Jaja, het is net oktober, maar een tijdje terug signaleerde ik de eerste zakjes peper- en kruidnootjes alweer in de lokale supermarkt. In september dus al! Het lijkt wel alsof het steeds eerder begint. De voorbereidingen voor de gezellige Sinterklaasperiode. Gezellig, want ook al kan het soms wat stressvol aanvoelen. Als je jezelf richt op de gezelligheid die 5 december met zich meebrengt, dan kan het toch alleen maar leuk zijn? Niet alleen voor je kind, maar ook voor jou!

Een kiwi voor het paard?

Waarom het soms stress met zich mee kan brengen vraag je? In ons toch al vrij drukke leven moet er – in de periode vóór en tijdens het Sinterklaasfeest – wat extra tijd worden ingeruimd voor het extra gezellig maken van je huis. De schoen wordt klaargezet in de gang. Het nadenken over de kleine cadeautjes voor in de schoen. Voldoende appels en wortelen inslaan voor de gezonde traktatie voor het paard van Sinterklaas (zo heb ik vorig jaar mijn dochter Mila overtuigd dat het paard een kiwi toch ook echt heel lekker vindt).

De zak van Sinterklaas

Maar minstens zo belangrijk zijn de cadeautjes die in de zak van Sinterklaas worden gestopt. Niet alleen maar grote, dure, plastic cadeaus graag. Duurzame geschenken zoals houten speelgoed, lieve poppen, maar zeker ook boeken zie ik graag uitgepakt worden. Cadeautjes die bijdragen aan de gezelligheid, het samenzijn, de fijne periode die het Sinterklaasfeest ook biedt.

naamloosMila’s brief aan de Sint

Wij kunnen je helpen hiermee! Wist je dat nèt voor de intocht van Sinterklaas ons tweede Milaboekje uitkomt? Met de toepasselijke titel: “Mila’s brief aan de Sint”. Een heel actueel en lief verhaal over hoe kleine Mila zich verheugt op het Sinterklaasfeest. Ook niet onbelangrijk. In dit boekje vind je geen zwarte, blauwe of witte Pieten terug. Wij hebben ons beperkt tot Sinterklaas. Omdat wij geen discussie willen opstarten, maar ons willen focussen op de gezelligheid van het Sinterklaasfeest.

Sint? Het is Sinterklaas hoor

Grappig. Ik las een aantal dagen geleden voor in de kleuterklas van ‘mijn’ Mila. Natuurlijk heb ik ons eerste boekje ‘Mila’s onderwaterwereld’ voorgelezen. De kleuters vonden het hartstikke leuk! En vroegen om meer Milaboekjes. Toen ik vertelde dat ons tweede boekje bijna uitkwam en ik de titel alvast verklapte, vroegen de kindjes mij: “Sint? Het is Sinterklaas hoor” en “Ik blijf hem gewoon Sinterklaas noemen”. Lief! Komt het doordat ik een oudere moeder ben? Is ‘Sint’ inmiddels alweer een belegen term? Ik kon er hartelijk om lachen.

Winactie!

Weet je wat nu zo leuk is? Namens Milaboekjes mag Mamaliefde mag een exemplaar van het tweede boekje ‘Mila’s brief aan de Sint’ weggeven! De winnaar krijgt het boekje nog vóór 5 december thuis gestuurd. Zodat je het namens Sinterklaas cadeau kan geven aan je kind, kleinkind of nichtje en neefje. Wil jij kans maken op ons unieke tweede Milaboekje? Reageer dan onder dit artikel of op social media. Een like voor de Facebook-pagina van Mamaliefde of Milaboekjes vinden wij erg leuk!

Meneertje Hoppiepap komt eraan!

meneertje-hoppiepap-voor-mamaliefde-2

En nog een superleuk nieuwtje?!? We zijn druk doende om ‘meneertje Hoppiepap’ – één van de hoofdpersoontjes uit ons eerste boekje ‘Mila’s onderwaterwereld’ – naar Nederland te laten komen. Als knuffelbeestje! We zijn ontzettend trots en vinden het enorm spannend om zo de productlijn van Milaboekjes uit te breiden.

Wat vind jij het leukste van de Sinterklaasperiode?
Tot de volgende keer.
Rory Blokzijl