Toen Linda me een tijdje geleden vroeg of ik met mijn gezin naar de Monster Jam wilde gaan, hoefde ik niet lang na te denken. Zeker wilde ik dat! Manlief was een jaar of 3 geleden al met onze zoon naar de Monster Jam geweest en beiden waren razend enthousiast thuis gekomen. Sindsdien zeurde onze dochter ook over de Monster Jam. Ze speelt regelmatig met de Monstertrucks hier thuis en had er echt zin in. De week voorafgaand aan de show werd dagelijks gevraagd hoeveel nachtjes er nog geslapen moesten worden. Ook de autorit naar de Rotterdamse Kuip duurde lang voor ze, terwijl ze zich normaal gesproken met gemak uren achter elkaar kunnen vermaken onderweg.

Lees ook: Monster Jam 2018; De Kuip Rotterdam; Het volledige programma & monstertrucks & Chauffeur

Parkeren

Aangekomen bij de Kuip was het filerijden. Er waren verschillende parkeerplaatsen en het was onduidelijk welke wij moesten hebben. Uiteindelijk dus voor parkeerplaats 1 gekozen omdat die rij het snelste leek te gaan. Aangekomen bij die parkeerplaats werd ons gevraagd of we een parkeerkaart hadden. Nee, die hadden we dus niet en hadden we gemist dat we die in de voorverkoop hadden moeten aanschaffen. Met het botte commentaar: “Nou, ja, lezen kun je dus niet dus ga hier maar terug en dan links, links, links.” werden we weer weggestuurd. Blijkbaar waren we niet de enige die niet konden lezen want er werden meer mensen weggestuurd. Ook bij de aangegeven parkeerplaats werden mensen weggestuurd en dus gingen we naar de derde parkeerplaats waar we gelukkig wel in konden. Na bijna 3 kwartier filerijden konden we aansluiten in de rij voor de kaartcontrole.

De Pit Party

Monster Jam 2016 de kuip Pit Party - Mamaliefde.nl

Eenmaal binnen zagen we overal rondom het stadion eettentjes en stands met merchandise. Het leuke vond ik dat er nu ook aan de meisjes gedacht werd aangezien er roze T-shirts, vlaggen en andere spullen verkrijgbaar waren. De Monster Jam is niet meer alleen voor jongens. Drie rijders van de Monstertrucks waren zelfs dames.

Monster Jam 2016 de kuip Pit Party - Mamaliefde.nl

Ook zaten de bestuurders van de trucks buiten om handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan met hun fans. Dat konden we natuurlijk niet overslaan en zo gingen de kinderen op de foto en verzamelden handtekeningen op hun vlaggen.

Monster Jam 2016 de kuip Pit Party - Mamaliefde.nl

We hadden ook kaartjes gekregen voor de Pit Party. Hiermee kan je voorafgaand aan de show het veld op om de Monstertrucks van dichtbij te zien. Manlief en Damiën hadden het nog regelmatig over de vorige keer in Arnhem. Op naar de Pit Party dus! Bij 2 ingangen stonden lange rijen dus wij vermoeden dat dit de ingang was voor de Pit Party. Op goed geluk zijn we in de rij gaan staan.

Eenmaal binnen bleek dat we aan de linkerkant van het veld stonden. De Monstertrucks stonden echter aan de rechterkant van het veld en waren vanaf die linkerkant amper te zien. Wilden we de Trucks van dichtbij zien, dan betekende dat weer minimaal een kwartier in de rij staan aan de rechterkant van het veld. De vorige keer stonden de rijders met hun trucks verdeeld over het veld en kon je met ze op de foto en tegelijk hun handtekening vragen, dat was dus wel iets prettiger. De kinderen waren een beetje teleurgesteld maar hadden geen zin om opnieuw in de rij te moeten staan. Ook aan die kant was het erg druk zodat je eigenlijk nauwelijks bij de auto’s kon komen en een foto kon maken zonder tien rijen dik te staan.

Update: De opzet van de Pit Party was aangepast vanwege het slechte weer van de afgelopen dagen. Het was wel de bedoeling dat chauffeurs en Monster Trucks verspreid over het veld zouden staan. Maar door de heftige regenval is deze opzet veranderd en bleek het zeker op het einde te druk te zijn.

Naast de handtekeningen was er ook nog de auto van Bliksem McQueen waar de kinderen mee op de foto konden gaan en je meteen mee kon nemen. Die hierna op ‘tournee’ gaat en waren er springkussens.

De show

De show begon om 3 uur. Rond de klok van 2 zaten we op onze plekken en toen was er al voldoende actie. Er waren een soort presentator en presentatrice die met een camera rondliepen over het veld en door het publiek. Er werden vragen gesteld waarmee je een prijsje kon winnen, rijders konden vragen beantwoorden en er werd gesproken over de Monstertrucks. Het verloop van de show en puntentelling werd goed uitgelegd aan het publiek, zodat iedereen wist wat de bedoeling was. De Kuip zat ongeveer voor tweederde vol, de show was dus niet helemaal uitverkocht. Er was ook duidelijk aandacht besteed aan de veiligheid, zo waren de voorste rijen afgezet en er stonden containers aan de kopse kant.

Precies om 3 uur begon de maar liefst 2,5 durende show, die bestaat uit drie rondes waarin de Monster Trucks het tegen elkaar opnemen. De motoren werden gestart en dat zorgde voor kippenvel. Wat een geluid! Natuurlijk mag het nodige vuurwerk niet ontbreken om het spektakel compleet te maken. Zowel bij de kinderen als bij manlief verscheen een brede glimlach op het gezicht. Wel was het handig om gehoorbescherming mee te nemen (of ter plaatse te kopen), zo zag ik meerdere ouders met jonge huilende kinderen van de tribune aflopen.

In de eerste ronde reden de trucks een wedstrijdje tegen elkaar. Max-D ( de favoriet van Damiën) won deze wedstrijd en ging er met de beker vandoor die hij aan iemand in het publiek gaf. In deze eerste ronde vielen er een aantal auto’s uit waaronder de roze truck van Medusa en Bleu Thunder die eerst gemaakt moesten worden. Dat zorgde voor wat stille momenten waardoor het een goede aangelegenheid was om wat eten of drinken te halen.

Na nog een pauze kwam de 2e ronde: In tweetallen moesten de Monster Trucks zoveel mogelijk donuts (snel rondjes draaien) rijden. Dit was een ronde waar iedereen geboeid naar zat te kijken. De winnaar van deze ronde werd bepaald door het luide applaus van het publiek.

Na nog een korte pauze waren er een aantal motoren die hun kunsten vertoonden en enorme hoge sprongen maakten. Gevolgd door een coole stunt van Max-D.

Tot slot was het tijd voor de derde ronde; namelijk freestylen. Alle auto`s mochten 90 seconden lang hun kunsten vertonen en daar zaten echt heel toffe, verrassende moves bij zoals een dubbele salto. Het publiek zat geboeid te kijken en je hoorde iedereen enthousiast schreeuwen. De winnaar van de Freestyle werd Bleu Thunder.

Wat me opviel was dat veel mensen een kwartier voor afloop van de show weggingen. Later begreep ik natuurlijk waarom. Dat had weer te maken met het verkeersprobleem rondom de Kuip. Het heeft bij ons namelijk ook 3 kwartier geduurd voor we van de parkeergarage weer terug op de snelweg waren.

Wat wij ervan vonden?

De show was te gek, de kinderen (en wij) hebben het prima naar hun zin gehad. Volgende keer zouden we graag weer teruggaan, zeker als het dan beter georganiseerd is. We waren namelijk niet de enige die problemen hadden met parkeren, er waren er ook die daardoor de Pit Party hadden gemist. De show was echter top en dat is gelukkig wat de kinderen zich herinnerden aan het eind van de dag.

laura
Volg mij via