Gisteren is de lente begonnen, goede reden voor een lente tag. Vorig jaar heb ik de lentekriebels tag al ingevuld en een andere tag binnen het lente thema kon ik niet vinden. Geen probleem, dan bedenk ik zelf een aantal vragen. Natuurlijk inclusief mommy verantwoorde vragen. Je had vast ook niet anders verwacht ;-)

1. Wat betekent lente voor jou?

Voor mij is de lente een nieuw seizoen, waarin het steeds leuker wordt om de dagen buiten door te brengen. In de zomer is het mij daar toch vaak te warm voor. Een seizoen waarin de dagen langer worden en de temperaturen ook geleidelijk aan oplopen. Totdat je zonder jas naar buiten kan. Het is ook een seizoen van een nieuw begin; dat start bij alle sneeuwklokjes, tulpen, krokussen en narcissen die uitkomen. En zo langzamerhand meer kleur geven aan de wereld. In de lente zit ik vaak vol met energie.

2. Welke kleding heb jij gekocht voor je kind voor het voorjaar?

Dan val ik gelijk door de mand. Heel veel heb ik nog niet gekocht. Wel ben ik bezig om mijn verlanglijstje te maken. Daarop komen onder andere wat nieuwe longsleeves te staan voor onze dochter, de mouwen worden daar wel echt te kort van. Wat nieuwe jurkjes, waaronder de spijkerjurk / tuniek van de wibra. Onze zoon heeft voorlopig nog wel voldoende in de kast liggen. Daar heb ik al wat truitjes en legging-achtige broeken voor gekocht.

3. Hoe maak jij je huis lenteproof?

Als eerste gooi ik zoveel mogelijk de ramen open zodra de temperaturen een beetje oplopen. Nog wel met de verwarming aan, aan de ene kant misschien weggegooid geld. Aan de andere kant wonen we in een oud huis en is verse lucht maar ook warmte wel erg prettig. Verder hebben we de paastakken op de eettafel staan. We hebben een redelijke schoonmaak gehouden voor vorige week.

4. Welk gerecht is typisch lente?

Dat zijn toch wel de paaseitjes. Ik heb er dit jaar al teveel op. Heb van een paar mensen een zakje gekregen met chocolade eitjes waarvan de een nog lekkerder was dan de ander. Gewone eieren horen natuurlijk ook bij de lente. Kwam bij de wibra een gaaf apparaatje tegen waarbij je een nog warm eitje in een vormpje kon doen zodat het die vorm aannam. Vond dat wel erg grappig, spijt van dat ik het niet heb gekocht.

5. Wat staat er nog op jou wish list voor de lente?

Eerlijk gezegd zou ik het zo snel niet weten. We hebben al wat verse plantjes toegevoegd aan de tuin. Daar kan nog wel iets meer bij als duidelijk wordt hoe de nieuwe planten van vorig jaar het hebben overleefd. Voor de kledingkast heb ik al eerder het een en ander gedeeld. Op de mason jars van de action na zou ik het verder niet weten.

6. Wat is een typische lente geur?

Dat is er eentje met veel bloemen. Of bijvoorbeeld buiten op een grasveld dat net natgeregend / gemaaid is.

7. Waar ga je graag heen in de lente?

De lente kan echt niet zonder een bezoekje aan de kinderboerderij. Kijken naar de lammetjes die net zijn geboren, de konijnen aaien en de eendjes brood geven.

8. Wat is je favoriete lente kleur?

Kleuren die ik echt bij de lente vind passen zijn paars en geel. Groen doet het ook altijd erg goed. Om de een of andere reden heb ik dit jaar echter iets met roze. Best wel bijzonder want ik heb normaal gesproken echt helemaal niets met deze kleur. En eerlijk gezegd bevalt het me wel.

9. Wat zijn jouw plannen voor de vakantie / vrije dagen?

Het valt niet helemaal in de meivakantie, maar die week gaan we een weekje weg. En nemen oma mee. Opa is namelijk een weekje voor een congres naar Las Vegas, Amerika. Oma mocht kiezen; mee (en de hele dag zichzelf vermaken) of thuis zitten. En kwam met het alternatief om een weekje weg te gaan. We gaan dit jaar weer naar Drenthe. Het is ons daar vorig jaar erg goed bevallen.

10. Welk nummer luidt voor jouw de lente in?