Met je kind op de fiets

Tegenwoordig hebben veel gezinnen twee auto’s, bij voorkeur allebei voorzien van autostoeltjes. Zelf vind ik dat een beetje overbodig. Wij doen het met 1 auto, die manlief nodig heeft voor zijn werk. En een fiets. Met fietskar. Want een baby op de fiets vervoeren doe je niet zo snel. Je hebt wel van die maxi cosi dragers, dat vind ik persoonlijk maar enge uitvindingen. Heb er gewoon geen vertrouwen in. Bij de eerste hebben we van mijn ouders een wandelwagen gekregen. Voor de tweede mochten we een fietskar uitzoeken. In Nederland is het doodnormaal om je kind op de fiets mee te nemen. De internationale wereld denkt daar echter anders over. Zo getuige de interesse voor dit filmpje.

De laatste tijd verschijnen er allemaal blogjes waarin mama’s hun fiets laten zien. Dit blogje had ik al geschreven voordat ik overstapte naar een eigen domein, maar telkens uitgesteld. Nu vond ik het wel tijd worden om mee te doen aan deze ‘rage’.

De fiets

Op de fiets: mamafiets - mamaliefde

Vorig jaar maart heb ik een echte mamafiets uitgezocht. Na de nodige vergelijkingen en voorbereidingen had ik drie fietsen op het oog. Tijd dus voor een bezoekje aan de fietsenwinkel. Van de top 3 hadden ze er twee staan. Na een proefrondje op beide fietsen, die eigenlijk allebei goed bevielen. Viel er toch een af. Met een fietsstoeltje voorop was het erg lastig op en afstappen. De winnaar; een gazelle bloom. Een echte mamafiets dus.

Op de fiets: fietsstoeltje en fietskar - mamaliefde

De features

De fiets is in de loop der tijd flink aangepast met de nodige ‘features’. Zo hebben we voorop de fiets een bobike fietsstoeltje. Hier heb ik een supervrolijke meisjes bekleding uitgezocht. Inclusief bijpassende fietstas, jasbeschermers, windscherm etc. Zelfs een soort kap waardoor baby girl droog voorop de fiets kon zitten. Later hebben we er nog een stoeltje bij gekocht voor achterop. Voor ons pleegkindje. En een zogenaamde buggy-mee. Een extra rek waardoor je de buggy ook mee kan nemen op de fiets. Ideaal dus.

Lees ook: Vanaf hoe oud en tot welke leeftijd in een buggy?

Op de fiets: met de fietskar en achterstoeltje - mamaliefde

Lees ook: Review Bobike Mini & Maxi fietsstoeltjes

De fietskar

Al een paar keer had ik websites open gezet, ervaringen gezocht en reviews gelezen. Maar toch. Wordt het een goedkopere nieuwe zoals van de hema. Met de kans dat je binnen een jaar een nieuwe moet kopen. Of wacht je tot er op marktplaats een luxere fietskar voor iets meer wordt aangeboden. Wil je een inklapbare fietskar? Hoe zit het met de babyschaal? En de zogenaamde buggyfunctie? Op een gegeven moment had ik een fietskar gevonden op marktplaats. Gelijk gemaild dat ik hem die dag nog wou komen ophalen. Helaas, kreeg een mailtje terug dat ze hem al weggegeven had. Diezelfde avond kreeg ik echter nog een mailtje of ik kon bellen. De verkoop was niet door gegaan, dus of ik nog interesse had. Jazeker. Voor de vergadering die avond nog even een ritje om gereden, en ja hoor. Dat was hem. Het was even passen en meten, maar het ging net in de achterbak van de auto. Manlief had de banken al naar beneden gedaan.

Nog iedere dag ben ik blij met de aankoop van deze KidCar. Het geeft me de vrijheid om met twee kinderen op stap te gaan. Zelfs in wind en regen blijven zij droog. Het was even oefenen met afkoppelen. Maar dat gaat me nu vrij vlug af. Op plaats van bestemming hoef je dus ook niet moeilijk te doen met kinderen die alle kanten oplopen. En een bagageruimte heb je ook altijd bij je. Via een venstertje kan ik als ik er achter loop ook nog de kinderen in de gaten houden. Nadeel is alleen dat dreumes het zat wordt als ze er te lang in zit. Dan gaat ze aan haar broertje zitten. Gelukkig kan ze dan in het achterstoeltje.

Lees ook: Review: Thule Velospace XT fietsendrager

Vervoeren jullie je kindje ook op de fiets? Wat voor specials hebben jullie aangeschaft?

Linda

Publisher at Mamaliefde
Linda is oprichter van Mamaliefde.nl, getrouwd en moeder van een koningskoppel bestaande uit een self-proclaimed prinses en een nieuwsgierige zoon. Verslaafd aan chocola en sinds kort aan bloggen. Houdt van reizen, lekker eten en natuurlijk quality time doorbrengen met het gezin. Altijd in voor een spontane actie.
Summary
Review Date
Reviewed Item
Met je kind op de fiets
Author Rating
51star1star1star1star1star

Comments ( 3 )

  • Ik fiets ook altijd met Aron! Toen hij klein was in de fietskar en nu lekker achterop.

  • Ik heb al jaren een bakfiets en wat ben ik er nog steeds erg blij mee. Heb 5 kinderen en dan is zo’n bakfiets superhandig voor de 3 jongsten. Inmiddels gebruik ik de fiets voor de 2 jongsten en fietsen de 3 oudsten zelfstandig.

  • Pingback:Baby-uitzet; Met je kind op pad - Mamaliefde

Enroll Your Words

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top