Mijn dochter vindt het altijd geweldig om net zo te zijn als mama. Want we zijn allebei meisjes, en papa en haar broertje zijn dat niet. Dus als mama een geurtje heeft, wilt zij dat ook, als mama een bloemetjesjurk draagt, wilt zij dat ook en zo gaat dat door. Als mama nieuwe schoenen heeft, wilt zij die ook…

Lees ook: Waar moet je op letten bij de aanschaf van een goede kinderschoen?

Moeder dochter matching Maganda shoes - Mamaliefde.nl

Moeder en dochter matching shoes

Echt matchen doen we echter niet, we hebben misschien wel hetzelfde geslacht maar een eigen identiteit. Tot we nieuwe schoenen kregen van Magandas Shoes. Ik zag deze schoenen voor mezelf en toen ik in contact kwam bleek dat ze ook kinderschoenen hadden. In twee maten, waaronder natuurlijk net die van mijn dochter! Soms zit het tegen en soms zit het mee. Daarom was ik enorm blij dat we allebei een paar mochten uitzoeken. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen.

Een dag later werden de schoenen al bezorgd; ik had netjes een mail gekregen met een tijdsbestek van drie uur. Ideaal, want dan hoef je niet de hele dag te wachten. In dit geval tussen 18.00 en 21.00. Dochterlief lag al op bed dus zag zij ze de volgende ochtend. Het eerste wat ze uitriep; vet cool. Momenteel is alles of ‘vet cool’ of ‘stom’. Natuurlijk moesten ze ook meteen aan!

Moeder dochter matching Maganda shoes - Mamaliefde.nl

Voor dochterlief was de keuze gelukkig beperkt; ze kon kiezen uit twee ontwerpen en ging al snel voor de vrolijk gekleurde strepen. Dat waren in haar ogen namelijk ‘regenboogschoenen’.  Lekker vrolijk. Toen ze thuisbezorgd waren zag ik dat deze wat hoger zijn en een elastiekje hebben voor een fijne pasvorm. Het mooie is ook dat ze deze schoenen zelf aan en uit kan trekken. Ideaal voor de gymles of als ze in het nieuwe zand van de zandbak op school wil spelen. Dan moeten ze namelijk ook de schoenen uittrekken. Heel fijn, dat zorgt ervoor dat er iets minder zand meegaat naar huis.

Zelf ben ik ook erg blij met de nieuwe schoenen. Ze zijn iets meer open, heel fijn want ik heb vrij brede en hoge voeten. De schoenen zitten ook nog eens heerlijk comfortabel, lekker zacht aan de binnenkant. Prettiger dan ik had verwacht. Onbewust heb ik toch een soort vooroordeel van handgemaakte producten. Nu ben ik van het type dat drie paar schoenen heeft; sandalen voor de zomer. Zodra de zon schijnt gaan die aan. Dichte schoenen voor de winter. En soms wissel ik dat af met laarzen. Dit is dan een welkome afwisseling, zeker in de ochtend kan het nog een beetje fris zijn en dan zijn dichte schoenen veel fijner dan open sandalen. Net iets warmer. Maar niet zo warm als de andere paar schoenen. Ik had echter wat meer keuze; ik vond de limited edition in het zwart met kleurrijke bloemen erg mooi en vrolijk maar was bang dat die niet overal bij zou matchen. Deze witblauwe navy gestreepte schoenen passen bij veel meer outfits. Gelukkig maar, want het is zonde om ze niet te dragen. De eerste keer gaf het blauw van de binnenkant wel af aan mijn voeten.

Moeder dochter matching Maganda shoes - Mamaliefde.nl

Maganda Shoes

Maganda schoenen zijn niet zomaar schoenen die met de hand gemaakt zijn. Maganda betekent mooi in de Filipijnse dialect Tagalog en dat is ook precies wat deze schoenen zijn. Mooi, omdat Maganda ons met de Filipijnen verbindt. Als je geen geld hebt om daarheen te reizen kan je toch een beetje van daar naar hier halen. Maganda Shoes is een zogenaamde ‘for purpose profit company’. Wat wil zeggen dat ze een bedrijf opzetten met voordeel voor alle betrokken partijen. Zo investeren ze in duurzame materialen en worden de schoenen verzonden in zakken van materialen die anders als afval bestempeld zouden worden en ruimte bespaart in de verzending. En krijgen de makers de beschikking over zonnepanelen zodat zij en de gemeenschap daaromheen profijt heeft. Zelfs voor de logistiek wordt er gebruik gemaakt van personeel die anders geen toegang heeft tot de arbeidsmarkt.Zo willen ze op de lange termijn het verschil maken. En staan ze niet stil om in de toekomst nog meer te verbeteren, stapje bij stapje.

Deze schoenen zijn dus niet alleen mooi en zitten lekker, maar de gedachte erachter is ook nog eens ontzettend mooi.

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Met een achtergrond als pedagoge is ze op de hoogte van de theorie, maar weet ze ook dat dat in de praktijk als moeder soms net iets anders kan zitten. Het liefste reist ze de hele wereld over, ze heeft een zwak voor kwalitatief speelgoed en probeert de vele uurtjes werken te compenseren met quality time doorbrengen met het gezin. Daarom ook dat dat haar favoriete onderwerpen zijn om over te schrijven. Altijd in voor een spontane actie.

Latest posts by Linda (see all)