weg naar de cocktailworkshop. Aan de bar konden we aan de slag om zelf onze cocktail te mixen. Met de keus uit het wat zoetere Johny Walker  of een iets bittere gin. Met wat frisse drank en de nodige portie fruit voor smaak en kleur. Erg leuk om met de dames aan de slag te gaan. Hierna zijn we maar gelijk gaan zitten zodat we hier rustig van konden genieten. Af en toe even opstaan om te zien hoe peuter nog steeds heerlijk aan het spelen was.

Konden we nog heerlijk terecht bij de standjes van Vrouw met de baard voor de fusion keuken van onder andere risottoballetjes, een of andere Indiase hap en mini hamburgers Japanse stijl. Die vond dochter ook wel erg interessant er uit zien dus ze kwam er gezellig bij zitten. Het was allemaal erg lekker. Ondertussen begon de zon ook steeds meer te schijnen zodat de vesten lekker uit konden.

Fabulous Mama & Family

Fabulous Mama & Family - Mama of the year awards MOTY festival - Mamaliefde

Voor dit festival waren er ook een aantal lezeressen van Fab mama uitgenodigd. Heel leuk dat de redactie daarom ook een Meet & Greet had georganiseerd zodat je eens kon kennismaken met de creatieve masterminds achter dit gezellige blad. We hoorden dat we als ‘social influencers’ waren uitgenodigd, klinkt toch wel iets leuker dan alleen ‘mamablogger’. Er werd ook gevraagd wie de creatieve mommy was, twee andere bloggers hadden het namelijk al over mij gehad… Nog even en ik wordt berucht… Ik werd ook al een paar keer aangesproken met ‘jij bent toch Linda…’ Stiekem best wel bijzondere ervaring om zo herkend te worden, nu alleen nog uitvinden hoe daar mee om te gaan.

De redactie stelde zich voor en wat hun taken waren en we kregen uitleg over de nieuwe opzet van de Fabulous Mama & Family, die zich vanaf vandaag niet alleen richt op mama’s (van baby’s) maar ook op kinderen van 1 tot 12 jaar. Sterker nog, het nu 164 bladzijde tellende blad heeft zelfs een kinderkatern. Op de cover prijkt er ook een foto van een fabulous family waarvan de gezinsleden jong en oud de eindredactie overnemen van dit blad. Ook komt er een volledig nieuwe website die wordt gerund door de redactie. De family opzet heeft trouwens wel gewerkt; diezelfde avond heeft manlief nog de hele nieuwe vernieuwde versie doorgebladerd!

Hippie markt

Na de kennismaking gingen we verder met het rondje over het terrein. Er waren een aantal kraampjes met onder andere decoratie materiaal, schoenen en meer. Ook waren Mom in Balance en Your Style Lab aanwezig om al dan niet deel te nemen aan een workshop of een stijladvies. Lekker interactief opgezet.

L’Óreal Paris Happy Beauty Workshop

Al snel werden we echter door een van de dames ‘geronseld’ om deel te nemen aan deze workshop van L’Óreal Paris. Dit bleek een korte workshop van ongeveer een kwartier te zijn waarin we uitleg kregen over hoe je het beste een lipstick kan aanbrengen. Compleet met het eerst camoufleren met behulp van een foundation, het matteren met een poeder en tot slot het ‘kloppend’ aanbrengen van de lipstick al dan niet met behulp van een lippenpotlood. Wel leuk om te horen hoe een visagist dit doet.

Daarna kregen we ook een korte toelichting over de samenwerking van L’Óreal met Free a Girl. Een organisatie die meisjes en vrouwen redt uit de prostitutie. Elf oktober is het Wereldmeisjesdag en daarom doneert LÓreal deze maand van iedere aankoop van een lipstick een bedrag aan dit goede doel. En roepen ze iedereen op om die dag een selfie te maken met de #freeagirl en #omdatzehetwaardis. In de photoboot stond een fotograaf klaar om je gelijk op de foto te zetten. Dit vond dochter toch wel een beetje spannend. Tijd om terug te gaan naar de Kids Corner.

Mama of the Year Awards

Fabulous Mama & Family - Mama of the year awards MOTY festival - Mamaliefde

Aan het einde van de middag was het dan tijd voor het ‘officiële’ gedeelte, namelijk de uitreiking van de vier Mama of the Year Awards. Dit jaar alweer voor de zevende keer, en voor het eerst in deze nieuwe opzet.

Fabulous Mama & Family - Mama of the year awards MOTY festival - Mamaliefde

© Photography: Joni Israeli

Als eerste de business mama of the year, deze titel  ging naar José Woldring van The Media Nanny. José vertegenwoordigt DJ’s en inmiddels heeft ze o.a. Martin Garrix en Sunnery James & Ryan Marciano onder haar hoede. Vervolgens ontving de Nederlandse actrice en schrijver Elle van Rijn de L’Oreal Paris Beauty Mama of the Year Award. Samen met L’Oreal Paris is gekozen voor deze natural beauty die net een boek uit heeft gebracht en sinds kort ook met vlogs een kijkje in haar leven laat kijken. Tot slot werd Mandy Ladan, oprichter van MommaLuv in het zonnetje gezet en mocht de Heldin Mama of the Year Award in persoonlijke en kleinschalige stichting die zich inzet voor moeders in derdewereldlanden in ontvangst nemen.

Fabulous Mama & Family - Mama of the year awards MOTY festival - Mamaliefde

Fabulous Mama & Family - Mama of the year awards MOTY festival - Mamaliefde

Er werd kort toegelegd waaraan de Mama of the Year moet voldoen. Dit is in hun ogen een sterke vrouw, die ons laat geloven dat het allemaal vanzelf gaat: carrière maken en het gezin laten draaien. Als moeder weet je natuurlijk wel beter, daar wordt ongelofelijk hard voor gewerkt. Dit jaar is er unaniem gekozen voor Angela Schijf als dé fabulous Mama of the Year. Hoofdredacteur Phaedra onderbouwt: ‘‘Angela Schijf is bij het grote publiek bekend van haar rol in de top-serie Flikken Maastricht en de film Daglicht. Lezeressen schrijven ons al zeven jaar vele brieven dat zij moet winnen. Daarnaast schrijft zij al jaren een gewaardeerde column in fabulous mama en is haar gezin voor ons een voorbeeld van hoe een showbizz koppel samen sterk kan staan. Welverdiend, dus!”

Fabulous Mama & Family - Mama of the year awards MOTY festival - Mamaliefde

Na deze uitreiking was het alweer bijna vijf uur. Tijd dus om terug de oversteek te maken en op huis aan te gaan. Geen probleem met een vermoeide peuter die bijna op de rug in haar draagzak in slaap viel en in de trein heerlijk kon spelen met het moois uit de goedgevulde goodiebag die we hadden gekregen.

Heb jij ook zo genoten van deze onverwachtse nazomerse middag?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.
mamaliefde@gmail.com'