Meet the Bloggers Congres 2015 - Mamaliefde

Meet the Bloggers Congres 2015 #1

Andere bloggers ontmoeten is altijd leuk. Weer eens wat anders dan in je eentje achter je laptopje kruipen om wat blogposts weg te typen. Toen ik het Meet the Bloggers Congres voorbij zag komen en dat de inschrijving was geopend, twijfelde ik even. Het is zeker niet goedkoop om hier een weekend bij aanwezig te zijn. Nadat ik van andere bloggers had gehoord, die vorig jaar waren geweest, dat het de moeite waard was, was ik over de streep. Als ondernemer moet je tenslotte toch investeren in je eigen bedrijfje, in dit geval een blog. En een weekend lang doorbrengen met 150 gelijkgestemden zag ik ook wel zitten. Kan je ongestoord praten over SEO, bezoekersaantallen, adverteren, ervaringen uitwisselen en nog veel meer. Echte verwachtingen had ik niet. Tegen de tijd dat we gingen lunchen op de eerste dag was ik al helemaal enthousiast. Dit was een geweldig weekend, superlatieven komen hiervoor tekort. Als je ook een blog hebt, of het overweegt te bloggen raad ik je zeker aan om verder te lezen. Niet alleen omdat ik vind dat je er volgend jaar ook zeker bij moet zijn, maar ik ook een deel van mijn geleerde lessen met jullie wil delen.

Tja, en dan zit je daar achter je laptopje. Vast besloten om er een verslag over te schrijven, omdat je zoveel vragen kreeg van bloggers die er niet bij waren. Of het nu niet alleen maar duur was, of je ook echt wel wat hebt geleerd wat je niet ook uit een boekje kan halen. En natuurlijk een poging wagen om die kaartjes voor volgend jaar te winnen 😉 Alleen een probleem, waar moet je beginnen? Het zijn maar twee dagen, maar je komt niet alleen thuis met in totaal maar liefst 5! goodiebags, maar ook een voldaan gevoel met heel veel verschillende indrukken, volle geheugenkaartjes van je telefoon en fototoestel en een notitieblokje waarin aardig gekrabbeld is. Het Meet the Bloggers congres is zo ontzettend veelzijdig opgezet dat twee dagen eigenlijk veels te kort is.

Ontvangst

Zoals je kon lezen in de inleiding, was ik al onder indruk van de locatie bij Hotel Casa 400 nog voordat ik echt binnen was. Bij de balie haalde ik mijn naamkaartje op, erg creatief met oranje touw en een houten kraal. Daarna op zoek naar Nicole waarvan ik een appje kreeg dat ze zich al had geïnstalleerd met een kopje koffie in de Blog-Out zone. Deze was volledig ingericht door Fatboy. Nu ken ik dit merk van de enorme zitkussens die ze hebben en mateloos populair zijn. In deze ruimte werd pas echt duidelijk dat ze veel groter zijn. Van enorme vierkante loungechairs, tot tekkels om op te zitten, mega teddyberen van misschien wel 4 meter hoog tot de meest relaxte hammocks. De spinaziefruitdrankjes liet ik voor wat het was. Tijd voor een kopje thee uit één van de drie koffiezet-apparaten en een stukje huisgemaakte mueslireep. Ideaal na zo’n heenreis. Even lekker een half uur ‘aarden’ voor het congres echt begint begon. Alsof dat niet genoeg was stonden er op de tafeltjes ook nog schaaltjes met bonbons, mini stroopwafels en vruchtenhartjes.

Leren & Inspireren

Meet the Bloggers Congres 2015 - Mamaliefde

Je bent nooit te oud om te leren. Natuurlijk is het leuk om te socializen, en de energie te voelen van deze bloggers die van hun passie hun werk hebben gemaakt en je stimuleren om daar ook naar op zoek te gaan. Het is ook fijn om iets te leren, iets wat je niet thuis achter je laptopje of uit een boek kan leren.. Daarom had ik me naast de plenaire sprekers, voor zoveel mogelijk sessies ingeschreven. Zelfs de lunch sessie en de meet en greet tijdens de koffie. Natuurlijk moet je de innerlijke mens niet vergeten, maar als je deze kans gegeven wordt, wil ik ze ook aangrijpen.

Vooraf kon je je inschrijven voor diverse break-out sessies, waarbij ik koos voor de thema’s, waar ik van had verwacht het meeste te leren. Dat was best moeilijk trouwens om te kiezen. Het aanbod was zo divers zodat er voor iedere blogger iets tussen zat. Sterker nog, het liefste splitste ik me op sommige momenten in tweeën omdat het moeilijk kiezen is.

Dream, Make & Grow

Meet the Bloggers Congres 2015 A Beautifull Mess - Mamaliefde

Na het welkomstwoord, door Marieke Eyskoot, kwamen als eerste de zussen van ‘A Beautifull Mess’ aan het woord.  Gelijk moet ik bekennen ooit deze naam wel voorbij te hebben zien komen, maar verder ken ik de blog niet. Deze twee dames zijn samen het gezicht van een zeer succesvolle Amerikaanse blog, waarin kleurrijke fotografie, DIY, interieur en recepten centraal staan. Nu is het bloglandschap in Amerika net iets anders dan in (voorstel: niet vergelijkbaar met) Nederland, toch heb ik veel gehad aan hun verhaal, over hoe ze zijn gegroeid. Alleen al om ze zo enthousiast te horen praten over wat ze doen, geeft je meteen een enorm positieve ‘vibe’ mee, die je de rest van het weekend niet meer kwijt raakt. Eenmaal thuis zorgt het er nog voor dat je nog in bed ligt na te stuiteren.

Vooruit! Speciaal voor jullie een paar uitspraken / lessen die ik uit dit praatje heb opgestoken.

 • Get Organized for Succes
 • Everyone is on a Journey (fouten maken mag)
 • Be Proud of Yourself
 • Celebrate Milestones
 • Money doesn’t equal Succes
 • Spread Positive Vibes

Lunch

Meet the Bloggers Congres 2015 A Beautifull Mess - Mamaliefde

Zonder het gepland te hebben vooraf, zaten we bij de uitgang van de ruimte, waardoor we vooraan stonden in de rij bij het enorme lunchbuffet. Er was een enorme keus aan fruitdrankjes, broodjes, vleeswaren, diverse ‘smeerseltjes’, twee pannen vol soep en alsof dat alles niet genoeg was, ook nog twee salades op basis van quinoa en couscous en én scones met whipped cream. We konden een half uur even rustig zitten, eten, en bijpraten met Marike om de eerste indrukken van die ochtend te verwerken. Op dat moment had ik al zoiets van wow, alleen al daar zijn en onderdeel van te mogen zijn is enorm gaaf.

Don’t stress it’s just a blog

Meet the Bloggers Congres 2015 A Beautifull Mess - Mamaliefde

Kirsten Jassies, ook wel bekend als de blogdoctor, i één van de drijvende krachten achter dit geweldige event. Zij helpt zowel beginnende als gevorderde bloggers om verder te komen, bij Show Up woonde ik al een workshop van haar bij dus was erg benieuwd naar dit verhaal. Speciaal voor ons offerde ze een deel van haar lunchpauze op, om ons in slechts een half uur tijd in te leiden in de vijf meest gestelde vragen, die ze krijgt. Inclusief de bijbehorende antwoorden. Deze vragen waren heel herkenbaar en varieerden van ‘Hoe maak ik tijd voor bloggen’ tot aan ‘Ja, ik verdien geld met mijn blog. So what?’. Wat ik heb geleerd?

 • Dat een editorial calendar echt heel belangrijk is.
 • Het scheelt om iedere dag foto’s te maken van van alles en nog wat, om op rustige momenten op social media te delen.
 • Je met de app camera+ betere foto’s maakt, dan de standaard camera op je telefoon.
 • Van de 100 mensen die de titel van je blog lezen, er gemiddeld 20 doorklikken en dat deze echt heel belangrijk is.
 • Je als persoonlijk blogger veel meer engagement bereikt met je doelgroep.

Creatief

Meet the Bloggers Congres 2015 A Beautifull Mess - Mamaliefde

We hadden nog even voordat de eerste break-out sessie van die dag zou beginnen. Goed moment dus voor wat creatieve uitspattingen. Fatboy heeft namelijk niet alleen meubilair, maar ook een lijn met verlichting. Nieuw zijn de diverse onderdelen, waarmee je je eigen hanglamp kan samenstellen. Van bollen, tot kegels en kommen in allerlei kleuren. Het was flink wat puzzelen, combineren, veranderen tot er een zeer kleurrijke lamp was ontstaan met groen, blauw en geel en als accentkleur roze. Ideaal om zo even je hoofd leeg te maken.

Photography tips for bloggers

Meet the Bloggers Congres 2015 A Beautifull Mess - Mamaliefde

Het maken van mooie foto’s is bij mij stiekem wel een ondergeschoven kindje. Ik (er)ken het belang hiervan, maar zit vaak in een tweestrijd. Als ik foto’s voorbij zie komen van andere bloggers of op instagram, wil ik ook zulk perfect beeldmateriaal. Aan de andere kant, ben ik een persoonlijke blogger en wil ik ook echt een weergave geven van hoe ons leven ‘echt’ is. Met Instagram krijg je een privé-kijkje in ons leven achter de schermen van de blog en ook op de blog gebruik ik deze foto’s. Echter bij sommige samenwerkingen baal ik er wel van. Tips en trucs zijn dan ook meer dan welkom. Anki Wijnen van Zilverblauw is dan toch echt wel de meest aangewezen persoon. De zaal zat helemaal vol, blijkbaar was ik niet de enige die dat dacht.

In drie kwartier deelde ze op basis van haar boek Shoot!, tips voor bloggers. Ze wisselde inspirerende quotes af met voorbeelden van voor en na, om je te laten zien hoe je dit kan verbeteren. Ze gaf ook enorm praktische tips. Zo zorgde Nicole er tijdens deze workshop voor dat mijn fototoestel vanaf nu ingesteld staat op jpg en raw. Dit geeft foto’s van een veel hogere kwaliteit. Zelf wist ik niet eens dat dat mogelijk was. Binnenkort maar eens op zoek naar een groter geheugenkaartje!

Andere hele praktische tips waren:

 • Je kan nooit dichtbij genoeg komen.
 • Maak foto’s vanaf een driepoot en gebruik voor extra licht een wit scherm, of om het licht te filteren een transparant.
 • Met vellen papier heb je altijd de perfecte rustige witte achtergrond, zelfs in een kleurrijke omgeving. Probeer de achtergrond zoveel mogelijk te filteren.
 • Pas de regel van derden toe bij het maken van foto’s.
 • Wissel af met perspectief, dus heel laag, of juist vanuit vogelperspectief.

Tot slot kwam er de vraag: waar de grens te leggen tussen wat wel en wat niet te delen als het gaat om privacy. Ook die van je kinderen. Het antwoord daarop was dat als de buren het mogen zien, het gedeeld kan worden. Die zie je regelmatig, maar kennen je niet door en door. Dit vond ik wel een heel goed antwoord. Beter dan ‘mijn schoonmoeder mag het lezen’, wat ik zelf gebruik.

Simple business tools to help you build your blog empire.

Meet the Bloggers Congres 2015 A Beautifull Mess - Mamaliefde

Dit was een van de workshops, waar ik heel erg over twijfelde. Deze leek me ontzettend nuttig en interessant. Daarentegen zijn SEO-tips ook altijd welkom. Echter kan je ook online veel vinden over SEO en kan ik wel wat hulp gebruiken bij het goed opzetten van mijn eigen bedrijf. Zoals het nu gaat ben ik tevreden. Nu nog proberen dat vast te houden. Dit was echt een sessie, waar ik wat aan had: heel bedrijfsmatig over het maken van plannen, het ontwikkelen van een business strategie en meer. Precies mijn zwakke plekken. In het verleden heb ik altijd maar ‘iets’ gedaan,  wat ik ‘leuk’ vond. Nu is het tijd om die plannen op papier te zetten.

 • Clarity; Bepaal voor jezelf welke doelen je wilt halen en schrijf dit ook op papier! Niet alleen over wat je doet, maar ook waarom.
 • Focus; Niemand kan multitasken, richt je daarom nooit op meer dan drie dingen.
 • Ease;  Perfectie is een illusie. Alles is relatief.
 • Grace; Wees dankbaar voor datgene wat er op je pad komt. Ook als het vanzelfsprekend wordt.

Meet & Greet

Meet the Bloggers Congres 2015 A Beautifull Mess - Mamaliefde

Na deze twee workshops, toevallig in dezelfde ruimte, kon ik blijven zitten voor de meet & greet, tijdens de koffiepauze met Elsie en Emma, van ‘A Beautifull Mess’. Ik weet dat ik eerder schreef, dat ik de blog niet volg.  Weer wist ik niet wat hiervan te verwachten en extra tips zijn altijd welkom. We begonnen met het maken van een kleine groepsfoto en konden daarna in een informele setting wat vragen stellen. Variërend van: hoe combineer je het bloggen met je persoonlijk leven, hoe is het als zussen om te bloggen en in welke omgeving blog je. Het was vooral heel erg gezellig.

Even lekker gek

Meet the Bloggers Congres 2015 - Mamaliefde

We konden nog even genieten van de pauze en maakten hiervan gebruik om even lekker gek te doen en te ontladen in de fotostudio. Natuurlijk compleet met allerlei accessoires.

How do you start a blogging brand without losing yourself

Meet the Bloggers Congres 2015 - Yvestown - Mamaliefde

De laatste presentatie was door Yvonne Eijkendoon, de blogger achter Yvestown. Een blog vol fotografie, crafting, recepten en interieur. Ze heeft in verschillende werelddelen gewoond en heeft nu een gigantisch huis net over de Belgische grens. Een huis met maar liefst 24 kamers!!! Waar ze alles zelf doet. Dat vond ik echt heel bijzonder. Dat zelf doen geldt ook voor haar blog; ze heeft het in een paar jaar tijd helemaal zelf opgebouwd. Daar is het niet bij gebleven. Na deelname aan een tv-programma, volgden: een contract om iedere week een column te schrijven; zijn er boeken geschreven; wordt er twee keer per jaar een fair georganiseerd en gaat ze binnenkort een shop beginnen. Op die manier worden de kansen gespreid, mocht het bloggen ten ondergaan aan het succes. Daarom is het ook zo ontzettend belangrijk, om als je nu begint met bloggen, je te onderscheiden van de anderen.

 • Het allerbelangrijkste wat ik van dit succesverhaal heb geleerd is: hoe belangrijk het is om een omgeving te hebben, die je support in datgene wat je doet, zodat je zelf je eigen grenzen kan verleggen. En hoe ontzettend dankbaar je daar voor moet zijn.

Socializen

Meet the Bloggers Congres 2015 - Mamaliefde

Het programma op de eerste dag werd afgesloten met het maken van een groepsfoto. Deze maakten we op de trap, zodat je gelijk wat hoogteverschil krijgt. Best lastig nog om 150 bloggers op een foto te krijgen. Ik zat vrij vooraan en maakte een selfie van deze poging. Had ik zowaar de selfie stick, die ik de avond ervoor had ingepakt, niets voor niets mee genomen. Al heb ik er wel even mee zitten puzzelen. Na de groepsfoto, was er een borrel in het café van het hotel, daar dus even bijkomen met een glas wijn en nog wat werken aan het socializen. Dat was trouwens heel effectief. We kwamen namelijk Miriam en Miriam tegen. Miriam hadden we die dag eerder ontmoet tijdens een break-out sessie. De andere Miriam bleek bij mij in de buurt te wonen. Na  voorgesteld te hebben om morgen samen te reizen, bood ze aan dat ik mee mocht rijden in haar leaseauto. Altijd gezellig, zo samen reizen.Meet the Bloggers Congres 2015 - Mamaliefde

Vanwege de lengte van dit uitgebreide verslag, breek ik hier even af. Vanavond kunnen jullie verder lezen, hoe ik de tweede dag heb ervaren! Het verslag zal in ieder geval een stukje korter zijn.

Volgende
Vorige

Comments ( 23 )

 • Wauw, het klinkt zeker alsof het de moeite waard was. Wellicht een idee voor volgend jaar 🙂
  Channa onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

  • Dat was het zeker, ik hoorde van een andere blogger dat het een verjaardagscadeau was en vond dat wel goed idee voor volgend jaar!

  • Ja was echt super leerzaam niet alleen inhoudelijk maar ook wordt je hierdoor ontzettend gemotiveerd om verder te willen met bloggen.

  • Dat was het zeker, het was zo goed verzorgd ook. Dat maakte het plaatje helemaal compleet.

  • Het was zelfs een heel weekend!

  • Hihi, nog paar uurtjes geduld. Straks nog even de laatste foto’s invoegen 😉

  • Graag gedaan hoor, vind het belangrijk om elkaar een beetje verder te helpen.

 • Leuk om te lezen! Ziet er heel inspirerend uit en dankjewel voor het delen van alle foto’s! Ik ben heel erg benieuwd naar je 5 goodiebags 🙂 vind ik altijd zo leuk om te zien
  Marguerita onlangs geplaatst…Zo gaaf: Bergstein winterlaarsjesMy Profile

  • Hihi, een hele goede vraag. Ze waren op dit event heel zeldzaam en op een hand te tellen voornamelijk vanuit de organisatie of als spreker. Waren ook veel creatief / lifestyle / interieur achtige onderwerpen.

 • Echt geweldig dat je ons zo een beetje meeneemt en meteen ook wat leerpunten deelt! Lijkt me echt een heel inspirerend congres!

  • Dat is inderdaad wat ik hiermee heb willen bereiken! Fijn dat dat ook zo overkomt. Dan is het ook echt interessant om te lezen en niet alleen maar leuk dat je daar bent geweest.

 • Wat een leuk verslag heb je hiervan gemaakt Linda 🙂 Fijn dat je de tips die jullie kregen hier ook deelt met ons. Zo kunnen we er allemaal wat van opsteken 😉 Ik ben benieuwd naar het vervolg en zal dat ook zeker komen lezen.

  Die zilverkleurige poedel op die ene foto vind ik zo ontzettend leuk!
  Godelieve onlangs geplaatst…Na drie maanden bloggenMy Profile

  • Ja die is leuk he? Van fatboy, nooit geweten dat ze zoveel gave producten hadden naast de zitkussens. Het tweede deel staat ondertussen ook online 😉

  • De sprekers waren allemaal bekend, qua deelnemers van alles. Bekendere bloggers, bloggers die voor hun werk bloggen en net begonnen.

Enroll Your Words

CommentLuv badge

To Top
// and these part of the code may be inserted in the end of HTML document of your website to exclude delays in loading of your main content.