De meivakantie, ook wel bekend als de voorjaarsvakantie is het ene jaar in mei, maar kan ook al in april plaatsvinden. Vaak valt het tegelijk met Koningsdag, of 4 en 5 mei. 1 week is verplicht, maar veel scholen plannen vanwege de feestdagen het rooster zo dat je twee weken vrij bent. In een groot gedeelte van Europa is het al heerlijk weer zodat je dit ook heel goed kan gebruiken als periode om op vakantie te gaan. Maar dan zonder dat je de hoofdprijs hoeft te betalen vanwege het voorseizoen. Ook in de meivakantie worden er allerlei activiteiten georganiseerd in Nederland. In deze vakantie vallen er een aantal feestdagen die op extra evenementen kunnen rekenen zoals de Lammetjesdagen, Pasen, Koningsdag en de 5 mei bevrijdingsfestivals.

Paasweekend

Het eerste weekend van de meivakantie is dit jaar het Paasweekend. Ook als je niet naar de kerk gaat wordt dit steeds vaker gevierd, zo worden er eieren verstopt die gezocht mogen worden, thuis in de achtertuin of ergens op locatie gezellig met andere gezinnen. Wie weet wat je nog meer vindt… Vergeet ook niet de vreugdevuren die met name in het oosten van het land worden aangestoken of het traditionele bezoekje aan de meubelboulevard.

Lees ook: De leukste uitjes en activiteiten tijdens het Paasweekend; van paasvuren tot paasmarkten en festivals
Lees ook: Paaseieren zoeken Nederland
Lees ook: Last minute weekend weg tijdens het Paasweekend

Koningsdagfeesten & vrijmarkt

Ook in het kader van Koningsdag worden er overal feesten georganiseerd in de avonduren of overdag. Natuurlijk vinden ook de traditionele vrijmarkten plaats. Kan je gezellig met je kind op zoek gaan naar nieuwe schatten, of misschien wel verkopen om zo meer ruimte te maken in huis. Natuurlijk mogen oranje of een rood-wit-blauwe outfit niet ontbreken net als de oranje tompouce van de Hema.

Lees ook: Vrijmarkten in Nederland; De leukste rommelmarkten om op Koningsdag te bezoeken, ook met kinderen
Lees ook: Koningsdag vrijmarkt; tips voor koopjesjagers
Lees ook: